Lucrarea analizează în profunzime procedurile de prevenire a insolvenței, precum și condițiile în care un debitor aflat în dificultate financiară poate să acceadă fie la procedura mandatului ad-hoc, fie la cea a concordatului preventiv.
Soluțiile propuse de autor sunt analizate în mod temeinic atât prin prisma considerentelor doctrinare, cât și prin cea a unei jurisprudențe bogate, fiind punctate argumentat, acolo unde este cazul, neconcordanțele sau omisiunile Codului insolvenței. Autorul, cu o vastă experiență de judecător și cu o pregătire solidă în domeniul dreptului comercial, în general, și al dreptului insolvenței, în special, reușește să ofere un instrument util atât practicienilor, cât și studenților și masteranzilor, monografia constituind una dintre primele lucrări apărute după intrarea în vigoare a Legii nr. 85 din 25 iunie 2014 privind procedurile de prevenire a insolvenței și de insolvență, abordând, detaliat, în 6 capitole, istoricul tratamentului legal aplicabil profesioniștilor aflați în dificultate financiară, evoluția reglementării procedurilor de prevenție, caracterizarea generală a instituțiilor juridice, mandatul ad-hoc, concordatul preventiv și, nu în ultimul rând, jurisprudența națională relevantă în materia analizată.
DESCOPERĂ RECENZIILE CĂRȚII PROCEDURILE DE PREVENIRE A INSOLVENTEI - CSABA BELA NASZ PUBLICATE PE BOOKNATION: VEZI RECENZIILE