Rezumat Drept Social - Denisa-Oana Patrascu - Denisa-Oana Patrascu

Delimitarea dreptului social ca ramura distinctă de drept este una de dată recentă, iar lucrarea de față își propune să prezinte elementele care o definesc ca ramură de drept. Obiectul dreptului social este reprezentat de ansamblul de reglementări care privesc relațiile dintre salariați și angajatori, relațiile acestora cu statul, cu asigurătorii, respectiv relațiile dintre persoanele asistate și stat, urmărind drepturile și obligațiile acestora de-a lungul existenței umane.
Citește tot rezumatul cărții Drept Social - Denisa-Oana Patrascu... Elementul comun al acestor raporturi juridice este generat de dreptul persoanei umane la un nivel de viață decent, rezultat al muncii sau al veniturilor de înlocuire (asigurări sociale sau asistență socială). Astfel, de la momentul conceperii (drepturile acordate pentru perioada de graviditate pentru protecția sarcinii), de-a lungul vieții (protecția copilului, a tânărului, drepturile salariatului și angajatorului, ale șomerului, persoanei vulnerabile și ulterior pensionarului și vârstnicului) și chiar după moarte (ajutorul de înmormântare) se nasc raporturi sociale, analizate din perspectiva juridică de prezența lucrare. Toate aceste raporturi sociale, prin reglementare, devin raporturi juridice, a căror cunoaștere este esențială atât pentru specialiști, cât și pentru toți cei care doresc să-și cunoască și să-și valorifice constructiv drepturile rezultate ca urmare a diverselor atribute pe care le au în raport cu societatea.

Citește mai puțin...

Aștepți momentul potrivit ca să cumperi Drept Social - Denisa-Oana Patrascu?

Nu mai pierde timpul! Am realizat pentru tine lista cu librăriile online care vând Drept Social - Denisa-Oana Patrascu și poți alege librăria cu prețul cel mai mic 💰 ca să comanzi chiar acum.

VEZI CEL MAI MIC PREȚ
Următoarea carte pe care vrei să o citești trebuie să fie Drept Social - Denisa-Oana Patrascu scrisă de Denisa-Oana Patrascu. Drept Social - Denisa-Oana Patrascu a apărut în anul 2014. O mulțime de cărți bune au apărut în anul 2014 (click ca să vezi lista cărților). Editura la care s-a publicat cartea Drept Social - Denisa-Oana Patrascu este editura UNIVERSUL JURIDIC - poți vedea lista completă de cărți publicate la editura UNIVERSUL JURIDIC aici. Cartea Drept Social - Denisa-Oana Patrascu face parte din categoria Carte Juridica. Este o carte rezonabil de groasă - are 216 de pagini. Sperăm să îți placă timpul petrecut lecturând Drept Social - Denisa-Oana Patrascu și, de asemenea, sperăm că autorul Denisa-Oana Patrascu, s-a ridicat la nivelul așteptărilor.

DESCOPERĂ RECENZIILE CĂRȚII DREPT SOCIAL - DENISA-OANA PATRASCU PUBLICATE PE BOOKNATION: VEZI RECENZIILE

0 secunde