🔥 CARTEA O SUTĂ DE ZILE DE FERICIRE ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

100 de zile de fericire reprezintă pentru mine o carte care mi-a oferit un adevărat model al vieții de care ar trebui să ne bucurăm mai mult. Un model de trai, de apreciere și de iubire. Cine își mai amintește astăzi să spună o glumă? Cine mai este dornic să-și vadă iubirea vieții cum spală vasele? Cine nu s-a cufundat cu totul în această rutină care ne înghite ca un vârtej?

Lucio Battistini – protagonistul și cel care ne relatează tot ce simte și vede în utlimele sale 100 de zile de viață – este un om bun care face tot ce poate pentru a-și prețui diferit ultimele momente. După ce am terminat această carte, am început și altele și mi-a fost cu adevărat dificil să mai citesc altceva, este exact una dintre acele cărți în paginile căreia lași o parte din sufletul tău.

Câți dintre noi mai prețuim ce avem?

Câți dintre noi mai spunem “te iubesc“, “nu o să te uit niciodată” sau “mi-ai schimbat viața“?

Lucio își dă seama că tot ce are mai de preț este soția sa și cei doi copii ai săi. Cu toate că îi plac femeile, că are multe defecte, dar și mult farmec personal – simpaticul Lucio Battistini a fost dat afară din casă de soție și doarme într-o încăpere din spatele cofetăriei pe care o deține socrul său. Însă vestea că are o tumoare malignă inoperabilă îi schimbă complet perspectiva asupra vieții.

Astfel încep cele o sută de zile pe care le mai are de trăit: Lucio se hotărăște să aibă grijă de familia sa, să-și recucerească soția și să-și petreacă următoarele trei luni trăind la intensitate maximă.

Alcătuit din 100 de capitole scurte, unul pentru fiecare zi care i-a mai rămas de trăit lui Lucio, O sută de zile de fericire e delicios ca o gogoașă fierbinte și un cappucino.

Impregnată de melancolie, umor și duioșie, cartea lui Fausto Brizzi ne amintește tuturor că viața e neprețuită și că fiecare clipă contează.

O numărătoare inversă. O poveste originală și plină de mesaje pozitive despre înțelesul profund al vieții. – Planeta de libros

Un roman uluitor, care ne învață să savurăm fiecare minut ce ne-a fost dat pe acest pământ. – librosquevoyleyendo.com

Un roman despre fericire și moarte. Mai precis, un roman despre ce se poate face cu ultimele o sută de zile de viață, în care protagonistul ia o hotărâre foarte clară: aceea de a fi fericit. Singurul său regret este acela că va trebui să moară pentru a începe să trăiască. – Republica 

O recomand cu tot dragul și este una dintre cele mai bune cărți cu mesaje incredibil de puternice pe care am pus mâna în ultimii ani. Am găsit o mulțime de citate în ea, printre care:

“Oamenii nu se împart în buni și răi, meridionali și septentrionali, inteligenți și proști, sau miile de alte distincții pe care le inventăm pentru a ne anima existența. Ci ei se împart în – cei care îndoaie foile unei cărți – și în – cei care nu îndoaie foile unei cărți. Primii sunt fericiți. Ceilalți pot să devină.”

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Fausto Brizzi

“Ies pe stradă și-mi cumpăr un cornet cu trei feluri de înghețată. Fistic, ciocolată crocantă și frișcă făcută ca pe vremuri. După părerea mea, mult mai utilă și mai puțin costisitoare decât un psiholog.”

“Singurul regret e că a trebuit să descopăr că voi muri, pentru a începe să trăiesc.”

“Ziua cea mai pierdută este cea în care nu ai râs.”

“Numai marii prieteni și marile amoruri suportă bine tăcerea.”

Și favoritul meu: “Important e ca moartea să ne găsească vii.” 

 

 

 

 

 

 

🔥 CARTEA O SUTĂ DE ZILE DE FERICIRE ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO
Titlu: O Sută De Zile De Fericire
Autor: Fausto Brizzi
An apariție : 2013
Editura: TREI
Nr. Pagini: 495
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 1.04.2020
Nota recenzorului: 10/10

Avatar
Autor: Diana Costea
Diana e Erou Booknation.ro
Redactor de 415 zile pe Booknation.ro
toate articolele scrise de Diana Costea