Recenzie Muzeul inocenței de Orhan Pamuk

Titlu: Muzeul Inocenței
Autor: Orhan Pamuk
An apariție : 2009
Editura: faber and faber
Nr. Pagini: 727
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Recenzie de Elena-Daria Tanasa
Publicată la 17.05.2015
Nota recenzorului: n/a

🔥 CARTEA MUZEUL INOCENȚEI ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

muzeul-inocenteiAm început Muzeul inocenței a lui Orhan Pamuk,  acum patru ani, la recomandarea prietenului meu turc, care o citea la vremea aceea.

Cartea este o incursiune foarte frumoasă într-un Istanbul al anilor ’70 și, mai ales, în viața oamenilor care trăiau atunci. Este scrisă la persoana I, iar povestitorul, Kemal, ne poartă prin viața lui din acei ani și printr-o poveste de dragoste. În roman regăsim imagini despre luptele politice de atunci, dar și cele care țineau de cultură, religie și tradiție,  societatea fiind într-un moment în care vechiul și noul încercau să se acomodeze unul cu altul sau să se dea reciproc la o parte,

Kemal este un povestitor pedant, care se pierde foarte des în reveria iubirii pe care o simte pentru Füsün și povestea lui m-a făcut să mă întreb dacă asemenea sentimente pot exista în afara ficțiunii, fără a se apropia de o problemă clinică.

Îți place cartea până acum? Vezi și lista cărților scrise de Orhan Pamuk.

Această carte este potrivită pentru cei care vor să intre în lumea Turciei de acum 50 de ani, dar mai ales pentru cei care iubesc poveștile care se derulează încet și abundă în figuri de stil sau dialoguri interioare.

 

🔥 CARTEA MUZEUL INOCENȚEI ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

Aspecte Pozitive:

Începutul poveștii este foarte frumos și incintant. Se pot afla lucruri interesante din punct de vedere istoric, social și cultural.

Aspecte Negative:

Mai mult de jumătate din carte este reprezentată de descrierea sentimentelor povestitorului, a lucrurilor înconjurătoare și dialogurile acestuia interioare. Povestea de dragoste în sine ajunge la un moment dat să te facă să nu mai vrei să continui lectura. Finalul este destul de abrupt, dar neașteptat.

Dacă îți plac articolele noastre, încurajează-ne cu un share :)

📚 CONCURS NOU:

PLINUL DE CĂRȚI!

Am dat drumul la un concurs inedit în care poți câștiga 7 super cărți 📖! Dă click pe butonul de mai jos pentru a te înscrie și pentru a descoperi cărțile! 👍

PARTICIPĂ LA CONCURS

POST A COMMENT.