Recenzie „Architect of my own rise” de Nicholas Sögard

Titlu: Architect Of My Own Rise
Autor: Nicholas Sögard
An apariție : 2017
Editura: Coresi
Nr. Pagini: 171
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Recenzie de Bianca Lăpuștea
Publicată la 29.09.2017
Nota recenzorului: n/a

ACUM GĂSEȘTI ARCHITECT OF MY OWN RISE PE:

O carte cel puțin inedită, fără doar și poate. Cum așa? Deoarece vorbim despre o autobiografie a unui tânăr care a vrut să-și împărtășească părerile despre subiecte rar abordate, considerate mai degrabă tabu, valorificâdu-și opiniile prin prisma propriilor experiențe.

Știm că violența în familie, atât verbală, cât și fizică, afectează grav dezvoltarea personală a tinerilor. Dragoș, protagonistul romanului, a fost unui din acei copii modelați de urletele părinților(mai ales ale tatălui) de reproșuri, insulte, bătăi..pe scurt „acel copil bun de nimic”. Acesta se deschide cititorilor săi și le povestește despre întâmplarea care l-a oprit din a se sinucide..vă las pe voi să aflați care e.

I have to come clear that one of my biggest hurdles to take over in my life was, is, probably would be, self-confidence. Basically, thanks in most part to my father, to whom I was never good enough, I really have a big issue with believing in myself.

Cartea este împărțită în 26 de capitole, fiecare abordând altă temă, sau vorbind despre alt capitol din viața autorului. Temele sunt variate, de la muzică la religie, până la jocuri ale minții și căderi nervoase. Mi-au plăcut mult majoritatea abordărilor sale cu privire la temele alese și în special modul în care o face: extrem de dezinvolt, brutal de sincer și simplu.

What I want to underline through this experience, is that, even though you, mathemattically have no chance, if you go out there, and you are the best you can be, even push yourself you never knew you had, you are a winner from the start, even if at the end, you don’ t have a crown on your head, or a medal on your neck.

Probabil v-ați dat seama din acest citat că această carte se încadrează și în categoria cărților motivaționale. Și chiar reușește să te motiveze,deoarece vorbește despre multe probleme prin care am trecut fiecare dintre noi (despărțiri, momente în care ne închidem în noi, căderi nervoase etc..) ,dar nu transpune toate aceste trăiri într-un mod depresiv, ci de fiecare dată pune accentul pe rezolvarea acestora.

În altă ordine de idei, merită menționat și faptul că autorul utilizează frecvent sarcasmul pentru a ilustra prostia din zilele noastre.

Just as if the average temperature pf the Earth would rise by 2 degreed, imagine how much we can all get , if the average stupidity level decreses by 2%.

All in all, o carte ce merită citită pentru temele abordate, modul în care este scrisă, dar și pentru faptul că avem ocazia de a urmări îndeaproape evoluția protagonistului.

Aspecte Pozitive:

Am apreciat mult stilul dezinvolt, chiar colocvial al autorului, deoarece creează impresia de familiaritate.

Dacă îți plac articolele noastre, încurajează-ne cu un share :)

📚 CONCURS NOU:

PLINUL DE CĂRȚI!

Am dat drumul la un concurs inedit în care poți câștiga 7 super cărți 📖! Dă click pe butonul de mai jos pentru a te înscrie și pentru a descoperi cărțile! 👍

PARTICIPĂ LA CONCURS

POST A COMMENT.