Recenzie „Lasă vrăjeala” de Paul Melinte

de | ian. 19, 2022 | Dezvoltare Personală, Recenzii cărți

Lasă vrăjeala de Paul Melinte„Lasă vrăjeala” de Paul Melinte este o carte de dezvoltare personală pe care mă bucur că am citit-o. Înainte nu prea eram fana acestui gen de cărți. Mi se păreau niște abureli scrise de oameni faimoși și bogați scornite pentru a face și mai mulți bani pe socoteala credulilor.

Și totuși, după ce am citit mai multe cărți din acest domeniu, al dezvoltării personale, am ajuns să nu mai gândesc negativ despre ele, ci în schimb să încerc să aplic sfaturile din ele.

Volumul acesta – „Lasă vrăjeala” de Paul Melinte – chiar m-a ambiționat să trec la treabă, să las scuzele și să mă apuc ușor ușor de treabă

Întotdeauna mi-am dorit să fiu artistă, să activez în domeniul în care poți fi cel mai creativ posibil. Am visat rând pe rând să devin dansatoare, cântăreață, desenatoare. Și mai târziu scriitoare. Încă nu am ajuns să îmi văd visul cu ochii, dar pot zice spre lauda mea cel puțin că scriu în prezent și am tot scris de-a lungul timpului. Articole pentru alții ce-i drept, dar și articole pentru blogul personal. Povestiri care nu au fost văzute de alți ochi, dar și povestiri pentru competiții creative de blogging sau articole pentru concursuri de scris unde chiar am câștigat lucruri drăguțe și utile.

Acum câțiva ani mi-a venit o idee fixă despre ce ar putea conține prima mea carte și cam cum s-ar numi. Am notat zile la rând idei, am schițat personaje, am dat contur unor situații. Am făcut și un pic de cercetare și m-am hotărât să mă înscriu la un curs de scriere de carte, care avea să mă ambiționeze să transform ideea în ceva palpabil. Totul a fost atât de fain pe moment. Aveam inspirație. Aveam idei, aveam chef și timp. Până m-am oprit pur și simplu. Nici nu m-am mai înscris la acel curs și nici nu am mai așternut ceva pe hârtie sau pe laptop.

Dar dorința a rămas undeva acolo. Visul meu e același și se cere realizat. Doar că mici piedici, frici personale și impedimente puse tot de creierul meu mă țin pe loc, în acea zonă călduță de confort. Îmi zic că e greu, că voi avea mult de muncă, că scriu prea multe cuvinte și mă lungesc în loc să cuprind toată povestea într-un număr limitat de pagini.

Toate aceste lucruri, temeri, piedici, gânduri le-am întâlnit în cartea lui Paul Melinte – „Lasă vrăjeala”

Și el a trecut prin asta și știe cum e. Dar a reușit în cele din urmă să se ambiționeze, să se motiveze să treacă la treabă. Să-și facă un plan și să pună în aplicare dorințele sale cele mai arzătoare. Așa că nu e de mirare că a scris acest volum atât de util și concis. Nu e de mirare că este co-fondatorul Tikaboo România, cea mai mare „comunitate de parenting din România” și un marketer valoros, la care apelează masiv cei care au nevoie de ajutor în domeniu.

Pare că Paul Melinte și-a văzut visul cu ochii, a reușit să pună efectiv mâna pe el. Iar asta e de lăudat într-o societate unde toată lumea visează, dar apoi se complace într-o situație călduță, argumentând că e prea greu, că nu se poate, că mai bine rămâne pe loc unde e în siguranță cel puțin.

Da, poate că autorul acestei scrieri de self-help nu este de talia unor antreprenori sau oameni de succes internaționali pe care îi admiră mapamondul întreg. Dar el este exemplul că se poate chiar și în societatea noastră. Fără a fi nevoit a pleca peste mări și țări pentru a face bani sau a avea succes ori a-și face un nume într-un domeniu de activitate.

În plus, chiar dacă a ajuns în această situație de admirat și de urmat, el nu pare că se va plafona doar pentru că și-a îndeplinit o dorință. Susține că încă mai are de lucrat și același lucru îl putem face și noi, cei care dorim să îi urmăm exemplul măcar într-o mică măsură.

Volumul de dezvoltare personală „Lasă vrăjeala” te pune la treabă dacă ai măcar un dram de ambiție în tine

Titlul lui e cam din topor. Dar am dat în interior de experiențe reale de viață și îndemnuri pe bune pentru a te motiva în ceea ce privește visele pe termen lung. E o carte de self help scrisă din experiența de viață și profesională a autorului, care a fost mai întâi de toate un om cu idealuri, așa cum este fiecare dintre noi. Care a pornit de jos și care a renunțat până la urmă la obiceiurile nocive(sau cel puțin o parte) pentru a urca pe treapta spre succes.
Încă de la începutul scrierii mi-am luat carnețelul lângă mine ca atunci când citeam să-mi pot nota idei de ajutor sau pentru a-mi crea planuri și liste de făcut care să mă ajute să mă organizez mai bine.
Cartea este structurată pe 9 capitole sugestive. Nu are un număr imens de pagini, dar informația din ele este limpede și ușor de reținut tocmai pentru că este la obiect. Datorită lecturii ei mi-am stabilit deja pași de acțiune pentru ceea ce îmi doresc cel mai tare să fac în viitorul apropiat – să scriu o carte. Am întâlnit titluri de cărți utile pe care mi le-am notat pentru a le consulta cât mai curând. Am citit despre site-uri de ajutor și am făcut exerciții simple pentru a intra în atmosfera schimbării pe care mi-o doresc.
Prin urmare, eu recomand cartea românească de non-ficțiune „Lasă vrăjeala” deoarece chiar spune pe bune ce poți face pentru a te motiva să-ți realizezi visurile pe care le-ai tot amânat din diverse motive. 
Titlu: LASĂ VRĂJEALA
Autor: Paul Melinte
An apariție : 2019
Editura: BUCUREȘTI
Nr. Pagini: 320
Limba: Română
Gen Literar: Self Help
Nota recenzorului: 9 / 10
Vizualizari recenzie: 2216

Alte recenzii de la Paul Melinte:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie „Maxton Hall – Salvează-mă” de Mona Kasten
Recenzie „Maxton Hall – Salvează-mă” de Mona Kasten

Ca orice cititor cuminte și silitor, întâi citesc povestea și după aceea văd filmul, însă recunosc, am avut un mic imbold atunci când am văzut serialul ecranizat pe Amazon Prime. Nu știam de autoare, nu auzisem nici de serie, dar mi-a plăcut trailer-ul și am zis că...

Recenzie ”Gara Malma” de Alex Schulman
Recenzie ”Gara Malma” de Alex Schulman

Gara Malma este o carte despre relații familiale, dar pentru mine a fost mai mult o carte despre copii abandonați sau neglijați și repercursiunile pe care astfel de traume le au în maturizarea individului. Este despre familii dezorganizate și disfuncționale și modul...

Recenzie ”Sarek” de Ulf Kvensler
Recenzie ”Sarek” de Ulf Kvensler

Crime Scene Press nici că putea să mă ademenească cu un titlu mai pe gustul meu. Sarek este un thriller, un nordic noir ce te plimbă printr-o minunăție de rezervație, plină de peisaje spectaculoase și pericol. Sarek este un parc național aflat în nordul Suediei, una...

0 0 votes
Article Rating
Oana Maria Stefan este redactor Booknation.ro de 5 ani, 8 luni, 16 zile și a scris până acum 437 articole. Se află pe poziția 4 din 15 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Oana Maria Stefan aici. Oana Maria Stefan are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments