Rezumat Puntea artelor - Nicolae Barna

 Tentația magnificării excesive a valorilor autohtone compor­ta nu puține primejdii. Pe cele, mai ales, de a suscita acuzații de „protocronism”, de etnocentrism, de „localiță”, de pășunism sau „ esprit de clocher”, de ignorare a tabloului mondial al evoluțiilor în domeniul vizat, acuzații care, e adevărat, pot fi drepte sau ne­drepte: criteriul rămâne legat de o chestiune de relativizare și de dozaj, deci de procedări înzestrate prin excelență cu o foarte firavă vocație consensuală.
Citește tot rezumatul cărții Puntea artelor... Am mai evocat, cu alt prilej – vorbind despre romanele lui D. Țepeneag, pe care nu le socoteam inferioare celor ale nobelizatului Claude Simon – de riscul reeditării sindromului „ Notre grand Arghiropoulos”, ironizat (cu simpatie, totuși!) de E. Lovinescu în  Aquaforte. Tot căutând, însă, să evităm acest risc, ajungem să ne expunem altuia: cel de a subaprecia, în pofida evi­denței, un număr, deloc mic, de valori certe ale literaturii noastre postbelice. Citește mai puțin...

Aștepți momentul potrivit ca să cumperi Puntea artelor?

Nu mai pierde timpul! Am realizat pentru tine lista cu librăriile online care vând Puntea artelor și poți alege librăria cu prețul cel mai mic 💰 ca să comanzi chiar acum.

VEZI CEL MAI MIC PREȚ
Următoarea carte pe care vrei să o citești trebuie să fie Puntea artelor scrisă de Nicolae Barna. Puntea artelor a apărut în anul 2015. O mulțime de cărți bune au apărut în anul 2015 (click ca să vezi lista cărților). Editura la care s-a publicat cartea Puntea artelor este editura IDEEA EUROPEANA - poți vedea lista completă de cărți publicate la editura IDEEA EUROPEANA aici. Cartea Puntea artelor face parte din categoria Litere Critica Literara. Este o carte groasă - trebuie să îți faci timp pentru ea - are 566 de pagini. Sperăm să îți placă timpul petrecut lecturând Puntea artelor și, de asemenea, sperăm că autorul Nicolae Barna, s-a ridicat la nivelul așteptărilor.
0 secunde