Recenzie “Arta de a influența – analiza tehnicilor de manipulare” de Alex Mucchiell

by | Dec 13, 2019 | Recenzii cărți

🔥 CARTEA ARTA DE A INFLUENȚA - ANALIZA TEHNICILOR DE MANIPULARE ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

Mesaje subliminale? Sugestionarea mulțimilor? Cum putem afla dacă suntem manipulați? Prin ce mijloace suntem mai exact influențați în viața de zi cu zi? 

Cred că este ideal ca fiecare dintre noi să cunoască câte ceva despre cum să îți pui în valoare opiniile și cum te poți face remarcat într-o anumită situație, spre exemplu la un interviu.

Partea aceasta a psihologiei sociale ne poate aduce nenumărate beneficii în societatea actuală și mai ales în câmpul muncii, unde cu toții poate simțim nevoia de a influența. 
          Pentru că sunt deseori confundați, mi-ar plăcea să adaug o scurtă comparație între cei doi termeni: influență și manipulare.
Influențarea este un termen mult mai slab valoric în comparație cu manipularea.
       Să influențezi se referă la o acțiune exercitată de o persoană asupra alteia (deliberat, pentru a-i schimba caracterul, evoluția, sau) involuntar, prin prestigiul, autoritatea, puterea de care se bucură.
Un exemplu de influențare ar putea fi cel în care ne lăsăm influențați de opinia cuiva legată de un anumit subiect; cum se întâmplă atât de des în reclamele pe care le vedem peste tot. 
        Să manipulezi înseamnă să influențezi prin diverse mijloace modul de a gândi și de a acționa al unei persoane sau al unei colectivități.

Spre exemplu, să convingi o persoană că este bine pentru ea să ia droguri pentru că se va simți bine, dar pe termen lung, tu de fapt o vei convinge de o plăcere efemeră care se va traduce într-un rău pe care îl faci acelei persoane. Și exemplele pot continua și varia.

Prin urmare, cartea conține informații esențiale despre cum suntem influențați, cum putem influența și un scurt istoric al influențării cu momente semnificative din istoria lumii.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Alex Mucchielli

🔥 CARTEA ARTA DE A INFLUENȚA - ANALIZA TEHNICILOR DE MANIPULARE ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO
Titlu: Arta De A Influența - Analiza Tehnicilor De Manipulare
Autor: Alex Mucchielli
An apariție : 2015
Editura: POLIROM
Nr. Pagini: 208
Limba: Română
Gen Literar: Psihologie, Pedagogie
Publicată la 13.12.2019
Nota recenzorului: 10/10

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Înfruntarea” de Rebecca Ross

Recenzie “Înfruntarea” de Rebecca Ross

  Am ajuns într-un final și la al doilea volum din serie, asta după ce am crezut că nu există nicio serie, doar o singură carte, stand alone. Mi-a plăcut foarte mult Rebecca Ross și i-am admirat stilul și curajul în relatarea acestei povești YA, care bifează...

Recenzie ”Și-am privit cu toții spre cer…” de Tommy Wallach

Recenzie ”Și-am privit cu toții spre cer…” de Tommy Wallach

Cea mai frumoasă perioadă din viața unui om este adolescența, respectiv anii de liceu. Cel mai bun jucător e baschet, Peter, se teme de acest lucru. Eliza numără orele până când va scăpa de Seattle, orașul său natal și de reputația sa. Anita, este o fată cu o viață...

Recenzie ”Lumina unui nou început” de Agnès Martin-Lugand

Recenzie ”Lumina unui nou început” de Agnès Martin-Lugand

Titlu: Lumina unui nou început Titlu-original: À la lumière du petit matin Autor: Agnès Martin-Lugand Editura: Trei An apariție: 2018 Număr de pagini: 352 Am auzit prima dată de Agnès Martin-Lugand de la o prietenă ce abia aștepta să meargă la faimoasa lansare a...

Diana Costea este redactor Booknation.ro de 481 zile și a scris până acum 64 articole. Se află pe poziția 19 din 146 de redatori, fiind astfel un Erou Booknation.ro. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Diana Costea aici.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments