Rezumat Razboiul sfarsitului lumii - Mario Vargas Llosa

Războiul sfârșitului lumii, roman pe care Roberto Bolano îl consideră capodopera lui Mario Vargas Llosa și pe care Harold Bloom l-a inclus printre cărțile canonului occidental, are la bază un eveniment real din istoria Braziliei: sfârșitul secolului al XIX-lea aduce la Canudos, ținut sărac din nord-estul țării, sângeroasa revoltă a unei secte milenariste conduse de Antonio Sfătuitorul – conflict civil dramatic în care au pierit aproape 20000 de oameni.
Citește tot rezumatul cărții Razboiul sfarsitului lumii... însă pe firul narațiunii granița dintre istorie și mit se topește și, până la urmă, dispare cu totul: pentru rebelii de la Canudos republica se preschimbă-n Antihrist, războiul pe care-l poartă capătă proporții apocaliptice, iar de la Sfătuitor, căpetenia lor, așteaptă cu disperare, ca de la un nou Mesia, mântuirea. „De la scenariul cinematografic pe care l-am schițat ca embrion al întregii lucrări și până la punctul final pe care l-am pus opt ani mai târziu, romanul acesta m-a făcut să trăiesc una dintre cele mai bogate și mai exaltante aventuri literare." (Mario Vargas LLOSA)

Citește mai puțin...

Aștepți momentul potrivit ca să cumperi Razboiul sfarsitului lumii?

Nu mai pierde timpul! Am realizat pentru tine lista cu librăriile online care vând Razboiul sfarsitului lumii și poți alege librăria cu prețul cel mai mic 💰 ca să comanzi chiar acum.

VEZI CEL MAI MIC PREȚ
Următoarea carte pe care vrei să o citești trebuie să fie Razboiul sfarsitului lumii scrisă de Mario Vargas Llosa. Razboiul sfarsitului lumii a apărut în anul 2015. O mulțime de cărți bune au apărut în anul 2015 (click ca să vezi lista cărților). Editura la care s-a publicat cartea Razboiul sfarsitului lumii este editura HUMANITAS - poți vedea lista completă de cărți publicate la editura HUMANITAS aici. Cartea Razboiul sfarsitului lumii face parte din categoria Literatura contemporana. Este o carte groasă - trebuie să îți faci timp pentru ea - are 664 de pagini. Sperăm să îți placă timpul petrecut lecturând Razboiul sfarsitului lumii și, de asemenea, sperăm că autorul Mario Vargas Llosa, s-a ridicat la nivelul așteptărilor.

DESCOPERĂ RECENZIILE CĂRȚII RAZBOIUL SFARSITULUI LUMII PUBLICATE PE BOOKNATION: VEZI RECENZIILE

0 secunde