Ești autor și ai nevoie de promovare? Descoperă serviciile de promovare pentru autori oferite de Booknation.ro

Î: Ne-ar face o mare plăcere să descoperim cine este autoarea Laura Albu.

R: Apropiaţii ar spune că sunt o fire veselă şi optimistă, ambiţioasă şi curajoasă, creativă, conştiincioasă şi sârguincioasă, dar şi cu slăbiciuni şi nenumărate defecte, că vorba aceea, dacă am fi fost perfecţi, am fi fost orbi.

Am avut onoarea să mă prezint pe piaţa de carte cu romanul de debut Ondinele, primul volum – cele mai calde mulţumiri Editurii Coresi pentru această şansă extraordinară. Cartea, o poveste izvorâtă din experienţa proprie, tratează un subiect inedit la nivel mondial întrucât , munca pe vasele de croazieră, nu a fost, nicăieri în lume, descrisă sub forma unui roman.

Î: Cum a fost să scrii și să publici o carte în plină pandemie?

R: Am avut norocul să nu-mi scriu cartea în timpul consecinţelor neplăcute ale pandemiei, deoarece programul meu nu a avut de suferit. Lucrând la foc continuu, am fost acolo – mai mult la muncă decât acasă, şi am lucrat la romanul meu, ca de obicei, în zilele mele libere. Cât despre publicare, consider că a decurs destul de bine date fiind împrejurările.

Î: Cui îi este predestinată cartea ta?

R: Cele mai multe păreri spun că se adresează mai multor categorii sociale şi de vârstă şi nu neapărat doar tinerilor. Este o scriitură care atrage nu numai datorită tematicii noi, dar şi pentru că oferă „de toate”, situaţii de tot felul – de la umor irezitibil până la cea mai adâncă amărăciune.

Î: Ce reacție au avut cititorii la cartea ta?

R: Acel sentiment desfătător (râvnit de orice autor, nu-i aşa – lucru care m-a bucurat nespus) de a parcurge o lectură bine scrisă, interesantă, plină de peripeţii, captivantă şi, de ce nu, instructivă.

Î: Cartea ta este inspirată din mitologia scandinavo-germanică?

R: (Zâmbesc) Numai în ce priveşte titlul. Însă ar mai fi ceva, dar las cititorii să descopere singuri. Pot ajuta puţin; în primele pagini spun că îmi rezerv dreptul de a nu menţiona neapărat naţionalităţile personajelor, întrucât ele fac parte din mica şi unica societate creată pe vapor. Dar (între noi fie vorba) pentru a satisface totuşi curiozităţile, am presărat pe alocuri câteva indicii. Prin urmare, există un motiv pentru care nu se numeşte simplu „Sirenele”.

Î: Cum ai descrie printr-un cuvânt cartea ta și de ce?

R: Fascinantă, pentru că aceasta a fost cea mai mare laudă de la cititorii mei. Fiecare autor  este, mai mult sau mai puţin, subiectiv, aşa că este mai cinstit să ne orientăm după părerile publicului.

Î: Ce te-a inspirat să scrii ?

R: Să zicem că am avut de spus lumii ceva. Nu este prima dată când scriu, este prima oară când am curaj să public. Şi asta numai pentru simplul fapt că noi, autorii care nu suntem oameni de litere, ne îndoim aproape întotdeauna de aptitudinile noastre în mânuirea slovelor.

Î: Lucrezi în prezent la o carte nouă?

R: Ondinele – volumul II, a plecat deja la editură. Sigur că voi continua, scrisul este un excelent exerciţiu intelectual.

Î: Unde îți pot urmări cititori noștri activitatea?

R: La Editura şi implicit Librăria Coresi, Librăria Mihai Eminescu din Bucureşti, Librăria St. O. Iosif (Libris) din Braşov, Librăria Delfin, Librărie.net, BookNation şi în ediţie electronică, atât pe Google Play, cât şi pe Ibooksquare.

Î: Ai un mesaj pentru comunitatea BookNation?

R: Felicitări echipei BookNation şi mulţumiri pentru ceea ce faceţi! Felicitări şi mult spor în continuare tuturor autorilor! Felicitări şi la cât mai multe lecturi minunate tuturor cititorilor!

CAUTĂ CĂRȚILE SCRISE DE LAURA ALBU ÎN LIBRĂRIA TA PREFERATĂ:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► LIB. DELFIN

📫 Abonează-te la noutățile noastre


Îți trimitem un email pe săptămână cu cele mai interesante concursuri și reduceri irezistibile la cărți!