Recenzie Muzeul inocenței de Orhan Pamuk

by | May 17, 2015 | Recenzii cărți

🔥 CARTEA MUZEUL INOCENȚEI ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

muzeul-inocenteiAm început Muzeul inocenței a lui Orhan Pamuk,  acum patru ani, la recomandarea prietenului meu turc, care o citea la vremea aceea.

Cartea este o incursiune foarte frumoasă într-un Istanbul al anilor ’70 și, mai ales, în viața oamenilor care trăiau atunci. Este scrisă la persoana I, iar povestitorul, Kemal, ne poartă prin viața lui din acei ani și printr-o poveste de dragoste. În roman regăsim imagini despre luptele politice de atunci, dar și cele care țineau de cultură, religie și tradiție,  societatea fiind într-un moment în care vechiul și noul încercau să se acomodeze unul cu altul sau să se dea reciproc la o parte,

Kemal este un povestitor pedant, care se pierde foarte des în reveria iubirii pe care o simte pentru Füsün și povestea lui m-a făcut să mă întreb dacă asemenea sentimente pot exista în afara ficțiunii, fără a se apropia de o problemă clinică.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Orhan Pamuk

Această carte este potrivită pentru cei care vor să intre în lumea Turciei de acum 50 de ani, dar mai ales pentru cei care iubesc poveștile care se derulează încet și abundă în figuri de stil sau dialoguri interioare.

 

🔥 CARTEA MUZEUL INOCENȚEI ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO
Titlu: Muzeul Inocenței
Autor: Orhan Pamuk
An apariție : 2009
Editura: FABER AND FABER
Nr. Pagini: 727
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 17.05.2015
Nota recenzorului: n/a

Aspecte Pozitive:

Începutul poveștii este foarte frumos și incintant. Se pot afla lucruri interesante din punct de vedere istoric, social și cultural.

Aspecte Negative:

Mai mult de jumătate din carte este reprezentată de descrierea sentimentelor povestitorului, a lucrurilor înconjurătoare și dialogurile acestuia interioare. Povestea de dragoste în sine ajunge la un moment dat să te facă să nu mai vrei să continui lectura. Finalul este destul de abrupt, dar neașteptat.

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Până la ultima suflare” de Jennifer L. Armentrout

Recenzie “Până la ultima suflare” de Jennifer L. Armentrout

Frumoasa noastră serie "Apocalipsa elementelor" a ajuns la ultimul său volum și sunt foarte tristă să vă vorbesc despre finalul acestei povești. Sunt super îndrăgostită de tot universul creat de Jennifer, dar mai ales de personajele sale și consider că a pus foarte...

Recenzie „Înainte de noi” de Anna Todd

Recenzie „Înainte de noi” de Anna Todd

Seria After nu se încheie cu volumul După ce am găsit fericirea, care este doar finalul poveștii dintre cei doi. Înainte de noi este un prequel al relației dintre Tessa și Hardin. Dar ceea ce îl face special este perspectiva narativă a lui Hardin asupra întregii...

Recenzie „După ce am găsit fericirea” de Anna Todd

Recenzie „După ce am găsit fericirea” de Anna Todd

Deși seria After nu este preferata mea din toate timpurile, După ce am găsit fericirea este un volum cu adevărat reușit. După finalul abrupt din volumul trei, care i-a dat viața peste cap lui Hardin, asistăm la noi drame în viața personajelor. Sentimentele...

Elena-Daria Tanasa este redactor Booknation.ro de 1926 zile și a scris până acum 2 articole. Se află pe poziția 110 din 146 de redatori, fiind astfel un redactor în creștere. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Elena-Daria Tanasa aici.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments