Recenzie Nuntă în Cer de Mircea Eliade

de | nov. 25, 2014 | Beletristică, Literatura Română, Recenzii cărți, Romantism

🔥 CARTEA NUNTĂ ÎN CER ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► LIB. DELFIN

nunta în cerAndrei Mavrodin și Barbu Hasnaș își istorisesc unul altuia poveștile marcante de dragoste.

Primul dintre ei, scriitor renumit și respectat din București, o întâlnește pe Ileana de care se îndrăgostește nebunește, la prima vedere.

Ileana era o femeie frumoasă, inteligentă și misterioasă iar frica de a se îndrăgosti I se citea pe chip, I se revărsa prin toți porii. Andrei află despre ea că mai iubise o singură dată, în urmă cu mult timp și că de aceea părăsise Germania. Aceasta vede în Andrei ocazia unui nou început, iar Andrei, care nu iubise niciodată deplin, profund, fără limite, învață aceasta de la Ileana.

Povestea celor doi este presărată de aventuri și dragoste absolută… până în momentul în care Andrei realizează că din pricina Ileanei nu mai poate scrie nimic. Cu toate că aceasta este inițial geloasă pe munca lui, îl ajută pe Mavrodin să- și recapete simțul creator, iar dragostea celor doi înflorește.

După multă vreme petrecută împreună, Ileana îi propune lui Mavrodin să considere posibilitatea de a avea un copil. Aceasta, însă, dispare fără urmă. Mavrodin  încearcă să retrăiască acea iubire candidă consemnând-o într-un roman dar constată că acel sentiment îi va rămâne ascuns pe vecie.

Barbu Hasnaș îi povestește lui Mavrodin cum întâlnise într-un tren o copilă pe nume Lena, care îi impresionase la momentul respective. Peste câțiva ani o reîntâlnește, femeie devenind. Hasnaș era un barbat tipic Bucureștiului interbelic- frecventa baruri, participa la orgii, vulgar și petrecăreț.

Pornește însă într-o călătorie la Veneția cu Lena, de care se îndrăgostește profund. Aceasta îi mărturisește că-l iubise din prima clipă și se căsătoresc. După trei ani de căsnicie în care fuseseră cuplul perfect, ceva se întâmplă. Hasnaș rămâne cu un gol în suflet și o iubire la care nu mai poate ajunge.

Deci, probabil că vă întrebați ce se întâmplă cu Ileana, respectiv Lena. ( În cazul acesta, treaba mea aici e terminată) . Tot ce pot spune e că Eliade surprinde iubirea în cele mai pure forme ale sale, Nuntă în cer devenind genul de carte de care nu te vei putea dezlipi.

📚 Ți-a plăcut recenzia cărții NUNTĂ ÎN CER?

Vezi toată lista de cărți scrise de Mircea Eliade sau...

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA NUNTĂ ÎN CER CU REDUCERE DE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► LIB. DELFIN
Titlu: Nuntă în Cer
Autor: Mircea Eliade
An apariție : 2007
Editura: TANA
Nr. Pagini: 142
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 25.11.2014
Nota recenzorului: n/a

📫 Abonează-te la noutățile noastre


Îți trimitem un email pe săptămână cu cele mai interesante concursuri și reduceri irezistibile la cărți!

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Antrenează-ți creierul” de Joe Dispenza

Recenzie ”Antrenează-ți creierul” de Joe Dispenza

Antrenează-ți creierul este o carte despre tehnicile și strategiile de transformare mentală, scrisă într-un mod specific, care poate fi asemănată cu o lucrare din domeniul medical. Joe Dispenza este, la bază, doctor în chiropractica și a studiat zeci de ani mintea...

Recenzie ”Fata din Zlataust” de Ionel Teodoreanu

Recenzie ”Fata din Zlataust” de Ionel Teodoreanu

"Fata din Zlataust" scrisă de Ionel Teodoreanu iarăși ne demonstrează cât de frumos și melodios scriu ai noștri. Nu trebuie să neglijăm literatura noastră română, pentru că așa perle nu se găsesc deseori printre cărțile renumite în toată lumea. Când de-abia la...

Recenzie ”Un fiu” de Alejandro Palomas

Recenzie ”Un fiu” de Alejandro Palomas

„Un fiu” de Alejandro Palomas este o poveste frumoasă, cu personaje care te fac să simți fiecare sentiment scris. Am citit foarte multe recenzii pozitive despre această carte și adevărul este că toate laudele erau meritate. O poveste care se întâmplă într-un timp...

0 0 votes
Article Rating
Denisa Mona este redactor Booknation.ro de 2567 zile și a scris până acum 47 articole. Se află pe poziția 1 din 42 de redatori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Denisa Mona aici.
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments