Recenzie “Bunica mi-a zis să-ți spun că-i pare rău” de Fredrik Backman

de | nov. 24, 2022 | Beletristică, Literatură Contemporană, Literatura Universală, Recenzii cărți

🔥 CARTEA BUNICA MI-A ZIS SĂ-ȚI SPUN CĂ-I PARE RĂU ARE REDUCERE PE:

.. viaţa e complicată şi, în acelaşi timp, foarte simplă. 

Am ajuns și la “Bunica mi-a zis să-ți spun că-i pare rău”. Backman m-a cucerit de la prima carte citită, atunci când l-am descoperit pe morocănosul de Ove. Credeam că după “Scandalul” și “Noi contra voastră” autorul nu va mai avea cum să mă surprindă. Însă, știe el Backman cum să facă să-și cucerească cititorii iar și iar. Are el un fler la toate temele sensibile și știe să le trateze într-un mod frumos și sensibil.

Mă declar fană Backman. Îmi place stilul lui inconfundabil în care tratează cu umor teme profunde.

Eroinele acestui roman sunt: o bunică mai specială și o nepoțică pe potriva ei. Din primele pagini ne amuză peripețiile bunicăi, nebună dar foarte amuzantă și a nepoțicăi, o fetiță de 7 ani, prea inteligentă pentru vârsta ei. Cele două te vor purta pe căi neintuite și te vor emoționa pe-alocuri.

Dacă îți place recenzia cărții BUNICA MI-A ZIS SĂ-ȚI SPUN CĂ-I PARE RĂU, atunci vezi 👉 lista cărților scrise de Fredrik Backman

Este o carte despre parenting și nu numai. Importanța recunoașterii propriilor greșeli este evidențiată. A cere iertare nu ne coastă nimic, însă un iartă-mă poate schimba viața cuiva prin eliminarea resentimentelor, înlăturarea divergențelor și obținerea liniștii sufletești. A face pace cu trecutul te face să duci o existență senină și-ți pregătește un viitor la fel de liniștit.

Și aici descoperim diferite tipaje de oameni cu istorii de viață care te pun să meditezi. Țin s-o menționez pe Britt-Marie, o băbuță enervantă la început, dar pe care ajungi s-o simpatizezi și compătimești pe la sfârșit. Iar în “Britt-Marie a fost aici” chiar c-o iubești.

Cine n-are chef să aibă grijă de copii, să nu-i facă.
…nu toţi monştrii sunt monştri de la bun început – unii sunt monştri de tristeţe… 
Nu, nu toţi monştrii arată ca nişte monştri. Căci unii îşi poartă monştrii înăuntrul lor.
Idioţii nu pricep cum neidioţii termină un gând şi trec imediat la următorul. De-asta idioţii sunt întotdeauna fricoşi şi agresivi. Căci nimic nu-i sperie mai tare pe idioţi decât o fată deşteaptă.
Catastrofele neverosimile stârnesc în oameni lucruri neverosimile – tristeţe neverosimilă, curaj neverosimil.

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA BUNICA MI-A ZIS SĂ-ȚI SPUN CĂ-I PARE RĂU CU REDUCERE DE PE:

Vezi Top 100 cărți ale anului 2022
Titlu: Bunica Mi-a Zis Să-ți Spun Că-i Pare Rău
Autor: Fredrik Backman
An apariție : 2017
Editura: MUSAI
Nr. Pagini: 475
Limba: Română
Gen Literar: Moderni, contemporani
Nota recenzorului: 10 / 10
Vizualizari recenzie: 98

Alte recenzii de la Fredrik Backman:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Crimă și pedeapsă” de Feodor Mihailovici Dostoievski

Recenzie “Crimă și pedeapsă” de Feodor Mihailovici Dostoievski

Am revenit la inegalabilul Dostoievski. Acest titan al literaturii universale, cunoscut drept un observator fin al naturii umane, impresionează cititorii de diferite vârste. Însă, din propria experiență pot afirma că felul în care l-am perceput pe Dostoievski când...

Recenzie “Minciuni pe canapea” de Irvin D. Yalom

Recenzie “Minciuni pe canapea” de Irvin D. Yalom

Irvin D. Yalom te invită în culisele psihoterapiei. Ai o șansă unică nu doar să fii pe canapeaua a doi terapeuți, dar și în mintea lor. Afli depre psihoterapie din prima sursă, descoperi nu doar cum se mănâncă ea, dar și toată bucătăria din spate. Aici se analizează...

Recenzie “Aventurile lui Huckleberry Fin” de Mark Twain

Recenzie “Aventurile lui Huckleberry Fin” de Mark Twain

Am citit “Aventurile lui Tom Sawyer” acum doi ani, împreună cu nepoțica mea. Tare mult i-a plăcut cartea. Drept urmare i-am promis că-i fac cadou și “Aventurile lui Huckleberry Finn”. Cu atât mai impresionată a fost când a aflat că amicul lui Tom Sawyer are și el o...

0 0 votes
Article Rating
Taisia Crudu este redactor Booknation.ro de 460 zile și a scris până acum 209 articole. Se află pe poziția 6 din 41 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Taisia Crudu aici.
Mă numesc Taisia și sunt o cititoare înflăcărată! Citesc, pentru că este un mod agreabil de a petrece timpul liber și a îmbina utilul cu plăcutul. Îmi place lectura fiindcă îmi dă posibilitatea să evadez din realitate și să trăiesc mai multe vieți. Am oportunitatea să vizitez diferite locuri, să simt o multitudine de sentimente și senzații atunci când totul mă ține pe loc sau când cad în rutina zilnică. Și desigur, îmi place să cred că cu fiecare carte citită “cresc” un pic. Încerc să găsesc ceva “bun” în fiecare lectură. După fiecare carte devin mai curioasă și mai motivată să citesc mai mult, să descopăr lucruri noi și interesante. Este poate cel mai ușor mod de a te redescoperi și a te reinventa. Cititul e la modă!
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments