🔥 CARTEA DINCOLO DE ZIDURI ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

Dincolo de ziduri prinde forma unui roman fantasy, unul captivant și plin de mister. Acțiunea acestuia reprezintă lupta directă dintre oameni și amoni, niște creaturi fantastice care nu sunt departe de umanizare.

,,Mergând, am auzit o pasăre cântând. Sunetul îmi era cu totul străin, dar l-am găsit frumos. Am simţit linişte sufletească. Am simţit împăcare. Pentru că vânătoarea şi cântecul păsării îmi aduceau aminte de ţinuturile natale, de casă.”

Teodora Şerbanescu, autoarea romanului și creatoarea amonilor, povestește cu lux de amănunte despre luptele celor două tabere. Protagoniștii, un grup de luptători tineri în frunte cu un prinț și o prințesă, doresc doar banalitatea traiului obișnuit.

Naratorul-personaj, Frigg, o tânără ce la început nu își poate depăși condiția de simplă luptătoare deoarece este femeie, ajunge comandantul războinicior după ce vor fi nevoiți să părăsească orașul.

,,Trebuia să mă mărit cu un fermier, să cresc animalele și să ascult cu sfințenie de omul meu. Trebuia să îi ofer și copii drept mulțumire pentru iubirea pe care mi-a fi purtat-o. Acestea erau îndatoririle unei femei- lupta, conducerea și nesupunerea trebuiau lăsate bărbaților.”

Îți place cartea până acum? Vezi și lista cărților scrise de Teodora Şerbanescu.

Autoarea pune accent pe faptul că odată ieșiți din teritoriul lor, toți sunt la fel. Titlurile de prinț, prințesă sau conducător pălesc în fața nevoii de a supraviețui. Înainte de a fi atacaţi de amoni, poporul aflase de existenţa acestora doar datorită legendelor.

,,N-am crezut niciodată că viața mea va lua o astfel de întorsătură. Că mă voi naște în perioada greșită, în perioada apocaliptică în care fiecare viață să atârne de un fir de ață. Că adevărata mea luptă de-abia începea și era mai grea decât tot ceea ce îndurase umanitatea până atunci.”

Povestea este presărată cu mistere, cu probleme de rezolvat şi cu indicii. Grupul va înainta datorită prezicătorilor. De altfel, acţiunea romanului este anticipată de viziunea Thelei, sora lui Frigg, considerată nebună.

Dincolo de ziduri nu reprezintă doar o simplă poveste pentru cei pasionaţi de fantasy, ci o întreagă aventură spre a cuceri sau a recuceri lumea întreagă.

🔥 CARTEA DINCOLO DE ZIDURI ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO
Titlu: Dincolo De Ziduri
Autor: Teodora Şerbanescu
An apariție : 2018
Editura: TRITONIC
Nr. Pagini: 210
Limba: Română
Gen Literar: Fantasy
Publicată la 10.01.2019
Nota recenzorului: 9/10

Irina Fodor
Autor: Irina Fodor
Irina e Redactor Activ
Redactor de 1103 zile pe Booknation.ro
toate articolele scrise de Irina Fodor