Recenzie „Captivi sau liberi în iubire? Provocări și miracole pe calea spirituală“ de Alya Arani

de | mart. 20, 2023 | Literatură Contemporană, Recenzii cărți

🔥 CARTEA CAPTIVI SAU LIBERI ÎN IUBIRE? PROVOCĂRI ȘI MIRACOLE PE CALEA SPIRITUALĂ ARE REDUCERE PE:

Captivi sau liberi în iubire? Provocări și miracole pe calea spirituală, de Alya Arani este, în opinia mea, genul de carte care lărgește ”orizontul”, care face ”declick” la nivelul minții, dar și al sufletului.  Aceasta este una din acele cărți  care împărtășește experiențele în călătoria spre descoperirea propriului adevăr despre sine și viață, în general. pe Pământ. Este o călătorie spirituală și de regăsire, ce îi schimba viața în totalitate , căci, după cum spune chiar ea în paginile cărții, a știut dintotdeauna că venirea pe Pământ – fiecare dintre noi în trup, cu trăirile și descoperirile personale – este mai mult decât pare a fi.

Captivi sau liberi în iubire? Liberi, cu siguranță. Dacă nu există libertate, nu există nici iubire. Sau ceea ce există nu se poate numi iubire. Am auzit de foarte multe ori expresia ”Iubirea e în tot și în toate”. Și asta este, dar de foarte multe ori, am observat că se face uz de ea, din diverse motive. Cel mai adesea, pentru că, persoane pe care le admirăm, o tot reamintesc.

Se uită des faptul că, până să ajungă să fie admirate, urmărite și luate drept model, persoanele în cauză, au avut parte, cel mai probabil, de călătorii transformatoare. E frumos să spui asta, dar mai important decât exprimarea este simțitul. Degeaba o spui, ca o mantră, dacă nu o simți. Nimic nu se poate schimba în viața asta, fără a simți, fără emoție, fără energia potrivită. Fără să fii pe ”frecvența” potrivită.

Fiecare are parte de propriile trăiri în procesul de dezvoltate personală și spirituală – și aici se includ chiar și cei care nu au printre priorități acest proces. Oricum ar fi, ne dezvoltăm și ne schimbăm, zi de zi. Da, chiar cred că nimeni nu mai este la fel ca ieri. Dezvoltarea la nivelul întregii ființe este un proces în care e necesar să se țină cont de foarte multe detalii – e influențat de foarte mulți factori interni și externi.

Dacă îți place recenzia cărții CAPTIVI SAU LIBERI ÎN IUBIRE? PROVOCĂRI ȘI MIRACOLE PE CALEA SPIRITUALĂ, atunci vezi 👉 lista cărților scrise de Alya Arani

Până se descoperi rolul iubirii – și definiția iubirii adevărate e nevoie de timp, răbdare, încredere și siguranță că ești pe drumul care trebuie, în locul unde trebuie, înconjurată de oamenii și energia care te poate ajuta să devii cea mai bună variantă a ta. Pe un astfel de drum simți ce e pentru tine, descoperi ce simți, cum simți și cum te schimbi din interior spre exterior – acesta e rolul oricărei călătorii spirituale.

Eu am mai citit cărți pe această temă și am învățat multe lucruri despre viață și oameni. Am învățat să accept că există și ceea ce eu nu am experimentat și nu am întâlnit. Dacă nu știu eu ceva, nu înseamnă că nu există. Mărturisesc foarte sincer următorul gând: Captivi sau liberi în iubire? Provocări  și miracole pe calea spirituală mi-a dezvăluit o experiență plină de emoție, dar am simțit că, prin ceea ce scrie în paginile cărții, trage și semnal de alarmă. Curajul l-am apreciat enorm. Tot  în această carte am descoperit aspecte despre care mi-aș fi dorit să aflu mai multe detalii.

De obicei, evoluția spirituală e necesară în momente cu trăiri intense, când ai o groază de întrebări existențiale, despre viață, în urma unor evenimente profunde și extrem de emoționale. Dacă realitatea pe care o trăiești aici și acum, nu impune o schimbare radicală de perspectivă, atunci dezvoltarea și drumul către spiritualitate poate fi ceva mai ușor, dar nu lipsit de provocări.

La început, toate aceste etape noi pe care vrei le urmezi, vin la pachet cu bucurie, iubire, curiozitate, emoție, entuziasm, necunoscut – pe care abia aștepți să-l explorezi și să-l descoperi. Noul te transformă într-un burete care absoarbe toată informația – cu sete de cunoaștere, dezvoltare, evoluție. În astfel de momente, astfel de experiențe îți umplu rezervorul interior cu o stare de bine, cu o poftă de viață pe care poate nici nu credeai că o poți simți vreodată. Ajungi să te întrebi de ce nu ai făcut aceste schimbări mai repede? De ce nu te-ai gândit niciodată la ceea ce ai aflat deja la scurtă vreme după ce ai luat decizia asta minunată – care ți-a adus atâtea binecuvântări, ți-a făcut atâta bine într-un timp atât de scurt.

Dorința arzătoare a unui om îl va duce pe acesta pe calea potrivită să descopere propriul adevăr. Alya a avut nevoie de răspunsuri la întrebări precum: ”de ce ne naștem?””cine suntem?”, ”de ce suferim?”, ”de ce iubim?”, ”care este scopul vieții?”, ”cine suntem cu adevărat?” etc. A aflat totul prin yoga.

Yoga este una din căile prin care practicanții pot evolua spiritual, iar cei 30 de ani pe care Alya Arani i-a petrecut la cursurile și grupurile MY, confirmă acest lucru. A învățat multe, a trăit multe și a simțit cât de mult i s-a schimbat viața la scurt timp după ce a început să frecventeze MY. A făcut foarte multe cursuri, a simțit că e acolo unde trebuie să fie, că acolo e locul ei, că de toate aceste lucruri are nevoie. Yoga, în opinia autoarei, este un mod de viață, un mod sănătos de viață – pe care l-a ales fără să stea pe gânduri, fără să se teamă că greșește sau că ar putea regreta decizia luată/

Spune în carte că Yoga i-a ajuta colegii să se vindece, să-și rezolve anume probleme. Dar și că Divinitatea decide dacă cineva se vindecă, sau nu,  prin yoga și rugăciune. Voiam să citesc și despre o situație întâlnită în viață, în care a fost nevoie de mai mult pentru vindecare – poate de interveniția Divină pe alte căi prin care oricine să primească ajutor.

A început să se simtă din ce în ce mai bine în mijlocul unui număr din ce în ce mai mare de adepți ai MY, a descoperit practici spirituale în aceste grupuri – ba chiar a descoperit iubirea adevărată alături de un coleg. A trăit frumos schimbările – acasă și la serviciu. A renunțat la cafea și a trecut pe un regi alimentar vegetarian. Apropo de aceste schimbări din afară MY, voiam să descopăr mai multe provocări cu care s-a confruntat și cum anume le-a făcut față, cum le-a eliminat din drum. Binele a fost simțit și văzut, tot mai clar, pe toate planurile.

Când e prea frumos, începe să se clatine totul din temelii? Nu. Căci niciodată, nimeni și nimic nu îți poate lua ceea ce ai învățat, ceea ce știi. Apar provocări, apar tensiuni, nesiguranțe, energii cu vibrație joasă, situații greu de acceptat – chiar dacă ele vin din partea celui pe care l-ai admirat de la început, se cern prietenii, dezamăgiri, confuzie, durere. E firesc să simți asta. Și să te gândești la care este următorul pas, ce trebuie să faci ca să-ți fie bine.

De la foarte bine la senzația continuă de rău nu e decât un pas, iar decizia  s-a cerut cântărită și luată cât mai curând. Un om evoluat spiritual ar fi trebuit să simtă ”pericolul”. Chiar și spiritual fiind, tot om ești și rămâi. Nu e o greșeală să fie aspru criticată de ceilalți.

Indiferent de ceea ce a descoperit Alya Arani – ceea ce a dus la decizia de a pleca din MY, neținând cont de ”avertismentele explicite”, și-a continuat viața, alături de alt maestru spiritual – de la care a continuat să învețe. Nu te oprești niciodată din învățat, nu ești niciodată prea deștept, nici nu poți spune că le știi pe toate și gata.

Sunt foarte multe subiecte importante abordate în carte, fie că e vorba de iubire – ca secret al creației și ca esență pură pentru relația de cuplu, taine și mistere – care, crede-mă merită să le descoperi și să le trecu prin filtru personal, despre discernământ. Descoperi cum arată realitatea prin ochii inimii, cum ai putea să faci și tu alegerile potrivite – a opta pentru ceea ce alege inima ta, despre cum să recunoști un maestru spiritual adevărat și despre entitățile de lumină.

Captivi sau liberi în iubire? Liberi – asta ar fi alegerea oricui, oricât și în orice situații. E dorința fiecăruia, dar oare chiar trăim, cu adevărat, liberi în iubire? E o temă foarte bună de gândire și-o modalitate de a conștientiza și-a descoperi multe taine ale vieții.

Se spune că un drum lin nu te duce nicăieri. Un drum fără provocări, fără lecții învățate, fără denivelări pe care să te străduiești să le depășești, nu doar că nu te duce unde vrei să ajungi, ci, de fapt. nu te ajută cu nimic, nu-ți este de niciun folos.

Ca notă finală a recenziei, nu ca să sperii, mai spun că, pentru unii cititori – care sunt la început de drum în dezvoltarea spirituală, cartea aceasta  să fie prea dificilă. Nu vă lăsați copleșiți, nu e nimic în neregulă, nici cu cartea, nici cu voi. Aveți nevoie de răbdare cu sine. Și să renunțați la ideea că nu e pentru voi. Dați-vă o șansă, o meritați! Fiți liberi, nu captivi minții care vă poate șopti că e prea mult, că e mai bine să citiți altceva. Intuiția nu vă poate păcăli. Ascultați-vă și inima și nu veți greși în nicio alegere pe care o aveți de făcut.

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA CAPTIVI SAU LIBERI ÎN IUBIRE? PROVOCĂRI ȘI MIRACOLE PE CALEA SPIRITUALĂ CU REDUCERE DE PE:

Titlu: CAPTIVI SAU LIBERI ÎN IUBIRE? PROVOCĂRI ȘI MIRACOLE PE CALEA SPIRITUALĂ
Autor: Alya Arani
An apariție : 2023
Editura: MYBESTSELLER.RO
Nr. Pagini: 222
Limba: Română
Gen Literar: Spiritualitate, ezoterism
Nota recenzorului: 7 / 10
Vizualizari recenzie: 2482

Alte recenzii de la Alya Arani:

Top 100 cărți ale anului 2023

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Arta negocierii” de Chris Voss

Recenzie “Arta negocierii” de Chris Voss

Chris Voss, fost agent FBI, cu o experiență de neegalat în domeniul negocierilor, scoate acest manual aplicabil vieții de zi cu zi. Arta negocierii cuprinde zece capitole cheie, fiecare dintre ele subliniind un punct crucial în desfășurarea unei negocieri. Oare chiar...

Recenzie „Rivali divini” de Rebecca Ross

Recenzie „Rivali divini” de Rebecca Ross

Povestea mea cu această carte este una "dragoste la prima vedere", pentru că m-am îndrăgostit de copertă, lucru care nu mi se întâmplă așa des. Eu nu mă las impresionată de design, dar în acest caz, este IMPOSIBIL că nu cazi pradă frumuseții sale. Aproape că nici nu...

Recenzie „Coliba unchiului Tom”, de H. Beecher-Stowe

Recenzie „Coliba unchiului Tom”, de H. Beecher-Stowe

Opera principală a lui Harriet Beecher Stowe „Coliba unchiului Tom” are o moștenire incredibilă. Concentrându-se pe situația sclavilor afro-americani din SUA înainte de război, a fost acuzat de Abraham Lincoln de izbucnirea Războiului Civil American și este ușor,...

0 0 votes
Article Rating
Laura Elena Apetroaie este redactor Booknation.ro de 8 ani, 7 luni, 21 zile și a scris până acum 28 articole. Se află pe poziția 26 din 44 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Laura Elena Apetroaie aici. Laura Elena Apetroaie are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments