Recenzie “Fiicele paznicului” de Jean E. Pendziwol

Titlu: Fiicele Paznicului
Autor: Jean E. Pendziwol
An apariție : 2019
Editura: Rao
Nr. Pagini: 336
Limba: Română
Gen Literar: Literatura contemporana
Recenzie de Daniela Gîb
Publicată la 30.08.2019
Nota recenzorului: 10/10

🔥 CARTEA FIICELE PAZNICULUI ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

Trebuie să recunosc că mi-am cumpărat cartea aceasta pentru că m-a fascinat coperta și titlul. Sunt o persoană care nu citește niciodată pe coperta din spate despre ce e cartea, mi-o cumpăr că mă atrage sau că mi-o recomandă cineva.

Elizabeth și Morgan, o bătrânică și o adolescentă… destinul e cel care le aduce împreună, aparent nu au nimic în comun, dar trecutul scoate la iveală lucruri uimitoare.

Elizabeth locuiește într-un azil de bătrâni, este oarbă datorită vârstei înaintate.

Morgan este o adolescentă rebelă aflată în plasament care ajunge să facă muncă în folosul comunității la azilul de bătrâni unde locuia Elizabeth.

Și uite așa două drumuri se întâlnesc, două destine ajung să se întrepătrundă.

Morgan o ajută pe Elizabeth să citească jurnalele tatalui ei care era paznic la far. Farul este un loc minunat, oferă  un peisaj care te acaparează, îți trezește imaginația, te face să visezi. Astfel întreaga viață a lui Elizabeth este readusă în prim plan.

Îți place cartea până acum? Vezi și lista cărților scrise de Jean E. Pendziwol.

Am citit cu sufletul la gură povestea ei de viață, am fost fascinată de viața la far. Curiozitatea de a vedea ce legătură au cele două protagoniste ale cărții nu mi-a dat pace până misterul nu a fost elucidat.

Și ce mister ! Dar ce final !!

Uneori întâlnim persoana care trebuie ca o lecție a destinului sau să ne ducă înapoi în trecut, într-un trecut în care au rămas lucruri nerezolvate sau nespuse.

Fiicele paznicului este o superbă poveste de viață într-un loc de vis , o insulă, un far, niște vremuri îndepărtate, o puternică relație între două sore gemene plină de iubire, durere, renunțare, acceptare.

Am învățat că suntem, cei mai mulți, simplii spectatori ai vieții. Cei care au lăsat demonii în viața lor- să doarmă și să se trezească lângă ei, să le șoptească la ureche- sunt în viața asta creatori, construind lumea așa cum o cunoaștem. Dar, dincolo de asta, sau poate chiar din cauza asta, sunt când disprețuiți, când adulați. Cine poate spune când au depășit granița fină dintre nebunie și talent, pentru a fi recunoscuți și a fi nemuritori?

Lectură plăcută !!!

 

🔥 CARTEA FIICELE PAZNICULUI ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO
Dacă îți plac articolele noastre, încurajează-ne cu un share :)

📚 CONCURS NOU:

PLINUL DE CĂRȚI!

Am dat drumul la un concurs inedit în care poți câștiga 7 super cărți 📖! Dă click pe butonul de mai jos pentru a te înscrie și pentru a descoperi cărțile! 👍

PARTICIPĂ LA CONCURS

Website Comments

  1. Avatar Ioana
    Reply

    Cum sa ai tupeul sa scrii recenzii cand tu nu stii sa scrii? Cum ai putea vreodata sa convingi pe cineva sa citeasca o carte in conditiile astea?
    Si voi, echipa Booknation, nu aveti nici un control sau nu va intereseaza ce posteaza “colaboratorii” vostri si cum va fac de rusine?

POST A COMMENT.