Recenzie ” Metamorfoze”

Autor: Antologie
An apariție : 2017
Editura: Crux Publishing
Nr. Pagini: 205
Recenzie de Cristian Cărpenaru
Publicată la September 18, 2017
Recenzie ” Metamorfoze”
Dă o notă cărții

Pe vremuri exista un serial tv intitulat ” Povestiri cu final neașteptat”, la acest lucru m-am gândit citind această ” culegere fantasy” apărută la editura Crux Publishing, care reunește un număr de 11 scriitori ai acestui gen: Algernon Blackwood, Oliviu crâznic, Arthur Conan Doyle, Robert E Howard, Rudyard Kipling, H P Lovervraft, Șerban Andrei Mazilu, Saki și Hugh Walpole.

Mister, intrigă, răsturnări de situații, personaje incisive și decoruri răvășitoare se ascund între coperțile cărții ” Metamorfoze”, îmbiindu-ne să descoperim o lume altfel, inoculându-și în sufletele noastre tăria acțiunilor și trăirilor furtunoase.

” Metamorfoze” nu este o încercare de resuscitare a genului fantasy, căci el este prezent cu adevărat pe piața literaturii actuale. Aș îndrăzni să afirm că această carte alipește piesele unui joc de puzzle a cărui rezolvare va reuși la final sp tatueze sufletele cititorilor cu ceva în plus, ceva trainic și totuși indefinibil pe care, deși ai putea să-l găsești la orice colț de stradă, nu-ți dorești neapărat acest lucru.

lumea altfel, pe care o găsim în această carte, ca o îmbinare între mit și futurism, străbate fulgerător și fulgurant retina puterii de înțelegere cu anumite fapte și personaje venite dintr-un crepuscul care nu este accesibil tuturor muritorilor.

Îți place cartea până acum? Vezi și lista cărților scrise de Antologie.

Poveștile din  ” Metamorfoze” te prind în tentaculele îmbrățișării prin intermediul întâmplărilor, dar mai ales prin expresivitatea îmbinărilor frazeologice care amprentează în mod indubitabil sufletul acestei cărți.

Lectură plăcută!

Aspecte Pozitive:

Se încearcă, în ciuda evidentei diferențe valorice între autori,o anumită pătrare a unei linii drepte.

Aspecte Negative:

Diferența între clasici și post-moderniști este vizibilă. dar asta nu cred că este neapărat o chestie negativă.

Dacă îți plac articolele noastre, încurajează-ne cu un share :)
BOOKNATION.RO ÎȚI FACE PLINUL DE CĂRȚI!
Am dat drumul la un concurs inedit în care poți câștiga 7 super cărți 📖! Dă click pe butonul de mai jos pentru a te înscrie și pentru a descoperi cărțile! 👍

PARTICIPĂ LA CONCURS

Iubim comentariile tale :)