Ești autor și ai nevoie de promovare? Descoperă serviciile de promovare pentru autori oferite de Booknation.ro

Î: Ne-ar face o mare plăcere să descoperim cine este autoarea Irina Alionte.

R: Salut comunitatea BookNation și vă mulțumesc pentru invitație!

Sunt antreprenoare și am pus bazele primei afaceri în domeniul fitness-ului, la doar 24 de ani, la Londra, după ce am absolvit un masterat in Marketing & Strategie al Universității Warwick din Anglia.

În ianuarie 2015 am lansat conceptul de transformare corporală Bodyshape Transformation Center în București, prin care am reușit să transformăm viețile a +2,500 de români și să schimbăm percepția oamenilor de a face mișcare. Viziunea noastră este o lume în care oamenii sunt confortabili cu propriul corp, conectați cu puterea lor interioară și trăiesc viața cu bucurie, cu pasiune, cu entuziasm.

Prin schimbarea paradigmei în industria de fitness și aducerea laolaltă a celor mai buni specialiști, precum și prin pregătirea mea ca Practician în NLP (programare neuro-lingvistica) consolidată de anii de formare în domeniul dezvoltării personale, misiunea mea este de a transforma calitatea vieții oamenilor, astfel încât aceștia să se bucure la maxim de energie, vitalitate și încredere în sine.

Î: Cum e să fii catalogată de către Forbes România în ‘’Top 30 sub 30’’?

R: Este un privilegiu și o onoare, pentru care sunt recunoscătoare. 😊

Î: Ce te-a motivat să scrii?

R: Am lucrat peste 3 ani la această carte și procesul acesta nu a fost unul ușor. Dar am vrut să împărtășesc informațiile, lecțiile și inspirația derivate din propria mea înțelegere a lumii în care trăim, venite din propriile conștientizări, revelații și experiențe trăite în mod autentic de mine și de alții. Testate și puse în practică. Dovedite să funcționeze. Fără teorie pură. Fără informații inutile care să copleșească. Am scris cartea Bucuria de a fi în formă pentru a împărtăși ce cred eu că oamenii au nevoie să știe pentru a se bucura la maxim de procesul lor de transformare și de rezultate.

Î: Ai reușit să schimbi în bine viețile a peste 2500 de români doar în primă fază a conceptului ‘’Bodyshape’’. Ce i-a făcut pe oameni să urmeze și să creadă în îndrumările tale?

R: Rezultatele. Dovezile. Am comunicat mereu aceste rezultate pentru a-i inspira pe cei care doreau să se schimbe, dar au comunicat despre experiența lor Bodyshaperii – oamenii care au ales acest concept unic. Pasiunea noastră este să lucrăm cu oameni obișnuiți, care au încercat diete și săli de sport în trecut, fără să le facă plăcere și făra rezultate pe termen lung. Împreună cu echipa mea, am reușit să topim peste 6 tone de grăsime de pe corpurile bucureștenilor și continuăm să le numărăm. Avem peste 2,500 de poze de “Înainte” și “După” documentate cu transformări de succes.

Î: Cum ai reușit să combini dezvoltarea personală, modul sănătos de viață și exercițiile fizice, toate într-o singură carte?

R: Am reușit pentru că este exact ceea ce facem în fiecare zi la Bodyshape. Ca să vin în sprijinul oamenilor, am adus laolaltă cei mai buni antrenori din România, campioni naționali la fitness, care sunt frecvent invitați speciali ca experți la emisiuni TV, ziare sau posturi de radio. Fiecare antrenament la Bodyshape l-am gândit să aibă o energie explozivă, asemănătoare cu o petrecere în oraș alături de prieteni. Fiecare antrenament este variat, niciunul nu seamănă cu altul: se lucrează pe echipe, organizăm jocuri, competiții și lansăm provocări pentru membrii noștri. Așa că am luat toate aceste elemente din ceea ce am creat cu echipa mea în realitate și le-am povestit în carte.

Î: Lucrezi la o nouă carte în prezent?

R: Momentan ma focusez pe cartea pe care tocmai am lansat-o sa ajunga in mainile cat mai multor oameni care chiar au nevoie de o transformare de durata. Insa mai am cateva idei de carti pe care o sa le lansez in anii urmatori.

Î: Ce vrei să educi în cititori prin cartea publicată?

R: Bucuria de a fi în formă este prima carte din România despre transformarea corporală din punct de vedere holistic, pe toate cele 3 paliere pe care e nevoie să lucrezi pentru a avea rezultate sustenabil. Am numit-o formula celor 3A și sunt cei 3 piloni care stau, nu doar la baza cărții, ci și la baza oricărei transformări de succes: antrenamente, alimentație și atitudine.

Intenția mea este să arăt că este important ca oamenii să știe cum să se antreneze inteligent, să învețe cum să se alimenteze sănătos, echilibrat și mesele să-le facă o reală plăcere, dar și să își cultive o atitudine de învingători, astfel încât să simtă că merită și să mențină de un stil de viață sănătos pe termen lung.

Î: Unde vede Irina Alionte fenomenul dezvoltării propriei persoane în industria de fitness și lifestyle peste 5 ani?

R: Suntem pe un drum frumos cu acest fenomen, deoarece oamenii se informează din surse de calitate, cum sunt cărțile scrise de oameni cu experiență, profesioniști. Informația de calitate îi face să aleagă săli de fitness cu servicii de calitate, cu atmosferă pozitivă, cu energie bună. Acest proces selectează oferta. Apoi, așa cum facem deja la Bodyshape, tehnologia ajută antrenorii să monitorizeze și să personalizeze antrenamentele de la sală, dar și cele online. Acest proces crește impactul și calitatea rezultatelor. Dar mai ales văd oameni care înțeleg relația puternică dintre minte, corp și suflet, pentru care devine extrem de important să le armonizeze și să le ducă la următorul nivel pentru a avea o viață împlinită.

Î: Unde îți pot urmări cititori noștri activitatea?

R: Personal cred foarte mult în împărtășirea experiențelor și comunicare. Sunt activă pe toate platformele de social media Facebook si Instagram unde povestesc despre toate conceptele din carte, despre transformările uluitoare de la Bodyshape și despre restul activităților mele ca mentor de antreprenori aflați la început de drum. Dar cel mai ușor este să deschideți bucuriadeafiinforma.ro sau bodyshapetransformation.com și veți intra într-o comunitate de oameni pasionați de a deveni cea mai bună variantă a lor.

Î: Ai un mesaj pentru comunitatea BookNation?

R: În primul rând vreau să vă felicit pentru activitatea voastră. Sunteți extrem de creativi și ați creat o comunitate frumoasă. În al doilea rând vreau să vă las aici un citat al psihologului Carl Jung: ”Viziunea ta va deveni clară doar când te vei putea uita în propria inimă. Cine se uită în exterior visează, iar cine se uită în interiorul său se trezește.” Cărțile au o calitate unică, aceea de a crea o punte între cele două lumi, ceea ce le face un instrument extraordinar de transformare interioară.

Vezi Top 100 cărți ale anului 2022