Recenzie Nuntă în Cer de Mircea Eliade

by | Nov 25, 2014 | Beletristică, Literatura Română, Recenzii cărți, Romantism

🔥 CARTEA NUNTĂ ÎN CER ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

nunta în cerAndrei Mavrodin și Barbu Hasnaș își istorisesc unul altuia poveștile marcante de dragoste.

Primul dintre ei, scriitor renumit și respectat din București, o întâlnește pe Ileana de care se îndrăgostește nebunește, la prima vedere.

Ileana era o femeie frumoasă, inteligentă și misterioasă iar frica de a se îndrăgosti I se citea pe chip, I se revărsa prin toți porii. Andrei află despre ea că mai iubise o singură dată, în urmă cu mult timp și că de aceea părăsise Germania. Aceasta vede în Andrei ocazia unui nou început, iar Andrei, care nu iubise niciodată deplin, profund, fără limite, învață aceasta de la Ileana.

Povestea celor doi este presărată de aventuri și dragoste absolută… până în momentul în care Andrei realizează că din pricina Ileanei nu mai poate scrie nimic. Cu toate că aceasta este inițial geloasă pe munca lui, îl ajută pe Mavrodin să- și recapete simțul creator, iar dragostea celor doi înflorește.

După multă vreme petrecută împreună, Ileana îi propune lui Mavrodin să considere posibilitatea de a avea un copil. Aceasta, însă, dispare fără urmă. Mavrodin  încearcă să retrăiască acea iubire candidă consemnând-o într-un roman dar constată că acel sentiment îi va rămâne ascuns pe vecie.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Mircea Eliade

Barbu Hasnaș îi povestește lui Mavrodin cum întâlnise într-un tren o copilă pe nume Lena, care îi impresionase la momentul respective. Peste câțiva ani o reîntâlnește, femeie devenind. Hasnaș era un barbat tipic Bucureștiului interbelic- frecventa baruri, participa la orgii, vulgar și petrecăreț.

Pornește însă într-o călătorie la Veneția cu Lena, de care se îndrăgostește profund. Aceasta îi mărturisește că-l iubise din prima clipă și se căsătoresc. După trei ani de căsnicie în care fuseseră cuplul perfect, ceva se întâmplă. Hasnaș rămâne cu un gol în suflet și o iubire la care nu mai poate ajunge.

Deci, probabil că vă întrebați ce se întâmplă cu Ileana, respectiv Lena. ( În cazul acesta, treaba mea aici e terminată) . Tot ce pot spune e că Eliade surprinde iubirea în cele mai pure forme ale sale, Nuntă în cer devenind genul de carte de care nu te vei putea dezlipi.

🔥 CARTEA NUNTĂ ÎN CER ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO
Titlu: Nuntă în Cer
Autor: Mircea Eliade
An apariție : 2007
Editura: TANA
Nr. Pagini: 142
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 25.11.2014
Nota recenzorului: n/a

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”În armonie cu natura” de Andreea Ilie

Recenzie ”În armonie cu natura” de Andreea Ilie

Despre autor: Andreea Ilie este o adolescentă de doar 15 ani, care a debutat anul acesta, în plină pandemie, cu romanul pentru copii ”În armonie cu natura”. Ea a fost dintotdeauna fascinată de magia și farmecul pădurii  care au inspirat-o să scrie această carte...

Recenzie “Orbi” de Petronela Rotar

Recenzie “Orbi” de Petronela Rotar

Spre rușinea mea de cititor, Petronela Rotar este primul autor român pe care îl citesc. 🙂 Nu mă întrebați de ce nu am dat până acum literaturii noastre o șansă, nu am răspuns, însă vă pot spune că de acum înainte voi vedea lucrurile altfel și voi face o schimbare în...

Recenzie „O iubeam” de Anna Gavalda

Recenzie „O iubeam” de Anna Gavalda

Nu sunt mulți autori francezi pe care i-am îndrăgit. Nici cărțile care conțin doar dialog, fără altă narațiune sau descriere, nu sunt preferatele mele. Însă O iubeam de Anna Gavalda este o carte bună și relaxantă pe care o poți citi în maxim trei ore. Are aproape 180...

Denisa Mona este redactor Booknation.ro de 2120 zile și a scris până acum 47 articole. Se află pe poziția 24 din 142 de redatori, fiind astfel un redactor în creștere. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Denisa Mona aici.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments