Recenzie “Bună seara, Melania!” de Rodica Ojog-Brașoveanu

Titlu: Bună Seara Melania!
Autor: Rodica Ojog-Brașoveanu
An apariție : 2011
Editura: Nemira
Nr. Pagini: 256
Limba: Română
Gen Literar: Crime, Thriller, Mistery
Recenzie de Oana Maria Stefan
Publicată la 10.04.2019
Nota recenzorului: 9/10

🔥 CARTEA BUNĂ SEARA MELANIA! ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

buna seara, melania de rodica ojog-brasoveanuNu sunt la prima carte citită de la scriitoarea română de romane polițiste Rodica Ojog-Brașoveanu. „Bună seara, Melania!” este cel de-al treilea volum al acestei autoare, care mi-a încăput pe mâini. Știu că nu sună fabulos, având în vedere opera bogată a Agathei Christie de România. Dar nu vreau deloc să mă opresc cu lecturarea scrierilor ei aici.

Rodica Ojog-Brașoveanu este o adevărată maestră în ale suspansului

Știe să împletească fire narative pline de intrigă, ca o adevărată pasionată de genul polițist. Cartea „Bună seara, Melania!” face parte dintr-o serie întreagă de volume intitulate “Ciclul Melaniei”. Melania este personajul principal și ingredientul cheie al rețetelor în care crima și ascuțimea minții sunt definitorii.

Deși vei afla că este o femeie bătrână, care nu trezește bănuieli, ba chiar te face să o compătimești, Melania nu este deloc ceea ce pare. Și chiar va reuși să pună la treaba poliția adevărată atunci când va vrea să dea o lovitură mare. Dar femeia nu poate reuși prin forța ei fizică ceea ce are de gând. De aceea, se folosește prin manipulare de câțiva acoliți pentru a-și vedea visul cu ochii.

Bătrâna pare respectabilă și cam singură, prietenul ei cel mai apropiat fiind motanul Mirciulică

Alături de el duce o viață aparent banală pentru o femeie de vârsta ei. Dar inteligența ei nu trebuie deloc subestimată. Așa cum și maiorul Cristescu împreună cu Azimioară vor afla. Melania a mai avut de-a face cu poliția română. Dar nu a fost niciodată prinsă cu ceva în flagrant. Așadar, hoțul care nu lasă urme, nu este prins.

Totuși, aceeași bătrână cu ochi senini va semna sub pseudonim anumite scrisori. Prin acestea va ajuta organul legii să rezolve cazuri mai presus de el. Poliția o suspectează pe ea pentru asta, știind cu cine are de-a face. Dar nu poate dovedi nimic, nici măcar atunci când o pune în fața faptului împlinit.

Îți place cartea până acum? Vezi și lista cărților scrise de Rodica Ojog-Brașoveanu.

În volumul polițist “Bună seara, Melania!” de Rodica Ojog-Brașoveanu Melania este un hoț inteligent, care se folosește de creier pentru a fura ceea ce îi dorește sufletul

Ca nicicând în alte cărți din acest gen, ca cititori suntem alături de hoț, de cel care sfidează legea. Narațiunea este expusă din punctul de vedere al personajului principal, Melania. Dar din dialoguri aflăm exact despre ce este vorba. Despre celelalte personaje și desfășurarea planului bine ticluit de femeie.

Probabil pentru a intra mai bine în atmosfera scrierii este indicat să citești mai întâi „Cianură pentru un surâs”. Adică prima carte din serie. Eu nu am citit-o. Astfel, mi-am dat seama mai greu despre tablourile pe care le dorește neapărat Melania. Și de ce pune cap la cap un plan genial ajutată indirect de complici pentru a-l duce la bun sfârșit.

Romanul „Bună seara, Melania!” de Rodica Ojog-Brașoveanu este o lectură plină de suspans, umor, dar și sclipiri ale minții. Nu vei găsi nicicând o infractoare atât de dulce cum e Melania!

🔥 CARTEA BUNĂ SEARA MELANIA! ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO
Dacă îți plac articolele noastre, încurajează-ne cu un share :)

📚 CONCURS NOU:

PLINUL DE CĂRȚI!

Am dat drumul la un concurs inedit în care poți câștiga 7 super cărți 📖! Dă click pe butonul de mai jos pentru a te înscrie și pentru a descoperi cărțile! 👍

PARTICIPĂ LA CONCURS

Website Comments

    POST A COMMENT.