🔥 CARTEA MUZEUL INOCENȚEI ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

muzeul-inocenteiAm început Muzeul inocenței a lui Orhan Pamuk,  acum patru ani, la recomandarea prietenului meu turc, care o citea la vremea aceea.

Cartea este o incursiune foarte frumoasă într-un Istanbul al anilor ’70 și, mai ales, în viața oamenilor care trăiau atunci. Este scrisă la persoana I, iar povestitorul, Kemal, ne poartă prin viața lui din acei ani și printr-o poveste de dragoste. În roman regăsim imagini despre luptele politice de atunci, dar și cele care țineau de cultură, religie și tradiție,  societatea fiind într-un moment în care vechiul și noul încercau să se acomodeze unul cu altul sau să se dea reciproc la o parte,

Kemal este un povestitor pedant, care se pierde foarte des în reveria iubirii pe care o simte pentru Füsün și povestea lui m-a făcut să mă întreb dacă asemenea sentimente pot exista în afara ficțiunii, fără a se apropia de o problemă clinică.

Îți place cartea până acum? Vezi și lista cărților scrise de Orhan Pamuk.

Această carte este potrivită pentru cei care vor să intre în lumea Turciei de acum 50 de ani, dar mai ales pentru cei care iubesc poveștile care se derulează încet și abundă în figuri de stil sau dialoguri interioare.

 

🔥 CARTEA MUZEUL INOCENȚEI ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO
Titlu: Muzeul Inocenței
Autor: Orhan Pamuk
An apariție : 2009
Editura: faber and faber
Nr. Pagini: 727
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 17.05.2015
Nota recenzorului: n/a

Aspecte Pozitive:

Începutul poveștii este foarte frumos și incintant. Se pot afla lucruri interesante din punct de vedere istoric, social și cultural.

Aspecte Negative:

Mai mult de jumătate din carte este reprezentată de descrierea sentimentelor povestitorului, a lucrurilor înconjurătoare și dialogurile acestuia interioare. Povestea de dragoste în sine ajunge la un moment dat să te facă să nu mai vrei să continui lectura. Finalul este destul de abrupt, dar neașteptat.

Avatar
Autor: Elena-Daria Tanasa
Redactor de 1719 zile pe Booknation.ro
toate articolele scrise de Elena-Daria Tanasa