Rezumat In numele pamantului si al vietii - Jidi Majia

Jidi Măjia este fără îndoială un poet al celor patru elemente – crescut în munții Dalingshan, din Sud-Vestul provinciei Sichuan, printre membrii tribului Nuosu, o ramură a minorității etnice Yi.
Citește tot rezumatul cărții In numele pamantului si al vietii... El cunoaște din interior cultura aborigenă în care oamenii mențin o relație aproape reverențioasă cu natura. Mai ales în comparație cu occidentalii, a căror gândire a fost modelată de Iluminism. Etnicii Yi nu împărtășesc vederile enciclopediștilor, care celebrau triumful raționalității și așa-numita dispariție a magiei. Fără îndoială, această zeiță profană numită Rațiune greșește atunci când consideră oamenii, nu ca pe niște simpli locuitori ai lumii, asemeni tuturor celorlalți, ci drept cuceritori care au dreptul să supună necuvântătoarele, să disprețuiască mineralele și să distrugă pădurile. Când vorbește Jidi Măjia – în poezie sau în eseuri – despre dragostea lui pentru pământ, pentru maiestuoasele priveliști ale copilăriei, sau despre suveranitatea naturii sălbatice, locuite de forțe invizibile, nu te poți gândi decât la nomadul, pribeagul Antonin Artaud - Francoise Roy Operele lui Jidi Măjia sunt motive încrustate în tapiseria tradițiilor culturale moștenite de la clanul Nuosu al poporului său, tribul Yi. Ele creează o imagine din vechime, aspirația către progres și autodepășire nefiind de natură să creeze o ruptură cu trecutul, ci racordându-se la rădăcinile spiritualității etnice. Portretul pe care îl proiectează ele este acela al unui om întemeiat în iubire pentru cunoașterea și înțelepciunea indigenă, în ciuda statutului proeminent câștigat de Măjia pe plan internațional. - Zolani Mkiva Citește mai puțin...

Aștepți momentul potrivit ca să cumperi In numele pamantului si al vietii?

Nu mai pierde timpul! Am realizat pentru tine lista cu librăriile online care vând In numele pamantului si al vietii și poți alege librăria cu prețul cel mai mic 💰 ca să comanzi chiar acum.

VEZI CEL MAI MIC PREȚ
Următoarea carte pe care vrei să o citești trebuie să fie In numele pamantului si al vietii scrisă de Jidi Majia. In numele pamantului si al vietii a apărut în anul 2015. O mulțime de cărți bune au apărut în anul 2015 (click ca să vezi lista cărților). Editura la care s-a publicat cartea In numele pamantului si al vietii este editura IDEEA EUROPEANA - poți vedea lista completă de cărți publicate la editura IDEEA EUROPEANA aici. Cartea In numele pamantului si al vietii face parte din categoria Publicistica. Este o carte rezonabil de groasă - are 272 de pagini. Sperăm să îți placă timpul petrecut lecturând In numele pamantului si al vietii și, de asemenea, sperăm că autorul Jidi Majia, s-a ridicat la nivelul așteptărilor.
1 secunde