Recenzie „Architect of my own rise” de Nicholas Sögard

by | Sep 29, 2017 | Recenzii cărți

ACUM GĂSEȘTI CARTEA ARCHITECT OF MY OWN RISE PE librariacoresi.ro

O carte cel puțin inedită, fără doar și poate. Cum așa? Deoarece vorbim despre o autobiografie a unui tânăr care a vrut să-și împărtășească părerile despre subiecte rar abordate, considerate mai degrabă tabu, valorificâdu-și opiniile prin prisma propriilor experiențe.

Știm că violența în familie, atât verbală, cât și fizică, afectează grav dezvoltarea personală a tinerilor. Dragoș, protagonistul romanului, a fost unui din acei copii modelați de urletele părinților(mai ales ale tatălui) de reproșuri, insulte, bătăi..pe scurt „acel copil bun de nimic”. Acesta se deschide cititorilor săi și le povestește despre întâmplarea care l-a oprit din a se sinucide..vă las pe voi să aflați care e.

I have to come clear that one of my biggest hurdles to take over in my life was, is, probably would be, self-confidence. Basically, thanks in most part to my father, to whom I was never good enough, I really have a big issue with believing in myself.

Cartea este împărțită în 26 de capitole, fiecare abordând altă temă, sau vorbind despre alt capitol din viața autorului. Temele sunt variate, de la muzică la religie, până la jocuri ale minții și căderi nervoase. Mi-au plăcut mult majoritatea abordărilor sale cu privire la temele alese și în special modul în care o face: extrem de dezinvolt, brutal de sincer și simplu.

What I want to underline through this experience, is that, even though you, mathemattically have no chance, if you go out there, and you are the best you can be, even push yourself you never knew you had, you are a winner from the start, even if at the end, you don’ t have a crown on your head, or a medal on your neck.

Probabil v-ați dat seama din acest citat că această carte se încadrează și în categoria cărților motivaționale. Și chiar reușește să te motiveze,deoarece vorbește despre multe probleme prin care am trecut fiecare dintre noi (despărțiri, momente în care ne închidem în noi, căderi nervoase etc..) ,dar nu transpune toate aceste trăiri într-un mod depresiv, ci de fiecare dată pune accentul pe rezolvarea acestora.

În altă ordine de idei, merită menționat și faptul că autorul utilizează frecvent sarcasmul pentru a ilustra prostia din zilele noastre.

Just as if the average temperature pf the Earth would rise by 2 degreed, imagine how much we can all get , if the average stupidity level decreses by 2%.

All in all, o carte ce merită citită pentru temele abordate, modul în care este scrisă, dar și pentru faptul că avem ocazia de a urmări îndeaproape evoluția protagonistului.

ACUM GĂSEȘTI CARTEA ARCHITECT OF MY OWN RISE PE librariacoresi.ro

Titlu: Architect Of My Own Rise
Autor: Nicholas Sögard
An apariție : 2017
Editura: CORESI
Nr. Pagini: 171
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 29.09.2017
Nota recenzorului: n/a

Aspecte Pozitive:

Am apreciat mult stilul dezinvolt, chiar colocvial al autorului, deoarece creează impresia de familiaritate.

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie „Înainte de noi” de Anna Todd

Recenzie „Înainte de noi” de Anna Todd

Seria After nu se încheie cu volumul După ce am găsit fericirea, care este doar finalul poveștii dintre cei doi. Înainte de noi este un prequel al relației dintre Tessa și Hardin. Dar ceea ce îl face special este perspectiva narativă a lui Hardin asupra întregii...

Recenzie „După ce am găsit fericirea” de Anna Todd

Recenzie „După ce am găsit fericirea” de Anna Todd

Deși seria After nu este preferata mea din toate timpurile, După ce am găsit fericirea este un volum cu adevărat reușit. După finalul abrupt din volumul trei, care i-a dat viața peste cap lui Hardin, asistăm la noi drame în viața personajelor. Sentimentele...

Recenzie „După ce ne-am îndrăgostit” de Anna Todd

Recenzie „După ce ne-am îndrăgostit” de Anna Todd

Relația tumultoasă dintre Tessa și Hardin continuă și în cel de-al treilea volum al seriei After, După ce ne-am îndrăgostit. Acest volum și următorul sunt cele mai reușite din toată seria, după părerea mea. Drama se îmbină cu dragostea dintre protagoniști, iar...

Bianca Lăpuștea este redactor Booknation.ro de 1270 zile și a scris până acum 11 articole. Se află pe poziția 59 din 146 de redatori, fiind astfel un redactor în creștere. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Bianca Lăpuștea aici.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments