Rezumat Egali, Diferiti, Normali - Marina Giuffre

De-a lungul secolelor, romii au fost văzuți mai mereu ca și grupuri omogene cu determinate caracteristici, în mod ireductibil diferiți, diverși, din punct de vedere ontologic, emblemă a ilegalității aproape fizice și corporale; în cazurile pozitive, în schimb, au fost văzuți ca reprezentanți ai autenticității, ai libertății, ai adevăratei naturi a omului, aproape de a întruchipa mitul bunului sălbatic.
Citește tot rezumatul cărții Egali, Diferiti, Normali... Cât din imaginarul existent legat de romi, corespunde cu viziunea pe care aceștia o au despre ei înșiși? În acest volum, ne propunem să evidențiem jocul reprezentărilor sociale elaborate de diferiți actori sociali (grupuri de romi, instituții, mass-media, asociații romi, academicieni, studenți) care contribuie la construirea „imaginii romilor”. Încercarea este de a da viață, chiar și prin intermediul implicării romilor înșiși, în calitate de cercetători, la o contra-poveste despre lumea romilor, un loc de voci și contra-voci, de priviri încrucișate care să pună în lumină formele de agency și de rezistență a subiecților care interacționează pentru a-și renegocia propria apartenență Citește mai puțin...

Aștepți momentul potrivit ca să cumperi Egali, Diferiti, Normali?

Nu mai pierde timpul! Am realizat pentru tine lista cu librăriile online care vând Egali, Diferiti, Normali și poți alege librăria cu prețul cel mai mic 💰 ca să comanzi chiar acum.

VEZI CEL MAI MIC PREȚ
Următoarea carte pe care vrei să o citești trebuie să fie Egali, Diferiti, Normali scrisă de Marina Giuffre. Egali, Diferiti, Normali a apărut în anul Mai 2015. O mulțime de cărți bune au apărut în anul Mai 2015 (click ca să vezi lista cărților). Editura la care s-a publicat cartea Egali, Diferiti, Normali este editura PAIDEIA - poți vedea lista completă de cărți publicate la editura PAIDEIA aici. Cartea Egali, Diferiti, Normali face parte din categoria Sociologie. Este o carte groasă - trebuie să îți faci timp pentru ea - are 412 de pagini. Sperăm să îți placă timpul petrecut lecturând Egali, Diferiti, Normali și, de asemenea, sperăm că autorul Marina Giuffre, s-a ridicat la nivelul așteptărilor.

DESCOPERĂ RECENZIILE CĂRȚII EGALI, DIFERITI, NORMALI PUBLICATE PE BOOKNATION: VEZI RECENZIILE

0 secunde