Recenzie „Lanțul” de Adrian McKinty

de | ian. 15, 2021 | Beletristică, Ficțiune, Horror și Thriller, Literatură Contemporană, Recenzii cărți, Suspans

Lanțul de Adrian McKinty„Lanțul” de Adrian McKinty este prima carte citită de mine în anul 2021. Și pentru că am început cu un thriller, tind să cred că anul ăsta va fi bogat în ele. Romanul de ficțiune a fost publicat în anul 2019 și a apărut la noi în țară la Editura Litera tot în 2019, în colecția Buzz Books. 

Ideea thrillerului psihologic „Lanțul” de Adrian McKinty mi se pare super originală

Nu cred că am mai citit cărți cu o astfel de poveste. Chiar dacă am auzit tot felul de păreri despre scriere, pe mine nu m-a dezamăgit. Pentru genul lui mi se pare super inspirat și captivant.

Am auzit persoane cărora nu le-a plăcut prea tare, că au fost dezamăgite, că e tras de păr. Eu am fost surprinsă pozitiv de carte și o recomand tuturor fanilor genului.

Într-adevăr unele aspecte nu sunt prea ușor de digerat și par rupte de realitate. Dar e ficțiune până la urmă. Și mai prezintă și scenarii care la fel de bine se întâmplă frecvent și în realitate: răpiri de copii, răscumpărări, crime, acte imorale, investigații pe cont propriu.

Povestea Lanțului însă este una terifiantă. Îți este răpit copilul. Ți se cere răscumpărare. Pe lângă asta, trebuie la rândul tău să răpești un copil și să îi obligi pe părinți să dea bani Lanțului și să răpească un alt copil la rândul lor.

Doar fiind îndeplinite aceste condiții, îți poți recupera copilul. Și bineînțeles nu ai voie să apelezi la poliție sau la lege. Practic te transformi intr-o altă persoană. Fără rușine, fără remușcări, dură, capabilă de a ucide oameni nevinovați. Din postura de victimă ajungi imediat în postura de criminal.

Finalul nu prea a fost totuși pe măsura poveștii de pe parcurs

Mi-a plăcut mult de tot thrillerul ăsta. Ideea mi ae pare originală. Nu multe romane din acest gen se pot lăuda cu asta. Și totuși, finalul a fost prea tras de păr. După atâta dramă și nebunie, sfârșitul a fost prea lin. Este perfect pentru cei care adoră finalurile fericite, dar un thriller bun, de suspans, merită mai mult. Eventual un final deschis.

I-aș fi dat 10 stele, dar din cauza finalului, care parcă a fost grăbit, îi voi da doar 8 stele. Mi s-a părut că spre sfârșit autorul a vrut să accelereze povestea ca să o dea mai repede spre publicare. Poate chiar așa a și fost. Dar un iubitor al genului thriller, crime, mai dorește și finaluri suprinzătoare, pe care să nu le poată ghici ușor. Și care să fie poate mai puțin fericite și mai mult corespunzătoare cu realitatea în care trăim.

Titlu: LANȚUL
Autor: Adrian McKinty
An apariție : 2019
Editura: LITERA
Nr. Pagini: 416
Limba: Română
Gen Literar: Crime, Thriller, Mistery
Nota recenzorului: 8 / 10
Vizualizari recenzie: 679

Alte recenzii de la Adrian McKinty:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Toată furia mea” de Sabaa Tahir
Recenzie ”Toată furia mea” de Sabaa Tahir

,,Toată furia mea”, pe scurt, tot ce a însemnat această carte și ce m-a făcut să simt „Toată furia mea” este o poveste intensă despre viața a doi tineri pakistanezi, Salahudin și Noor. Totul începe când Noor, la doar șase ani, fără să știe o boabă de engleză, este...

Recenzie ”Istoria celor cuminți” de Titus Radu
Recenzie ”Istoria celor cuminți” de Titus Radu

Istoria celor cuminți de Titus Radu m-a făcut curioasă încă de la început. Titlul romanului nu mi-a spus foarte multe, iar asta nu este un motiv de îngrijorare pentru mine, dimpotrivă. Îmi plac mult de tot cărțile care-și păstrează doza de mister prin orice mijloace:...

Recenzie „La rascruce de vânturi” de Emily Brontë
Recenzie „La rascruce de vânturi” de Emily Brontë

Când simt nevoia de a evada din anostul prezentului și a mă imersa într-o narativă învăluită în eleganța vremurilor trecute, mereu apelez la romanele clasice. Iar unii autorii clasici, cum e și Emily Brontë, o scriitoare reprezentativă a literaturii victoriene, au...

0 0 votes
Article Rating
Oana Maria Stefan este redactor Booknation.ro de 6 ani, 2 luni, 2 zile și a scris până acum 439 articole. Se află pe poziția 4 din 16 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Oana Maria Stefan aici. Oana Maria Stefan are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments