Recenzie “Cei care pleacă și cei ce rămân” de Elena Ferrante

by | Jul 29, 2020 | Recenzii cărți

🔥 CARTEA CEI CARE PLEACĂ ȘI CEI CE RĂMÂN ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

M-a surprins plăcut astăzi să mă așez în metrou lângă o tipă care citea aceeași carte ca și mine “Cei care pleacă și cei ce rămân”; zilele trecute când am mers la bibliotecă, aceeași poveste, un tătic împrumuta pentru fata lui volumele 3 și 4 din serie, astfel încât, am fost și mai curioasă să văd ce se întâmplă în continuare în poveste.

Am ajuns astfel și la recenzarea celui de-al treilea volum al tetralogiei napolitane scrisă de Elena Ferrante. Volumul începe subit cu moartea unui personaj și cu cele două prietene la o vârstă puțin mai înaintată decât trecutul în care se finalizase volumul 2, însă ușor ușor povestea este reluată din punctul în care rămăsese.

Mi-a dat senzația la început că gama de întâmplări nu a mai fost la fel de aprigă ca în volumele anterioare și că acest volum s-a concentrat mult mai profund pe simțirile Elenei Greco și pe modul în care aceasta vede și simte realitatea, ceea ce nu este neapărat un lucru greșit, însă mă așteptam la puțin mai multă acțiune concretă.

Cu toate acestea, mi-am împlinit dorința de a vedea ce se întâmplă în continuare în viețile celor două prietene. Cartea nu încetează nici de data aceasta să aibă citate remarcabile și replici în stilul Ferrante.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Elena Ferrante

Aflăm care sunt consecințele publicării cărții Elenei, aflăm ce a mai făcut Nino Sarratore, aflăm și câte ceva despre viața Lilei la fabrica de mezeluri, toate acestea făcându-mă și mai curioasă să pătrund în mintea Lilei și să încerc să înțeleg de ce dispare, pentru că dacă vă amintiți, volumul 1 începe în prezent când cele două prietene au 66 de ani și Lila dispare.

„În liniștea cea mai deplină sau în mijlocul evenimentelor tumultuoase, atunci când ne simțim în siguranță sau în pericol, când suntem nevinovați sau imorali, suntem o mulțime formată din ceilalți. Iar această mulțime este cu siguranță o binecuvântare pentru literatură.” – Elena Ferrante

🔥 CARTEA CEI CARE PLEACĂ ȘI CEI CE RĂMÂN ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO
Titlu: Cei Care Pleacă și Cei Ce Rămân
Autor: Elena Ferrante
An apariție : 2016
Editura: PANDORA
Nr. Pagini: 407
Limba: Română
Gen Literar: Young adult
Publicată la 29.07.2020
Nota recenzorului: 9/10

Aspecte Pozitive:

Îți dă sentimentul că citești o poveste autentică fără niciun semn de literatură comercială, nici până în acest moment nu-mi dau seama care este posibilul final al Tetralogiei Napolitane.

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Înfruntarea” de Rebecca Ross

Recenzie “Înfruntarea” de Rebecca Ross

  Am ajuns într-un final și la al doilea volum din serie, asta după ce am crezut că nu există nicio serie, doar o singură carte, stand alone. Mi-a plăcut foarte mult Rebecca Ross și i-am admirat stilul și curajul în relatarea acestei povești YA, care bifează...

Recenzie ”Și-am privit cu toții spre cer…” de Tommy Wallach

Recenzie ”Și-am privit cu toții spre cer…” de Tommy Wallach

Cea mai frumoasă perioadă din viața unui om este adolescența, respectiv anii de liceu. Cel mai bun jucător e baschet, Peter, se teme de acest lucru. Eliza numără orele până când va scăpa de Seattle, orașul său natal și de reputația sa. Anita, este o fată cu o viață...

Recenzie ”Lumina unui nou început” de Agnès Martin-Lugand

Recenzie ”Lumina unui nou început” de Agnès Martin-Lugand

Titlu: Lumina unui nou început Titlu-original: À la lumière du petit matin Autor: Agnès Martin-Lugand Editura: Trei An apariție: 2018 Număr de pagini: 352 Am auzit prima dată de Agnès Martin-Lugand de la o prietenă ce abia aștepta să meargă la faimoasa lansare a...

Diana Costea este redactor Booknation.ro de 480 zile și a scris până acum 64 articole. Se află pe poziția 19 din 146 de redatori, fiind astfel un Erou Booknation.ro. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Diana Costea aici.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments