Recenzie ”Mulțumesc pentru amintiri” de Cecelia Ahern

Titlu: Mulțumesc Pentru Amintiri
Autor: Cecelia Ahern
An apariție : 2012
Editura: Allfa
Nr. Pagini: 352
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Recenzie de Cristian Cărpenaru
Publicată la 2.09.2017
Nota recenzorului: n/a
Acordă o notă

🔥 CARTEA MULȚUMESC PENTRU AMINTIRI ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

 

Cu mult mai mult decât un roman de dragoste, cartea scriitoarei Cececelia Ahern, Mulțumesc pentru amintiri ne însiropează sufletele cu magnifica și răscolitoarea poveste de iubire dintre Joyce Conway și Justin Hitckcock.

Nu, nu este ”încă un love-story” prins în mercantilismul care,adeseori, transformă literatura într-un fetid comercial. Mulțumesc pentru amintiri, dincolo de îmbinarea dintre emoțional și comic într-o insinuantă narațiune, picură pe alocuri o filosofie de viață care cucerește numaidecât prin simplitatea ei, una care nu încearcă să se erijeze în infailibile definiri.

Stilul dulceag, totuși cu unele tente de amar, pe care Cecelia ahern îl încrustă peste filele cărții, transformă această creație într-o îmbietoare mângâiere după care unii tânjesc în nopțile de slută solitudine.

Îți place cartea până acum? Vezi și lista cărților scrise de Cecelia Ahern.

Principalul pilon al romanului este Joyce Conway, tocmai de aceea timpul narațiunii este de două feluri, la persoana întâi, când Joyce vorbește despre propria persoană, la persoana a treia când ea vorbește despre el.

În ciuda anumitor înflorituri efeminate, pe care le găsim pe alocuri, totuși romanul nu poate fi încadrat alături de cele de duzină, asta datorită atât priceperii scriitoarei de a pătrunde în marsupiul gândiri și simțirii celor doi, dar și din pricina șfichiurii lingvistice care te vindecă de tristețe, înțelegând că nostalgia poate fi și un moment de amuzament.

Lectură plăcută!

🔥 CARTEA MULȚUMESC PENTRU AMINTIRI ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

Aspecte Pozitive:

Faptul că scriitoarea nu cade în tentația unui love-story șablonard este un punct forte.

Aspecte Negative:

Pe alocuri avem parte de anumite efeminări senzoriale.

Dacă îți plac articolele noastre, încurajează-ne cu un share :)

📚 CONCURS NOU:

PLINUL DE CĂRȚI!

Am dat drumul la un concurs inedit în care poți câștiga 7 super cărți 📖! Dă click pe butonul de mai jos pentru a te înscrie și pentru a descoperi cărțile! 👍

PARTICIPĂ LA CONCURS

Website Comments

POST A COMMENT.