Recenzie “Memoria inteligentă – Arta și știința de a-ți aminti totul” de Joshua Foer

by | Jul 20, 2020 | Recenzii cărți

🔥 CARTEA MEMORIA INTELIGENTĂ - ARTA ȘI ȘTIINȚA DE A-ȚI AMINTI TOTUL ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

Această carte am citit-o în facultate după ce am găsit-o la un chioșc. Inițial, m-a impresionat prin titlu și prin ceea ce promitea, întrucât în acea perioadă cantitatea de informații pe care era necesar să o rețin, era destul de mare și cum nu am fost niciodată adepta MemoPlus-ului, mă gândeam că sigur există și alte soluții prin care pot reține mult într-un timp scurt. Astfel că fiind în apropiere de sesiune și gândindu-mă că pot cumva învăța mult mai repede decât colegii mei, m-am ținut de cartea asta până la ultima filă.

Nu o să vă stric surpriza, cert este că această carte chiar oferă niște soluții destul de bune când este vorba de o mare cantitate ce trebuie reținută, cumva cartea promovează o reținere logică prin diverse asocieri, astfel încât chiar facilitează această memorie inteligentă.

Ca sugestie, după ce veți citi această carte, vă recomand și alte cărți pe aceeași temă, deoarece reținerea în sine este un proces de durată care necesită multă dăruire.

Autorul, Joshua Foer, un bine cunoscut jurnalist american se decide în anul 2005 să asiste la Campionatul de Memorare al Statelor Unite cu intenția de a scrie un articol pentru o revistă. Fascinat și curios de performanțele “atleților minții”, a început să se antreneze el însuși în tehnici de memorare, ajutat de Ed Cooke, un tânăr maestru european. A ajuns să stăpânească metode vechi de mii de ani – precum palatul memoriei – folosite de Cicero și de alți mari oratori ai Antichității, dar și de învățații Evului Mediu. După numai un an, Joshua Foer a devenit campionul la memorare al SUA, uimind o lume întreagă.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Joshua Foer

Cartea de față este povestea transformării sale dintr-o persoană obișnuită, care uită unde a pus cheile de la mașină (sau chiar mașina), într-un as al memorării, capabil să rețină ordinea cărților dintr-un pachet de joc în cinci minute și să spună pe de rost sute de zecimale ale numărului pi.

Antrenarea memoriei poate părea inutilă în această epocă a memoriilor externalizate, în care avem hârtie, computere, telefoane mobile. În mod paradoxal, acum mai mult ca niciodată, când rolul memoriei se erodează rapid, avem nevoie să ne cultivăm amintirile, depozitarele valorilor noastre și sursa caracterului nostru.

Scrisă cu mult umor și cu inteligență, cartea este o pledoarie pentru redescoperirea lumii în care trăim și pentru autodepășire.

🔥 CARTEA MEMORIA INTELIGENTĂ - ARTA ȘI ȘTIINȚA DE A-ȚI AMINTI TOTUL ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO
Titlu: Memoria Inteligentă - Arta și știința De A-ți Aminti Totul
Autor: Joshua Foer
An apariție : 2011
Editura: LITERA
Nr. Pagini: 311
Limba: Română
Gen Literar: Stiinte
Publicată la 20.07.2020
Nota recenzorului: 10/10

Aspecte Pozitive:

Cartea oferă sugestii și soluții referitoare la cum putem reține anumite informații într-un mod logic și unitar.

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Înfruntarea” de Rebecca Ross

Recenzie “Înfruntarea” de Rebecca Ross

  Am ajuns într-un final și la al doilea volum din serie, asta după ce am crezut că nu există nicio serie, doar o singură carte, stand alone. Mi-a plăcut foarte mult Rebecca Ross și i-am admirat stilul și curajul în relatarea acestei povești YA, care bifează...

Recenzie ”Și-am privit cu toții spre cer…” de Tommy Wallach

Recenzie ”Și-am privit cu toții spre cer…” de Tommy Wallach

Cea mai frumoasă perioadă din viața unui om este adolescența, respectiv anii de liceu. Cel mai bun jucător e baschet, Peter, se teme de acest lucru. Eliza numără orele până când va scăpa de Seattle, orașul său natal și de reputația sa. Anita, este o fată cu o viață...

Recenzie ”Lumina unui nou început” de Agnès Martin-Lugand

Recenzie ”Lumina unui nou început” de Agnès Martin-Lugand

Titlu: Lumina unui nou început Titlu-original: À la lumière du petit matin Autor: Agnès Martin-Lugand Editura: Trei An apariție: 2018 Număr de pagini: 352 Am auzit prima dată de Agnès Martin-Lugand de la o prietenă ce abia aștepta să meargă la faimoasa lansare a...

Diana Costea este redactor Booknation.ro de 480 zile și a scris până acum 64 articole. Se află pe poziția 19 din 146 de redatori, fiind astfel un Erou Booknation.ro. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Diana Costea aici.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments