Recenzie „Lanțul” de Adrian McKinty

de | ian. 15, 2021 | Beletristică, Ficțiune, Horror și Thriller, Literatură Contemporană, Recenzii cărți, Suspans

🔥 CARTEA LANȚUL ARE REDUCERE PE:

Lanțul de Adrian McKinty„Lanțul” de Adrian McKinty este prima carte citită de mine în anul 2021. Și pentru că am început cu un thriller, tind să cred că anul ăsta va fi bogat în ele. Romanul de ficțiune a fost publicat în anul 2019 și a apărut la noi în țară la Editura Litera tot în 2019, în colecția Buzz Books. 

Ideea thrillerului psihologic „Lanțul” de Adrian McKinty mi se pare super originală

Nu cred că am mai citit cărți cu o astfel de poveste. Chiar dacă am auzit tot felul de păreri despre scriere, pe mine nu m-a dezamăgit. Pentru genul lui mi se pare super inspirat și captivant.

Am auzit persoane cărora nu le-a plăcut prea tare, că au fost dezamăgite, că e tras de păr. Eu am fost surprinsă pozitiv de carte și o recomand tuturor fanilor genului.

Într-adevăr unele aspecte nu sunt prea ușor de digerat și par rupte de realitate. Dar e ficțiune până la urmă. Și mai prezintă și scenarii care la fel de bine se întâmplă frecvent și în realitate: răpiri de copii, răscumpărări, crime, acte imorale, investigații pe cont propriu.

Dacă îți place recenzia cărții LANȚUL, atunci vezi 👉 lista cărților scrise de Adrian McKinty

Povestea Lanțului însă este una terifiantă. Îți este răpit copilul. Ți se cere răscumpărare. Pe lângă asta, trebuie la rândul tău să răpești un copil și să îi obligi pe părinți să dea bani Lanțului și să răpească un alt copil la rândul lor.

Doar fiind îndeplinite aceste condiții, îți poți recupera copilul. Și bineînțeles nu ai voie să apelezi la poliție sau la lege. Practic te transformi intr-o altă persoană. Fără rușine, fără remușcări, dură, capabilă de a ucide oameni nevinovați. Din postura de victimă ajungi imediat în postura de criminal.

Finalul nu prea a fost totuși pe măsura poveștii de pe parcurs

Mi-a plăcut mult de tot thrillerul ăsta. Ideea mi ae pare originală. Nu multe romane din acest gen se pot lăuda cu asta. Și totuși, finalul a fost prea tras de păr. După atâta dramă și nebunie, sfârșitul a fost prea lin. Este perfect pentru cei care adoră finalurile fericite, dar un thriller bun, de suspans, merită mai mult. Eventual un final deschis.

I-aș fi dat 10 stele, dar din cauza finalului, care parcă a fost grăbit, îi voi da doar 8 stele. Mi s-a părut că spre sfârșit autorul a vrut să accelereze povestea ca să o dea mai repede spre publicare. Poate chiar așa a și fost. Dar un iubitor al genului thriller, crime, mai dorește și finaluri suprinzătoare, pe care să nu le poată ghici ușor. Și care să fie poate mai puțin fericite și mai mult corespunzătoare cu realitatea în care trăim.

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA LANȚUL CU REDUCERE DE PE:

Vezi Top 100 cărți ale anului 2022
Titlu: LANȚUL
Autor: Adrian McKinty
An apariție : 2019
Editura: LITERA
Nr. Pagini: 416
Limba: Română
Gen Literar: Crime, Thriller, Mistery
Nota recenzorului: 8 / 10
Vizualizari recenzie: 276

Alte recenzii de la Adrian McKinty:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Ora 25” de Constantin Virgil Gheorgiu

Recenzie “Ora 25” de Constantin Virgil Gheorgiu

Societatea din care faceți parte crede chiar că fiecare om este perfect înlocuibil. O carte premoniție. Cu siguranță Constantin Virgil Gheorgiu a fost un vizionar care a prevăzut că va exista cândva în viitor acest schimb de putere între om și tehnică. Mai întâi...

Recenzie „Anna Hibiscus. Bravo, Anna Hibiscus! (vol I & II)”

Recenzie „Anna Hibiscus. Bravo, Anna Hibiscus! (vol I & II)”

"Anna Hibiscus" și "Bravo, Anna Hibiscus!" sunt două volume de povestiri despre o fetiță care locuiește în Africa ("extraordinara Africă!"), alături de familia ei extinsă (numeroasă!). Bunicii ei sunt tradiționaliști, și încearcă să îi facă pe ceilalți membri ai...

Recenzie ”Trebuie să vorbim despre Kevin” de Lionel Shriver

Recenzie ”Trebuie să vorbim despre Kevin” de Lionel Shriver

               N-a primit degeaba cartea aceasta premiul Orange în 2015. Este atât de bine scrisă, atât de dezinhibată, sinceră și intra atât de adânc în miezul problemei încât a fost o încântare s-o citesc cu toate că tratează un subiect incomod, delicat și...

0 0 votes
Article Rating
Oana Maria Stefan este redactor Booknation.ro de 1525 zile și a scris până acum 350 articole. Se află pe poziția 4 din 41 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Oana Maria Stefan aici. Oana Maria Stefan are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments