Recenzie ”O listă semidefinitivă a celor mai îngrozitoare coșmaruri” de Krystal Sutherland

de | nov. 2, 2023 | Beletristică, Ficțiune pentru Adolescenți, Literatură Contemporană, Recenzii cărți

 ”O listă semidefinitivă a celor mai îngrozitoare coșmaruri” de Krystal Sutherland

”O listă semidefinitivă a celor mai îngrozitoare coșmaruri” de Krystal Sutherland este un Young Adult gotic, cu un love story între adolescenți și dorința de a depăși fricile care împiedică ca viața să fie trăită la maxim.

Dar fix aceste fobii o ajută pe protagonistă să găsească iubirea și să trăiască cu sens fiecare clipă, ca și cum ar fi ultima.

Consider că ”O listă semidefinitivă a celor mai îngrozitoare coșmaruri” este o lectură simpatică și chiar mult mai mult decât atât.

Nu-mi închipuiam că ar fi atât de profundă și că ar deschide atât de mult ochii asupra unor chestiuni importante. Dar este și o recomand nu doar adolescenților și tinerilor adulți, ci și adulților. Multumesc Libris.ro pentru carte.

Doi tineri, Esther Solar și Jonah Smallwood, se reîntâlnesc după ceva timp în cel mai neașteptat mod dar rămân să confrunte împreună cele mai mari frici despre viață și iubire, luând fiecare fobie la rând.

 

 

Încă de când bunicul lui Esther, Reginald Solar, a fost blestemat de către Moartea însăși, toți membrii familiei ei au fost condamnați să sufere de câte o mare temere toată viața

Tatăl fetei, Peter, are frică de spații deschise și nu a mai ieșit din subsolul casei de 6 ani.

Fratele ei geamăn, Eugene, nu poate suporta întunericul deoarece se simte amenințat de creaturile care se ascund în el. Iar mama ei, Rosemary, este îngrozită că ghinionul o va ruina.

Esther nu este speriată neapărat de ceva anume(dar nici nu vrea să afle care ar fi marea ei frică), dar și-a făcut o listă lungă de frici, pe care s-a gândit că este mai bine să le evite pentru a nu-i aduce care cumva sfârșitul într-o bună zi. De la lifturi, la poduri, la mulțimi de oameni și molii, păianjeni sau păpuși și oglinzi, Esther ține o listă semidefinitivă a celor mai îngrozitoare coșmaruri, și tot adaugă cu timpul altele noi. Krystal Sutherland a stiut clar ce fel de poveste asterne pentru iubitorii de YA.

Familia Solar nu mai trăiește viața, ci mai degrabă evită situațiile care îi pot aduce moartea

Toți cred că Moartea pândește la colț, și de asemenea cred că atunci când îi va lua cu ea va fi din cauza temerilor personale și a blestemului abătut asupra lor.

Într-o zi Esther este jefuită de către un fost coleg de școală și băiat de care a fost îndrăgostită când era mică și care a abandonat-o. Dar împreună cu telefonul ei, banii pe care-i avea la ea și o pungă de jeleuri foarte bune, Jonah i-a furat și caietul cu lista semidefinitivă a celor mai îngrozitoare coșmaruri.

Însă, în ciuda jafului și a nervilor pe care i i-a făcut băiatul, Esther și Jonah devin din nou prieteni buni. În plus, el decide să creeze o provocare prin care să treacă amândoi: cea de a confrunta toată lista de frici de pe lista ei, duminică de duminică.

În dorința de a rupe blestemul care s-a abătut asupra familiei ei de la întâlnirea bunicului cu Moartea, fata acceptă chiar dacă fiind sceptică la început. Iar în această aventură nu vor fi mereu numai ei doi. Se vor băga și fratele ei temător de întuneric, care de fapt se confruntă cu alți demoni, mai reali, și prietena ei cea mai bună, tăcuta Hephzibah, mai pe scurt Heph. 

Esther Solar va afla în cele din urmă că o frică la care nu s-ar fi gândit, dragostea, va putea fi cea care va aduce blestemul și asupra ei. Va continua oare cu înfruntarea fricilor sau va da înapoi, prea speriată că ar putea ajunge ca familia ei?

ACUM GĂSEȘTI CARTEA PE Libris

Titlu: O Listă Semidefinitivă A Celor Mai îngrozitoare Coșmaruri
Autor: Krystal Sutherland
An apariție : 2019
Editura: STORIA BOOKS
Nr. Pagini: 352
Limba: Română
Gen Literar: Young adult
Nota recenzorului: 9 / 10
Vizualizari recenzie: 4853

Alte recenzii de la Krystal Sutherland:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Satul copilăriei” de Ion C. Stancu
Recenzie ”Satul copilăriei” de Ion C. Stancu

Satul copilăriei de Ion C. Stancu este cartea care și-a ales cititorul. Am simțit chemarea imediat ce am văzut titlul. Alegere emoționantă și declanșatoare de amintiri  - din satul copilăriei mele, căci dorul de bunicii, care nu mai sunt, m-a lovit cu toată forța. Am...

0 0 votes
Article Rating
Oana Maria Stefan este redactor Booknation.ro de 6 ani, 6 zile și a scris până acum 439 articole. Se află pe poziția 4 din 16 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Oana Maria Stefan aici. Oana Maria Stefan are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments