🔥 CARTEA IUBEȘTE ȘI FII IUBIT/Ă (APROAPE TOTUL DESPRE RELAȚIA DE CUPLU) ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

Pentru mine “Iubește și fii iubit/ă” reprezintă un abecedar al relaților de cuplu care ne dovedește ca mai întâi de toate ar fi de preferat să ne iubim pe noi ca persoane, după care să iubim persoana de lângă noi și în ultimă instanță să ne așteptăm să fim la rândul nostru iubiți.

Dacă ești ca și mine interesat de subiecte precum: “ce înseamnă o relație bună?” Autoarea îți poate răspunde detaliat prin argumente în care cu siguranță te vei putea regăsi. În primul rând, sentimentul de siguranță și confortul intimității – pentru amândoi. Înseamnă încredere. Înseamnă să reparați micile și inerentele rupturi, certuri, alteori cu un oarecare efort.

O altă idee care mi-a plăcut foarte mult în această carte este provocarea emisă de autoare în care înainte de a ne propune să ne facem o listă cu calități a persoanei iubite, să ne facem și o listă cu defectele sale și să ne întrebăm cum și dacă putem trăi cu ele.

De asemenea, aceasta ne propune să ne gândim în ansamblu la relația primordială de iubire asupra căreia am fost martori încă de mici, aceea a părinților noștri. Să ne punem întrebări… Se sărutau ei în fața noastră? Se îmbrățișau? Răspunsurile la aceste întrebări și nu numai ne pot oferi, conform autoarei nenumărate răspunsuri legate de relația noastră actuală de cuplu.

Când este vorba de certurile din nimicuri, autoarea propulsează ideea conform căreia nu îl mai putem auzi pe celălalt, ci îl putem doar judeca: “A asculta înseamnă să fii atent la cel de lângă tine, însă când emoțiile sunt intense, tu ești atent numai la ce simți și gândești tu. El nu mai este acolo pentru tine, e doar o oglindă a ceea ce simți.” 

Îți place cartea până acum? Vezi și lista cărților scrise de Dominica Petrovai.

Autoarea atinge în această carte subiecte precum de ce oamenii vizionează filme cu subiect pornografic atunci când se află într-o relație, cum își exprimă femeia rușinea, dar și bărbatul, de ce se sfârșesc discuțiile prin reproșuri, critică și atac la persoană, ne învață cum să avem grijă de noi, despre copilărie, relații deschise și despre cum se exprimă abuzul și multe, multe alte subiecte de interes comun. Sugerează și enorm de multe filme și cărți care pot exemplifica foarte bine tipurile de personalitate care apar în cuplu, dar și cum le putem face față.

Cert este că în momentul în care te poți dezvălui și poți fi vulnerabil alături de cel de lângă tine, iubirea crește.

 

 “Ne alegem un partener cu același grad de maturitate ca noi, cu vulnerabilități complementare sau similare. Relația este ca un organism viu: crește, evoluează, în funcție de evoluția amândurora. Depindem unul de celălalt în evoluția personală. Iar cel de lângă noi ne poate menține – prin vulnerabilitățile lui – nesiguranțele, sau ne poate sprijini ca să ne fie mai bine.”

🔥 CARTEA IUBEȘTE ȘI FII IUBIT/Ă (APROAPE TOTUL DESPRE RELAȚIA DE CUPLU) ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO
Titlu: Iubește și Fii Iubit/ă (aproape Totul Despre Relația De Cuplu)
Autor: Dominica Petrovai
An apariție : 2018
Editura: Humanitas
Nr. Pagini: 350
Limba: Română
Gen Literar: Psihologie, Pedagogie
Publicată la 1.10.2019
Nota recenzorului: 10/10

Aspecte Pozitive:

Te ajută să te cunoști și întelegi mai bine atât pe tine, cât și pe partenerul de cuplu, venind cu exemple, chiar și cu filme și cărți ce pot fi vizionate și citite.

Aspecte Negative:

Aș fi vrut o continuare.

Avatar
Autor: Diana Costea
Diana e Erou Booknation.ro
Redactor de 286 zile pe Booknation.ro
toate articolele scrise de Diana Costea