Recenzie “Mama și sensul vieții” de Irvin D. Yalom

by | Oct 31, 2020 | Recenzii cărți

🔥 CARTEA MAMA ȘI SENSUL VIEȚII ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

În poveştile sale captivante desprinse din experienţa de psihoterapeut, Irvin D. Yalom se dovedeşte încă o dată un explorator neobosit al minţii umane, parcurgând, împreună cu pacienţii, calea spre transformare.

Terapia devine efort de vindecare în dublu sens. Desfăşurarea de personaje e impresionantă şi stă mărturie pentru privirea pasionată de detaliu şi de profunzime a autorului.

Patru femei se desprind din mulţimea celor care se caută pe sine şi capătă contur în însăşi biografia psihoterapeutului, fiecare cu o nouă lecţie de viaţă: Paula, „curtezana morţii”, bolnavă de cancer, dar niciodată învinsă de boală; Myrna şi noile semnificaţii ale încrederii dintre medic şi pacient; Magnolia, cu iscusinţa ei de a-i alina durerea psihoterapeutului; şi mama, cea capricioasă, dominatoare, excesiv de iubitoare şi totodată critică faţă de fiul ei. E o explorare îndelung stăruitoare în mintea şi inima unui medic care învaţă că fiecare om înseamnă o nouă călătorie. Uneori, chiar mai multe.

Cartea a fost publicată pentru prima dată în România, la editura Humanitas din București, în anul 2011. Autorul, Irvin D. Yalom, eminent psihiatru și psihoterapeut, profesor emerit la Stanford University California, autor a mai multor lucrări de specialitate, are o contribuție importantă în domeniul psihoterapiei și pune bazele unor noi abordări psihanalitice, prin psihoterapia existențială.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Irvin D. Yalom

Volumul Mama și sensul vieții, așa cum însuși autorul spune, îmbină două aspecte: cel narativ  și cel didactic. Este structurat în 6 povestiri distincte, cu teme diferite, urmate de o postfață a autorului. Firul director al tuturor, este căutarea sensului ultim al existenței.

”Terapeuții facilitează schimbarea din pacient și, în acest proces, sunt ei înșiși schimbați.”

 

Titlu: Mama și Sensul Vieții
Autor: Irvin D. Yalom
An apariție : 2011
Editura: HUMANITAS
Nr. Pagini: 285
Limba: Română
Gen Literar: Psihologie, Pedagogie
Publicată la 31.10.2020
Nota recenzorului: 10/10

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie „Evanghelia după Isus Cristos”, de José Saramago

Recenzie „Evanghelia după Isus Cristos”, de José Saramago

Evanghelia după Isus Cristos, publicată în 1991 de José Saramago, este un roman construit prin reinterpretarea Noului Testament. Criticat de unii, printre care și de către Biserica Romano-Catolică, Saramago surprinde și deranjează prin viziunea sa șocantă asupra...

Recenzie ”Sub Dom” de Stephen King

Recenzie ”Sub Dom” de Stephen King

Poate credeați că după 40 de romane și peste 40 de ani de scriere, King și-a stors toată inspirația și nu mai e capabil de ceva senzațional. Ei bine, a ținut să ne demonstreze că ne înșelăm și ne-a trântit pe masă încă o cărămidă, o călătorie terifiantă, cu nenumărate...

Recenzie “Duma Key” de Stephen King

Recenzie “Duma Key” de Stephen King

Recunoașteți că vă era dor de un King. Mie, cu siguranță, îmi era. Iar Duma Key este una dintre poveștile sale de top, absolut captivantă.  Este o poveste cu fantome și spirite negre ce-și testează puterea pe muritori și are ca ambient un cadru de vis. Unul în care,...

Diana Costea este redactor Booknation.ro de 597 zile și a scris până acum 85 articole. Se află pe poziția 17 din 153 de redatori, fiind astfel un Erou Booknation.ro. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Diana Costea aici.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments