Recenzie ”Codul secret al succesului. Codul JeDi” de Claudiu Simion și Janina Lorelei Simion

de | mart. 10, 2021 | Cultură Generală, Dezvoltare Personală, Recenzii cărți

🔥 CARTEA CODUL SECRET AL SUCCESULUI. CODUL JEDI ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► LIB. DELFIN

Activitatea mea profesională este legată nemijlocit de funcționarea mediului on-line și, de cele mai deseori, cad pradă sindromului de bourn out sau al impostorului. Pentru a diminua eficient aceste probleme, aleg să citesc cărți cu recomandări fiabile, aplicabile, fără tam-tam sau promisiuni irealizabile. Înțeleg că este nevoie de o lectură cu adevărat pertinentă pentru a putea schimba ceva în rutina noastră personală și profesională.

O astfel de carte de căpătâi, da știu că sună clișeic, dar nu mă tem să o spun este volumul semnat de Claudiu Simion și Janina Lorelei Simion, cu titlul semnificativ de „Codul secret al succesului. Codul JeDi”, apărut la editura Tritonic. Ce are personajul de film în această istorie? Pentru început țin să menționez că nu există rețete universale cu privire la reușită. Autorii amintesc însă de un element indispensabile: nevoia de acțiune. Da, putem fi cei mai buni planificatori, să avem o gândire ascuțită ca un brici, dar să eșuăm lamentabil la capitolul realizare practică a planurilor.

Iată de ce, coautorii s-au pus de acord și au decis să ne vorbească despre câteva probleme de bază. În primul rând, țin să apreciez atenția cu care aceștia abordează subiectul planificării corecte și a managementului timpului, nevoia de prioritate în task-uri pe care trebuie să ne-o setăm zi de zi, necesitatea de conlucrare în echipă. Se observă afinitatea și amprenta profesională a lui Claudiu Simion, care ne vorbește deschis despre munca sa într-o multinațională, despre provocările unei meserii care te consumă zilnic și te aruncă în extreme diverse, de la a fi un profesionist exacerbat la a te transforma într-un om care-și cuantifică adecvat nevoia de meserie și de familie.

Este un volum mic, dar comprimat, care știe să abordeze stratificat tematica și să trezească anumite întrebări, ceea ce deja e o mare realizare. De la sine înțeles, autorii nu au pretenția unor rețete perfecte sau a unor metode demne de Sfântul Graaal. Dimpotrivă, cei doi nu se tem să vorbească despre frici, nereușite și nevoia constantă de a deveni mai buni în fiecare zi.

Cred că nu voi greși afirmând că este un volum despre munca de calitate, muncă în care se amestecă perseverența, coerența și implicarea. În varianta ideală, aș dărui această carte fiecărui tânăr specialist aflat la început de carieră, pentru ca să-l pregătesc moral de provocările de care se va ciocni, dar și celor care trebuie încă să-și mai revizuiască atitudinea față de Sine, familie, muncă sau implicare profesională.

 

📚 Ți-a plăcut recenzia cărții CODUL SECRET AL SUCCESULUI. CODUL JEDI?

Vezi toată lista de cărți scrise de Claudiu Simion sau...

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA CODUL SECRET AL SUCCESULUI. CODUL JEDI CU REDUCERE DE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► LIB. DELFIN
Titlu: Codul Secret Al Succesului. Codul Jedi
Autor: Claudiu Simion
,
Janina Lorelei Simion
An apariție : 2016
Editura: TRITONIC
Nr. Pagini: 132
Limba: Română
Gen Literar: Self Help
Publicată la 10.03.2021
Nota recenzorului: 6

📫 Abonează-te la noutățile noastre


Îți trimitem un email pe săptămână cu cele mai interesante concursuri și reduceri irezistibile la cărți!

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie „Zeii pedepselor cerești” de Jennifer Cody Epstein

Recenzie „Zeii pedepselor cerești” de Jennifer Cody Epstein

"Zeii pedepselor cerești" este un roman istoric dramatic scris de americanca Jennifer Cody Epstein. Pe fundalul tragic al celui de-al Doilea Război Mondial, autoarea închipuie totuși și povești de dragoste, relații de prietenie profund încercate și trădări rușinoase....

Recenzie „Evreii”, de Nicolae Esinencu

Recenzie „Evreii”, de Nicolae Esinencu

„ – Tatăl tău e trădător! strigă cât îi țin baierele  de-acum copiii lui Abram. Tatăl tău e un trădător, iar tu nu ești nici măcar evreu! Nici tu, nici fratele tău nu sunteți evrei. Și voi niciodată n-o să plecați în Israel. Și voi niciodată n-o să vedeți oceanul.”...

Recenzie „Noaptea”, de Elie Wiesel

Recenzie „Noaptea”, de Elie Wiesel

„N-am să uit niciodată noaptea aceea, prima petrecută în lagăr, care a făcut din viaţa mea o noapte lungă şi de şapte ori zăvorâtă. N-am să uit niciodată fumul acela. N-am să uit niciodată feţişoarele copiilor ale căror trupuri le-am văzut preschimbându-se în volute...

0 0 votes
Article Rating
Corina Moisei este redactor Booknation.ro de 1848 zile și a scris până acum 84 articole. Se află pe poziția 9 din 42 de redatori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Corina Moisei aici.
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments