Despre autorul Adrian Petru Stepan – dezvăluie lumea pe care o cunoaştem toţi, ȋnsă dintr-o perspectivă nouă, “colorată”

Inainte de a şti că Adrian Petru Stepan scrie romane, am găsit un articol pe Historia ȋn care aborda conflictul din Siria atȃt din perspectivă istorică, cȃt şi religioasă, ȋntr-o analiză complexă, diferită de opiniile ȋmpărtăşite de mass-media noastră.

Pe urmă, cȃnd am văzut Crepuscul, a doua sa carte, am descoperit transpunerea ȋntr-o intrigă complicată a noţiunilor tratate ȋn articolele de geopolitică. Si, surprinzător, la nici două luni de la această lectură ȋmi trimitea Legendele şefului de gară, un roman complet diferit ca structură, singurele puncte care ȋl apropiau de cel anterior fiind stilul captivant al povestirii şi apetenţa către conspiraţii.

Cărţile lui Adrian Petru Stepan dezvăluie lumea pe care o cunoaştem toţi, ȋnsă dintr-o perspectivă nouă, “colorată”, ȋn care ruinele nu sunt pline de muşchi şi mucegaiuri, ci dezvăluie istorii pierdute şi misterioase, oamenii aparent banali din jurul nostru poartă un dram de magie ce se revelează cu fiecare pagină parcursă, cursul poveştii nu se ȋmpleticeşte ȋn prea multe detalii, ci aleargă surprinzător, lăsȃndu-ne să ȋntrezărim doar frumuseţea unei lumi pe care o crezusem banală.

„Unele cărţi au magie, asta ar putea fi singura explicaţie pentru care, fără să te avertizeze, ȋţi scormonesc şi ȋţi reaprind sentimentele.” Este unul dintre citatele mele preferate din Legendele şefului de gară ce vorbeşte foarte bine despre cărţile sale.

Adrian Petru Stepan este timişorean, un oraş cosmopolit, cu sumedenie de clădiri şi cartiere ce vorbesc despre evenimente şi oameni de altădată, războaie şi revoluţii. Acesta este şi unul din motivele pentru care romanul la care lucrează ȋn prezent este o aventură ce se desfăşoară ȋntr-o singură zi, ȋn pieţele habsburgice şi lăcaşurile de cult uitate ale Timişoarei şi pune faţă ȋn faţă personaje din religii aflate ȋn contradicţie. Aşteptăm, deci, această nouă provocare literară (şi intelectuală) cȃt mai curȃnd!

Dacă îți plac articolele noastre, încurajează-ne cu un share :)

📚 CONCURS NOU:

PLINUL DE CĂRȚI!

Am dat drumul la un concurs inedit în care poți câștiga 7 super cărți 📖! Dă click pe butonul de mai jos pentru a te înscrie și pentru a descoperi cărțile! 👍

PARTICIPĂ LA CONCURS

POST A COMMENT.