Recenzie “Dincolo de ziduri” de Teodora Şerbanescu

by | Jan 10, 2019 | Beletristică, Fantezie, Recenzii cărți

🔥 CARTEA DINCOLO DE ZIDURI ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

Dincolo de ziduri prinde forma unui roman fantasy, unul captivant și plin de mister. Acțiunea acestuia reprezintă lupta directă dintre oameni și amoni, niște creaturi fantastice care nu sunt departe de umanizare.

,,Mergând, am auzit o pasăre cântând. Sunetul îmi era cu totul străin, dar l-am găsit frumos. Am simţit linişte sufletească. Am simţit împăcare. Pentru că vânătoarea şi cântecul păsării îmi aduceau aminte de ţinuturile natale, de casă.”

Teodora Şerbanescu, autoarea romanului și creatoarea amonilor, povestește cu lux de amănunte despre luptele celor două tabere. Protagoniștii, un grup de luptători tineri în frunte cu un prinț și o prințesă, doresc doar banalitatea traiului obișnuit.

Naratorul-personaj, Frigg, o tânără ce la început nu își poate depăși condiția de simplă luptătoare deoarece este femeie, ajunge comandantul războinicior după ce vor fi nevoiți să părăsească orașul.

,,Trebuia să mă mărit cu un fermier, să cresc animalele și să ascult cu sfințenie de omul meu. Trebuia să îi ofer și copii drept mulțumire pentru iubirea pe care mi-a fi purtat-o. Acestea erau îndatoririle unei femei- lupta, conducerea și nesupunerea trebuiau lăsate bărbaților.”

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Teodora Şerbanescu

Autoarea pune accent pe faptul că odată ieșiți din teritoriul lor, toți sunt la fel. Titlurile de prinț, prințesă sau conducător pălesc în fața nevoii de a supraviețui. Înainte de a fi atacaţi de amoni, poporul aflase de existenţa acestora doar datorită legendelor.

,,N-am crezut niciodată că viața mea va lua o astfel de întorsătură. Că mă voi naște în perioada greșită, în perioada apocaliptică în care fiecare viață să atârne de un fir de ață. Că adevărata mea luptă de-abia începea și era mai grea decât tot ceea ce îndurase umanitatea până atunci.”

Povestea este presărată cu mistere, cu probleme de rezolvat şi cu indicii. Grupul va înainta datorită prezicătorilor. De altfel, acţiunea romanului este anticipată de viziunea Thelei, sora lui Frigg, considerată nebună.

Dincolo de ziduri nu reprezintă doar o simplă poveste pentru cei pasionaţi de fantasy, ci o întreagă aventură spre a cuceri sau a recuceri lumea întreagă.

🔥 CARTEA DINCOLO DE ZIDURI ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO
Titlu: Dincolo De Ziduri
Autor: Teodora Şerbanescu
An apariție : 2018
Editura: TRITONIC
Nr. Pagini: 210
Limba: Română
Gen Literar: Fantasy
Publicată la 10.01.2019
Nota recenzorului: 9/10

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie „O iubeam” de Anna Gavalda

Recenzie „O iubeam” de Anna Gavalda

Nu sunt mulți autori francezi pe care i-am îndrăgit. Nici cărțile care conțin doar dialog, fără altă narațiune sau descriere, nu sunt preferatele mele. Însă O iubeam de Anna Gavalda este o carte bună și relaxantă pe care o poți citi în maxim trei ore. Are aproape 180...

Recenzie „Cineva ca tine” de Cathy Kelly

Recenzie „Cineva ca tine” de Cathy Kelly

A fost nevoie să citesc câteva cărți din colecția Chic ca să-mi dau seama că nu toate sunt simple ChickLit-uri. Pe unele le-am adorat, iar altele nu mi-au plăcut atât de mult. Evident, nu le putem încadra la capodoperele lumii. Însă nici nu le putem ignora. Cineva ca...

Recenzie ”20” de Claudiu Dumitrache

Recenzie ”20” de Claudiu Dumitrache

Un proverb mai vechi povățuiește “Spune-mi cu cine te aduni ca să-ţi spun cine eşti.” Cartea lui Claudiu Dumitrache este ca un Yin & Yang frumos împletit, format din talentul său artistic și întrepătruns cu frumusețea exterioară exprimată prin oamenii...

Irina Fodor este redactor Booknation.ro de 1191 zile și a scris până acum 74 articole. Se află pe poziția 17 din 142 de redatori, fiind astfel un Redactor Activ. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Irina Fodor aici.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments