„Lasă vrăjeala” de Paul Melinte este o carte de dezvoltare personală pe care mă bucur că am citit-o. Înainte nu prea eram fana acestui gen de cărți. Mi se păreau niște abureli scrise de oameni faimoși și bogați scornite pentru a face și mai mulți bani pe socoteala credulilor.
Și totuși, după ce am citit mai multe cărți din acest domeniu, al dezvoltării personale, am ajuns să nu mai gândesc negativ despre ele, ci în schimb să încerc să aplic sfaturile din ele.
Volumul acesta – „Lasă vrăjeala” de Paul Melinte – chiar m-a ambiționat să trec la treabă, să las scuzele și să mă apuc ușor ușor de treabă
Întotdeauna mi-am dorit să fiu artistă, să activez în domeniul în care poți fi cel mai creativ posibil. Am visat rând pe rând să devin dansatoare, cântăreață, desenatoare. Și mai târziu scriitoare. Încă nu am ajuns să îmi văd visul cu ochii, dar pot zice spre lauda mea cel puțin că scriu în prezent și am tot scris de-a lungul timpului. Articole pentru alții ce-i drept, dar și articole pentru blogul personal. Povestiri care nu au fost văzute de alți ochi, dar și povestiri pentru competiții creative de blogging sau articole pentru concursuri de scris unde chiar am câștigat lucruri drăguțe și utile.
Acum câțiva ani mi-a venit o idee fixă despre ce ar putea conține prima mea carte și cam cum s-ar numi. Am notat zile la rând idei, am schițat personaje, am dat contur unor situații. Am făcut și un pic de cercetare și m-am hotărât să mă înscriu la un curs de scriere de carte, care avea să mă ambiționeze să transform ideea în ceva palpabil. Totul a fost atât de fain pe moment. Aveam inspirație. Aveam idei, aveam chef și timp. Până m-am oprit pur și simplu. Nici nu m-am mai înscris la acel curs și nici nu am mai așternut ceva pe hârtie sau pe laptop.
Dar dorința a rămas undeva acolo. Visul meu e același și se cere realizat. Doar că mici piedici, frici personale și impedimente puse tot de creierul meu mă țin pe loc, în acea zonă călduță de confort. Îmi zic că e greu, că voi avea mult de muncă, că scriu prea multe cuvinte și mă lungesc în loc să cuprind toată povestea într-un număr limitat de pagini.
Toate aceste lucruri, temeri, piedici, gânduri le-am întâlnit în cartea lui Paul Melinte – „Lasă vrăjeala”
Și el a trecut prin asta și știe cum e. Dar a reușit în cele din urmă să se ambiționeze, să se motiveze să treacă la treabă. Să-și facă un plan și să pună în aplicare dorințele sale cele mai arzătoare. Așa că nu e de mirare că a scris acest volum atât de util și concis. Nu e de mirare că este co-fondatorul Tikaboo România, cea mai mare „comunitate de parenting din România” și un marketer valoros, la care apelează masiv cei care au nevoie de ajutor în domeniu.
Pare că Paul Melinte și-a văzut visul cu ochii, a reușit să pună efectiv mâna pe el. Iar asta e de lăudat într-o societate unde toată lumea visează, dar apoi se complace într-o situație călduță, argumentând că e prea greu, că nu se poate, că mai bine rămâne pe loc unde e în siguranță cel puțin.
Da, poate că autorul acestei scrieri de self-help nu este de talia unor antreprenori sau oameni de succes internaționali pe care îi admiră mapamondul întreg. Dar el este exemplul că se poate chiar și în societatea noastră. Fără a fi nevoit a pleca peste mări și țări pentru a face bani sau a avea succes ori a-și face un nume într-un domeniu de activitate.
În plus, chiar dacă a ajuns în această situație de admirat și de urmat, el nu pare că se va plafona doar pentru că și-a îndeplinit o dorință. Susține că încă mai are de lucrat și același lucru îl putem face și noi, cei care dorim să îi urmăm exemplul măcar într-o mică măsură.