Recenzie “Cu ultima suflare” de Paul Kalanithi

by | Sep 28, 2020 | Recenzii cărți

🔥 CARTEA CU ULTIMA SUFLARE ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO
             “Cu ultima suflare” prezintă povestea incredibilă a unui doctor aflat în ultimul an de rezidențiat care află la doar 36 de ani că are cancer la plămâni în faza terminală.

 A fost începutul unei schimbări tragice: medicul care tratează pacienți în faza terminală s-a transformat într-un pacient care se luptă să trăiască. Iar viitorul pe care și-l imagina împreună cu soția s-a evaporat.

Cu ultima suflare este cronica transformării sale dintr-un naiv student la Medicină, care se întreaba ce înseamnă o viață plină de sens, în neurochirurg, în pacient și într-un tată care trebuie să-și înfrunte propria moarte.

De ce merită trăită viața? Ce faci când viitorul rămâne un etern prezent? Ce înseamnă să ai un copil când nu mai ai șansa la viață? Iată câteva dintre întrebările la care autorul acestei mărturii profund emoționante căuta răspuns. Cartea lui Paul Kalanithi este o meditație de neuitat despre înfruntarea morții și un elogiu al vieții.

               Despre această carte care am găsit o scurta recomandare pe story-ul unei tipe de pe Instagram – Valeria Lipovetski. Încă de atunci am tot căutat cartea pentru a o cumpăra, după cum știți despre mine, prefer în majoritatea cazurilor să am mica mea bibliotecă acasă și să păstrez cărțile de suflet. Cartea aceasta, însă, nu am găsit-o pe niciun site ca apoi sp fiu surprinsă că există pe un site în format pdf.
            Cartea este destul de scurtă, are doar 85 de pagini în acest format, dar este destul de concentrat scrisul, și dacă stai o călătorie dus întors cu trenul de la București la Pitești să o citești, te cam apropii de finalul ei. Povestea este autobiografică, ceea ce o face și mai tragică din punctul meu de vedere decât ar fi sugerată în titlu și ea urmăreste viața unui neurochirurg ce află în stadiul final că are cancer. Știu că nu pare la prima vedere cea mai optimistă carte pe care o puteți citi, dar ea este scrisă într-un stil destul de optimist.

Cu ultima suflare este un gest emoțional care a meritat: o înduioșătoare și meditativă cronică de familie, dar și despre medicină și literatură. În ciuda tonului întunecat, poartă un mesaj pozitiv.“ – Washington Post

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Paul Kalanithi

Citiți „Cu ultima suflare” ca și cum ați citi ultima voastră carte. Recitiți-o ca și cum ar fi vorba despre cel mai apropiat om pe care îl cunoașteți. Povestiți apoi altora ca și cum v-ați reface viața. Și s-ar putea să fie deja vorba despre altă viață, una mai bună, infinit mai bună.

Titlu: Cu Ultima Suflare
Autor: Paul Kalanithi
An apariție : 2016
Editura: NEMIRA
Nr. Pagini: 85 (pdf)
Limba: Română
Gen Literar: Biografii si memorii
Publicată la 28.09.2020
Nota recenzorului: 10/10

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie: “Jurnalul lui Bridget Jones” de Helen Fielding

Recenzie: “Jurnalul lui Bridget Jones” de Helen Fielding

Jurnalul lui Bridget Jones (titlul original: Bridget Jones’s Diary) este un roman de Helen Fielding publicat în 1996. Cartea relatează viața lui Bridget Jones, o femeie de 30 de ani, necăsătorită, care trăiește în Londra și lucrează în publicitate. Este scrisă la...

Recenzie ”Inocenții”de Tino Neacșu

Recenzie ”Inocenții”de Tino Neacșu

În adieri și raze de toamnă azi vă fac cunoștință cu trei eroi - Dan, Robert și George – care pornesc în călătoria numită viață. Volumul Inocenții scris de Tino Neacșu prezintă firul vieții pe trei planuri. Cartea cuprinde două părți: Caruselul și Sensul vieții,...

Diana Costea este redactor Booknation.ro de 566 zile și a scris până acum 76 articole. Se află pe poziția 19 din 151 de redatori, fiind astfel un Erou Booknation.ro. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Diana Costea aici.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
2 Comentarii
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

Multumesc mult pentru recomandare, o carte buna 😉