Recenzie ”Decolorat” de Miruna Lavinia

by | Nov 1, 2018 | Literatura Română, Recenzii cărți

🔥 CARTEA DECOLORAT ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

Decolorat este una din puținele cărți citite în acest an care m-a ținut pe deplin captivă în poveste. Vedeam personajele, le simțeam, le auzeam și eram martoră a tuturor celor trăite de acestea.

În prin plan, acțiunea înconjoară cele două personaje aparent opuse, dar care dezvoltă o legatură demnă de o iubire interzisă.

Eugene este tiparul protagonistului neînteles. Cu un caracter demn de apreciat, încrezător în forțele proprii, încărcat cu vointă și dornic de a domina pășește în lume, creându-și propriul drum. Singurul său dezavantaj este reprezentat de iluzii.

Theodore este studentul care nu are niciun cuvânt de spus în fața nimănui. Cu un trecut petrecut în singuratate și interdicții la care se adaugă o familie care îi ingrădește orizonturile, acesta dorește să simtă măcar pentru câteva clipe ce înseamnă a fi liber.

Eugene se află la locul și la momentul potrivit pentru a-i oferi tânărului un gram din visul pe care nu are curaj să-l privească cu proprii ochi..

Relația ascunsă pe care cei doi o au este dincolo de natura umană, iar sentimentele avute își au rădăcinile în dorințe nespuse.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Miruna Lavinia

Atunci când ești neînteles, te duci acolo unde primești cea mai mică atenție, indiferent de ce natură este, iar acțiunile care te fac să te bucuri de ceea ce primești, îți dă lumea peste cap, ajungând să te pierzi pe sine. Această lecție Theodore a simțit-o pe propria piele, fiind primul pas în evoluția sa.

Eugene pentru mine a rămas o enigmă, la care încă mă mai gândesc. Un personaj bine conturat care dorește să-și depășească condiția umană și pentru care, ”frumosul” este acea latură pe care o vede, o respectă, ba chiar o divinizează.

Relația celor doi atinge diferite praguri, de la bucurie, la extaz, apoi la agonie și în final la înțelegere, sfârșitul fiind unul pe care nu poți să-l anticipezi, indiferent cât de atent privești perspectiva.

”Acesta cădea încetul cu încetul, fără ca măcar să-și dea seama, victimă a propriilor trăiri.”

Pe mine, romanul Decolorat m-a dus într-o altă lume, acolo unde totul e posibil, dar în care rațiunea își găsește cu greu înțelesul. Recomand din suflet această carte tuturor celor care își doresc să privească o viziune diferită și încărcată cu mii de emoții care te coplesesc pe tot parcursul lecturii.

🔥 CARTEA DECOLORAT ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO
Titlu: Decolorat
Autor: Miruna Lavinia
An apariție : 2018
Editura: BERG
Nr. Pagini: 174
Limba: Română
Gen Literar: Alte Genuri
Publicată la 1.11.2018
Nota recenzorului: 10/10

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Până la ultima suflare” de Jennifer L. Armentrout

Recenzie “Până la ultima suflare” de Jennifer L. Armentrout

Frumoasa noastră serie "Apocalipsa elementelor" a ajuns la ultimul său volum și sunt foarte tristă să vă vorbesc despre finalul acestei povești. Sunt super îndrăgostită de tot universul creat de Jennifer, dar mai ales de personajele sale și consider că a pus foarte...

Recenzie „Înainte de noi” de Anna Todd

Recenzie „Înainte de noi” de Anna Todd

Seria After nu se încheie cu volumul După ce am găsit fericirea, care este doar finalul poveștii dintre cei doi. Înainte de noi este un prequel al relației dintre Tessa și Hardin. Dar ceea ce îl face special este perspectiva narativă a lui Hardin asupra întregii...

Recenzie „După ce am găsit fericirea” de Anna Todd

Recenzie „După ce am găsit fericirea” de Anna Todd

Deși seria After nu este preferata mea din toate timpurile, După ce am găsit fericirea este un volum cu adevărat reușit. După finalul abrupt din volumul trei, care i-a dat viața peste cap lui Hardin, asistăm la noi drame în viața personajelor. Sentimentele...

Cristina Zegheru este redactor Booknation.ro de 687 zile și a scris până acum 91 articole. Se află pe poziția 14 din 146 de redatori, fiind astfel un Erou Booknation.ro. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Cristina Zegheru aici.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments