Rezumat Constiinta Tragica Eminesciana - Bianca Osnaga

„Demitizare, negare vs. re-lectura, reinterpretare sunt, probabil, „tentațiile” pe care le-a resimțit critica de azi, și nu doar critică, în cazul lui Eminescu, poetul acceptat, vreme de mai mult de o sută de ani, drept poetul cel mai valoros al românilor.
Citește tot rezumatul cărții Constiinta Tragica Eminesciana... Pe de o parte, „responsabilitatea” fiecărui roman este să-l fi citit. Să-l fi cuprins, vorba lui Noica. Desigur, e o utopie aceasta. Pe de altă parte, nici nu ar trebui lăsat la discreția tuturor minților. Fiind un criteriu, precum Miorița sau Monastirea Argeșului, a-l pune la îndoială este a te exclude dintr-o moștenire spirituală – nu doar românească. Unii vor spune: „nici Miorița nu mai înseamnă mare lucru”… Desigur, de aici începe altă discuție, care nu ne privește în acest loc. Dar un poet reprezentativ pentru spiritul neamului său (cel puțin), trebuie asumat și analizat nu la sintagma, la un vers imperfect, ci în Cerul marilor idei și în regimul criteriilor estetice. Pentru evoluția literaturii române, Eminescu e totuși poetul referențial, la el sunt raportați, încă, antecesorii ca artiști ce îl prefigurează, iar succesorii ca eventuali imaginativi excepționali sau poeți metafizici sau creatori de limbă. De aceea, nu poate fi indiferență clasarea lui, în inerție, ca (poet) pesimist, întunecat – argument pentru istovirea și „toxicitatea” discursului său, chiar și din perspectiva contemporaneității.” (Bianca Osnaga) Citește mai puțin...

Aștepți momentul potrivit ca să cumperi Constiinta Tragica Eminesciana?

Nu mai pierde timpul! Am realizat pentru tine lista cu librăriile online care vând Constiinta Tragica Eminesciana și poți alege librăria cu prețul cel mai mic 💰 ca să comanzi chiar acum.

VEZI CEL MAI MIC PREȚ
Următoarea carte pe care vrei să o citești trebuie să fie Constiinta Tragica Eminesciana scrisă de Bianca Osnaga. Editura la care s-a publicat cartea Constiinta Tragica Eminesciana este editura EIKON - poți vedea lista completă de cărți publicate la editura EIKON aici. Cartea Constiinta Tragica Eminesciana face parte din categoria Litere Critica Literara. Este o carte rezonabil de groasă - are 270 de pagini. Sperăm să îți placă timpul petrecut lecturând Constiinta Tragica Eminesciana și, de asemenea, sperăm că autorul Bianca Osnaga, s-a ridicat la nivelul așteptărilor.
1 secunde