Recenzie ”Decolorat” de Miruna Lavinia

de | nov. 1, 2018 | Literatura Română, Recenzii cărți

🔥 CARTEA DECOLORAT ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► LIB. DELFIN

Decolorat este una din puținele cărți citite în acest an care m-a ținut pe deplin captivă în poveste. Vedeam personajele, le simțeam, le auzeam și eram martoră a tuturor celor trăite de acestea.

În prin plan, acțiunea înconjoară cele două personaje aparent opuse, dar care dezvoltă o legatură demnă de o iubire interzisă.

Eugene este tiparul protagonistului neînteles. Cu un caracter demn de apreciat, încrezător în forțele proprii, încărcat cu vointă și dornic de a domina pășește în lume, creându-și propriul drum. Singurul său dezavantaj este reprezentat de iluzii.

Theodore este studentul care nu are niciun cuvânt de spus în fața nimănui. Cu un trecut petrecut în singuratate și interdicții la care se adaugă o familie care îi ingrădește orizonturile, acesta dorește să simtă măcar pentru câteva clipe ce înseamnă a fi liber.

Eugene se află la locul și la momentul potrivit pentru a-i oferi tânărului un gram din visul pe care nu are curaj să-l privească cu proprii ochi..

Relația ascunsă pe care cei doi o au este dincolo de natura umană, iar sentimentele avute își au rădăcinile în dorințe nespuse.

Atunci când ești neînteles, te duci acolo unde primești cea mai mică atenție, indiferent de ce natură este, iar acțiunile care te fac să te bucuri de ceea ce primești, îți dă lumea peste cap, ajungând să te pierzi pe sine. Această lecție Theodore a simțit-o pe propria piele, fiind primul pas în evoluția sa.

Eugene pentru mine a rămas o enigmă, la care încă mă mai gândesc. Un personaj bine conturat care dorește să-și depășească condiția umană și pentru care, ”frumosul” este acea latură pe care o vede, o respectă, ba chiar o divinizează.

Relația celor doi atinge diferite praguri, de la bucurie, la extaz, apoi la agonie și în final la înțelegere, sfârșitul fiind unul pe care nu poți să-l anticipezi, indiferent cât de atent privești perspectiva.

”Acesta cădea încetul cu încetul, fără ca măcar să-și dea seama, victimă a propriilor trăiri.”

Pe mine, romanul Decolorat m-a dus într-o altă lume, acolo unde totul e posibil, dar în care rațiunea își găsește cu greu înțelesul. Recomand din suflet această carte tuturor celor care își doresc să privească o viziune diferită și încărcată cu mii de emoții care te coplesesc pe tot parcursul lecturii.

📚 Ți-a plăcut recenzia cărții DECOLORAT?

Vezi toată lista de cărți scrise de Miruna Lavinia sau...

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA DECOLORAT CU REDUCERE DE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► LIB. DELFIN
Titlu: Decolorat
Autor: Miruna Lavinia
An apariție : 2018
Editura: BERG
Nr. Pagini: 174
Limba: Română
Gen Literar: Alte Genuri
Publicată la 1.11.2018
Nota recenzorului: 10

📫 Abonează-te la noutățile noastre


Îți trimitem un email pe săptămână cu cele mai interesante concursuri și reduceri irezistibile la cărți!

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie „Verity” de Colleen Hoover

Recenzie „Verity” de Colleen Hoover

Am terminat de curând lectura acestei cărți, pe care am avut-o luni întregi în bibliotecă. Întrebarea mea de acum este: ce a fost în capul meu?! Verity este, de departe, unul dintre cele mai bune romane semnate de Colleen Hoover – dacă nu, cel mai bun. Am citit...

Recenzie „Rămas bun pentru acum” de Catherine Ryan Hyde

Recenzie „Rămas bun pentru acum” de Catherine Ryan Hyde

Romanul Rămas bun pentru acum a fost o surpriză pentru mine – în mod plăcut, bineînțeles. L-am terminat în două zile și m-a impresionat profund, după luni întregi în care l-a avut în bibliotecă, dar am amânat lectura. Este prima carte semnată de Catherine Ryan Hyde...

Recenzie „Rătăcirile fetei nesăbuite” de Mario Vargas Llosa

Recenzie „Rătăcirile fetei nesăbuite” de Mario Vargas Llosa

Mario Vargas Llosa și „Rătăcirile fetei nesăbuite” care au ajuns cu plăcere în topul cărților mele, de succes. Da, da, eu m-am îndrăgostit! De fapt, mă îndrăgostesc de autorii care: îmi creează atmosfera lui Zweig, are povestea lui Marquez, realitatea lui Maugham,...

0 0 votes
Article Rating
Cristina Zegheru este redactor Booknation.ro de 1042 zile și a scris până acum 91 articole. Se află pe poziția 1 din 37 de redatori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Cristina Zegheru aici.
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments