Recenzie “Lanțul” de Adrian McKinty

by | Jan 15, 2021 | Beletristică, Ficțiune, Horror și Thriller, Literatură Contemporană, Recenzii cărți, Suspans

🔥 CARTEA LANȚUL ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► LIB. DELFIN

Lanțul de Adrian McKinty“Lanțul” de Adrian McKinty este prima carte citită de mine în anul 2021. Și pentru că am început cu un thriller, tind să cred că anul ăsta va fi bogat în ele. Romanul de ficțiune a fost publicat în anul 2019 și a apărut la noi în țară la Editura Litera tot în 2019, în colecția Buzz Books. 

Ideea thrillerului psihologic “Lanțul” de Adrian McKinty mi se pare super originală

Nu cred că am mai citit cărți cu o astfel de poveste. Chiar dacă am auzit tot felul de păreri despre scriere, pe mine nu m-a dezamăgit. Pentru genul lui mi se pare super inspirat și captivant.

Am auzit persoane cărora nu le-a plăcut prea tare, că au fost dezamăgite, că e tras de păr. Eu am fost surprinsă pozitiv de carte și o recomand tuturor fanilor genului.

Într-adevăr unele aspecte nu sunt prea ușor de digerat și par rupte de realitate. Dar e ficțiune până la urmă. Și mai prezintă și scenarii care la fel de bine se întâmplă frecvent și în realitate: răpiri de copii, răscumpărări, crime, acte imorale, investigații pe cont propriu.

Povestea Lanțului însă este una terifiantă. Îți este răpit copilul. Ți se cere răscumpărare. Pe lângă asta, trebuie la rândul tău să răpești un copil și să îi obligi pe părinți să dea bani Lanțului și să răpească un alt copil la rândul lor.

Doar fiind îndeplinite aceste condiții, îți poți recupera copilul. Și bineînțeles nu ai voie să apelezi la poliție sau la lege. Practic te transformi intr-o altă persoană. Fără rușine, fără remușcări, dură, capabilă de a ucide oameni nevinovați. Din postura de victimă ajungi imediat în postura de criminal.

Finalul nu prea a fost totuși pe măsura poveștii de pe parcurs

Mi-a plăcut mult de tot thrillerul ăsta. Ideea mi ae pare originală. Nu multe romane din acest gen se pot lăuda cu asta. Și totuși, finalul a fost prea tras de păr. După atâta dramă și nebunie, sfârșitul a fost prea lin. Este perfect pentru cei care adoră finalurile fericite, dar un thriller bun, de suspans, merită mai mult. Eventual un final deschis.

I-aș fi dat 10 stele, dar din cauza finalului, care parcă a fost grăbit, îi voi da doar 8 stele. Mi s-a părut că spre sfârșit autorul a vrut să accelereze povestea ca să o dea mai repede spre publicare. Poate chiar așa a și fost. Dar un iubitor al genului thriller, crime, mai dorește și finaluri suprinzătoare, pe care să nu le poată ghici ușor. Și care să fie poate mai puțin fericite și mai mult corespunzătoare cu realitatea în care trăim.

📚 Ți-a plăcut recenzia cărții LANȚUL?

Vezi toată lista de cărți scrise de Adrian McKinty sau...

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA LANȚUL CU REDUCERE DE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► LIB. DELFIN
Titlu: Lanțul
Autor: Adrian McKinty
An apariție : 2019
Editura: LITERA
Nr. Pagini: 416
Limba: Română
Gen Literar: Crime, Thriller, Mistery
Publicată la 15.01.2021
Nota recenzorului: 8

📫 Abonează-te la noutățile noastre


Îți trimitem un email pe săptămână cu cele mai interesante concursuri și reduceri irezistibile la cărți!

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Cântecul lui Solomon” de Toni Morrison

Recenzie “Cântecul lui Solomon” de Toni Morrison

E a doua mea întâlnire cu Morrison și deși Cântecul lui Solomon este cartea care o reprezintă și care i-a asigurat recunoașterea și i-a adus un Nobel, mie, personal, Preaiubita mi-a părut mai complexă, mai captivantă și cu o scriitură mai emoționantă și mai intensă....

„Bună seara, Melania!” de Rodica Ojog-Brașoveanu

„Bună seara, Melania!” de Rodica Ojog-Brașoveanu

O doamnă mereu elegantă, cochetă, o companie plăcută, dar mai ales o persoană prietenoasă. Acestea ar fi cuvintele prin care aș descri-o pe doamna Melania Lupu, personajul principal al seriei omonime. Este o pensionară liniștită care își împarte singurătatea cu motanul Mirciulică. Până și motanul este unul special: negru, se uită la filme, bea numai lapte cu rom și ascultă poveștile stăpânei. V-am atras atenția? :)))) Melania Lupu este chiar compătimită de ceilalți pentru legătura strânsă dintre ea și motan, toată lumea crezând-o senilă

0 0 vote
Article Rating
Oana Maria Stefan este redactor Booknation.ro de 883 zile și a scris până acum 266 articole. Se află pe poziția 4 din 26 de redatori, fiind astfel un 👑 Super Erou Booknation.ro. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Oana Maria Stefan aici.
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments