Recenzie Marii inițiați ai Indiei și Părintele Paisie de Dyonysios Farasiotis

by | Apr 26, 2015 | Dezvoltare Personală, Filosofie, Lecturi Motivaționale, Memorii, Recenzii cărți, Spiritualitate

🔥 CARTEA MARII INIȚIAȚI AI INDIEI ȘI PĂRINTELE PAISIE ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

marii-initiati-ai-indiei-si-parintele-paisie_1_produsNu știu dacă voi prieteni ai Goodread ați mai citit o carte în care să fie expuse asemănările și deosebirile dintre creștinism și hinduism, yoga în special până într-acolo încât să citiți un pasaj de genul “Inima nu li se umple de suruburi si table. Au dorul acela dupa Dumnezeu, dar se afla in ratacire. Diavolul ii inseala si ii mutileaza duhovniceste. Daca acest popor L-ar cunoaste pe Hristos, cu inima pecare o are, ar spori nespus de mult”. Cartea este scrisă de un grec care a încercat să cunoască filozofia și religiile lumii prin experiențe proprii, călătorind foarte mult în India și locuin în chiliile de pe muntele Athos. 

Dyonysios Farasiotis scrie Marii inițiați ai Indiei și Părintele Paisie în stil autobiografic, împărtășind cititorilor evenimentele trăite de el în drumul său spre cunoașterea religioasă. Autorul va descrie cum se desfășurau seminariile de Mind Control la care a participat și care îl aduseseră în poziția de a fi capabil să diagnosticheze corect de la distanță bolile de care un om suferea. Dar cum singur mărturisește în carte își dorea să cunoască cât mai mult atât despre tehnicile yoga cât și cele de meditație și asceză ale preoților bătrâni de pe Sfântul Munte Athos.

Marii inițiați ai Indiei și Părintele Paisie este așa cum relevă titlul o carte despre marii inițiati ai Indiei, diverși guru pe care Dyonysios Farasiotis i-a întâlnit personal în diverse ashramuri și în același timp despre Părintele Paisie, cel care îl va ajuta să iasă din starea de confuzie care de cele mai multe ori este specifică tocmai acelor persoane care vor să cunoască tot mai mult despre universul întreg în care trăiesc.

Una dintre ideile pe care autorul grec le evidențiază aproape în fiecare capitol al autobiografiei sale este aceea că măgulirea de sine a omului este momeala perfectă pentru demoni, infatuarea și supraevaluarea poate duce de multe ori la o raportare greșită a individului la semenii săi.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Dyonysios Farasiotis

Cela mai interesante capitole în opinia mea sunt acelea în care Dyonysios Farasiotis descrie sentimentele care le-a trăit  în momentul când s-a convins că în ciuda pretinsei toleranțe față de alte religii, în realitate cei care alegeau să trăiască într-un ashram nu puteau deloc să accepte existența lui Hristos și a Maicii Domnului. Spectaculos este episodul în care autorul, aflându-se la o întâlnire de inițiere în India în ashramul unui guru celebru, recurge la o substituire a mantrei hinduse cu o scurtă rugăciune catre Sfânta Fecioară.

Citind Marii inițiați ai Indiei și Părintele Paisie veți fi de acoord sau poate nu cu afirmația și argumentele pro și contra pe larg expuse de către Dyonysios Farasiotis referitoare la yoga ca o știință ca oricare alta și nu la yoga ca religie.

Recomand cartea tuturor celor care sunt fanii dezbaterilor pe teme religioase, fie că sunt atei, creștini sau de alte confesiuni și religii. Este o carte plină de exemple personale aduse în fața citorilor de către scriitor, exemple cu argumente și comentarii  care vor stârni intelectul dar și acea parte a valorilor religioase din unii cititori.

🔥 CARTEA MARII INIȚIAȚI AI INDIEI ȘI PĂRINTELE PAISIE ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO
Titlu: Marii Inițiați Ai Indiei și Părintele Paisie
Autor: Dyonysios Farasiotis
An apariție : 2000
Editura: EGUMENITA
Nr. Pagini: 470
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 26.04.2015
Nota recenzorului: n/a

Aspecte Pozitive:

Citind Marii inițiați ai Indiei și Părintele Paisie veți fi de acoord sau poate nu cu afirmația și argumentele pro și contra pe larg expuse de către Dyonysios Farasiotis referitoare la yoga ca o știință ca oricare alta și nu la yoga ca religie.

Aspecte Negative:

Deși cartea nu se dorește un studiu științific și teologic poate părea uno cititori neechidistantă și cu o prea mare implicare emoțională a autorului în a arăta avantajele și punctele forte ale creștinismului comparat cu hinduismul.

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie „Înainte de noi” de Anna Todd

Recenzie „Înainte de noi” de Anna Todd

Seria After nu se încheie cu volumul După ce am găsit fericirea, care este doar finalul poveștii dintre cei doi. Înainte de noi este un prequel al relației dintre Tessa și Hardin. Dar ceea ce îl face special este perspectiva narativă a lui Hardin asupra întregii...

Recenzie „După ce am găsit fericirea” de Anna Todd

Recenzie „După ce am găsit fericirea” de Anna Todd

Deși seria After nu este preferata mea din toate timpurile, După ce am găsit fericirea este un volum cu adevărat reușit. După finalul abrupt din volumul trei, care i-a dat viața peste cap lui Hardin, asistăm la noi drame în viața personajelor. Sentimentele...

Recenzie „După ce ne-am îndrăgostit” de Anna Todd

Recenzie „După ce ne-am îndrăgostit” de Anna Todd

Relația tumultoasă dintre Tessa și Hardin continuă și în cel de-al treilea volum al seriei After, După ce ne-am îndrăgostit. Acest volum și următorul sunt cele mai reușite din toată seria, după părerea mea. Drama se îmbină cu dragostea dintre protagoniști, iar...

Florentina Turcanu este redactor Booknation.ro de 2121 zile și a scris până acum 92 articole. Se află pe poziția 13 din 146 de redatori, fiind astfel un redactor în creștere. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Florentina Turcanu aici.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
M.P.
M.P.

Ma omule ce ai scris ca implicarea emotionala a autorului este un aspect negativ;cand oi simti si tu lucrarea Tatalui Ceresc la propriu,atunci sa vad daca mai consideri acest aspect ca ceva negativ;cand vei simti prezenta demonilor in prezenta ta,atunci sa scrii si tu o carte fara emotii personale;nu ti ar fi rusine sa minimalizezi realitatea cartii in care este expusa realitatea existentei si lucrarii atat a Domului cat si a diavolului.