Recenzie „Architect of my own rise” de Nicholas Sögard

de | sept. 29, 2017 | Recenzii cărți

O carte cel puțin inedită, fără doar și poate. Cum așa? Deoarece vorbim despre o autobiografie a unui tânăr care a vrut să-și împărtășească părerile despre subiecte rar abordate, considerate mai degrabă tabu, valorificâdu-și opiniile prin prisma propriilor experiențe.

Știm că violența în familie, atât verbală, cât și fizică, afectează grav dezvoltarea personală a tinerilor. Dragoș, protagonistul romanului, a fost unui din acei copii modelați de urletele părinților(mai ales ale tatălui) de reproșuri, insulte, bătăi..pe scurt „acel copil bun de nimic”. Acesta se deschide cititorilor săi și le povestește despre întâmplarea care l-a oprit din a se sinucide..vă las pe voi să aflați care e.

I have to come clear that one of my biggest hurdles to take over in my life was, is, probably would be, self-confidence. Basically, thanks in most part to my father, to whom I was never good enough, I really have a big issue with believing in myself.

Cartea este împărțită în 26 de capitole, fiecare abordând altă temă, sau vorbind despre alt capitol din viața autorului. Temele sunt variate, de la muzică la religie, până la jocuri ale minții și căderi nervoase. Mi-au plăcut mult majoritatea abordărilor sale cu privire la temele alese și în special modul în care o face: extrem de dezinvolt, brutal de sincer și simplu.

What I want to underline through this experience, is that, even though you, mathemattically have no chance, if you go out there, and you are the best you can be, even push yourself you never knew you had, you are a winner from the start, even if at the end, you don’ t have a crown on your head, or a medal on your neck.

Probabil v-ați dat seama din acest citat că această carte se încadrează și în categoria cărților motivaționale. Și chiar reușește să te motiveze,deoarece vorbește despre multe probleme prin care am trecut fiecare dintre noi (despărțiri, momente în care ne închidem în noi, căderi nervoase etc..) ,dar nu transpune toate aceste trăiri într-un mod depresiv, ci de fiecare dată pune accentul pe rezolvarea acestora.

În altă ordine de idei, merită menționat și faptul că autorul utilizează frecvent sarcasmul pentru a ilustra prostia din zilele noastre.

Just as if the average temperature pf the Earth would rise by 2 degreed, imagine how much we can all get , if the average stupidity level decreses by 2%.

All in all, o carte ce merită citită pentru temele abordate, modul în care este scrisă, dar și pentru faptul că avem ocazia de a urmări îndeaproape evoluția protagonistului.

ACUM GĂSEȘTI CARTEA PE librariacoresi.ro

Titlu: ARCHITECT OF MY OWN RISE
Autor: Nicholas Sögard
An apariție : 2017
Editura: CORESI
Nr. Pagini: 171
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Nota recenzorului: n/a
Vizualizari recenzie: 1967

Alte recenzii de la Nicholas Sögard:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “În buricul pământului” de Cătălin Dorian Florescu
Recenzie “În buricul pământului” de Cătălin Dorian Florescu

Recunosc că unul dintre motivele care m-au făcut să citesc această carte a fost faptul că m-a intrigat mult imaginea de pe copertă. Nu vi se pare? Un om cu valiza pe umăr, ca și cum și-ar fi luat “lumea-n cap” și a pornit unde “l-or purta picioarele” neavând neapărat...

Recenzie “Numele mi-l știe vântul” de Isabel Allende
Recenzie “Numele mi-l știe vântul” de Isabel Allende

Isabel Allende ne arată una dintre părțile urâte ale umanității: oamenii care se luptă împotriva lor înșiși! Chiar înainte de începerea Războiului, în Viena anului 1983, situația evreilor devine tensionată și ajunge să se deterioreze rapid. Peste noapte prieteniile nu...

0 0 votes
Article Rating
Bianca Lăpuștea a fost redactor Booknation.ro și a scris 11 articole. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Bianca Lăpuștea aici.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments