Recenzie „Ochii jupâniței” de Rodica Ojog-Brașoveanu

de | apr. 7, 2020 | Beletristică, Istorie, Literatura Română, Recenzii cărți

🔥 CARTEA OCHII JUPÂNIȚEI ARE REDUCERE PE:

Ochii jupâniței de Rodica Ojog-Brașoveanu“Ochii jupâniței” este o carte din ciclul logofătului Andronic scrisă de regina genului polițist din România, Rodica Ojog-Brașoveanu. Romanul istoric și polițist a fost publicat inițial în anul 1980. Și reeditat de editura Nemira în anii 2003, 2006, 2008, 2014 și 2015.

Din această serie mai fac parte următoarele romane: “Agentul secret al lui Altîn-Bey”, “Logofătul de taină”, “Letopisețul de argint” și “Vulturul dincolo de Cornul Lunii”.

De data aceasta, magnifica Rodica Ojog-Brașoveanu scrie un roman de mister istoric

Și în această carte se produc crime cu duiumul, care mai de care mai sângeroase și curioase. Dar se pare că principalul rol în această ispravă îl are acum o jupâniță româncă cu ochi de vis. Turcii sunt la un pas de a se război cu valahii și moldovenii, uniți pentru România.

Un fiu de turc ce are o funcție înaltă se îndrăgostește de domnița Raluca. Își pierde capul și inima și decide să facă orice este posibil pentru a se căsători și a pleca cu ea în lume. Departe de familii și de problemele pe care le creează această alianță. Însă turcul cel tânăr face ceva ce revoltă pe musulmani. Se dă la credința creștină din cauza iubitei. Și pe deasupra pune și în pericol capul lui Dimitrie Cantemir, învățătorul său.

Dacă îți place recenzia cărții OCHII JUPÂNIȚEI, atunci vezi 👉 lista cărților scrise de Rodica Ojog-Brașoveanu

Din cauza relației celor doi, se creează o revoltă printre turcaleți și români. Astfel încât toată lumea e împotriva a toată lumea. Însă, cu toate că jupânița Raluca cu ochii ei vrăjiți este în centru, nici grecul Stavros nu este mai prejos. El presară lingușeli, promisiuni, vorbe iscusite și trădări, pentru a stârni cele două puteri.

În povestea fictivă din cartea “Ochii jupâniței” de Rodica Ojog-Brașoveanu apar și alte personaje din realitate, în afara lui Dimitrie Cantemir

E vorba de Constantin Brâncoveanu, Constantin Cantacuzino și Duca Vodă. Însă, în seria din care face parte romanul “Ochii jupâniței” un rol major îl are și logofătul Radu Andronic. Acesta este un om de încredere al lui Constantin Brâncoveanu. El este, de fapt, personajul cheie și un fel de investigator în toate cărțile din acest ciclu istoric. E vorba de un personaj fictiv. Însă asta nu înseamnă că nu va deveni foarte îndrăgit sau admirat de toți cei care citesc romanele de mister istoric ale Rodicăi Ojog-Brașoveanu.

Probabil că acest volum polițist nu este la fel de cunoscut ca celelalte opere ale autoarei române. Cel puțin nu la fel de cunoscut și de iubit precum cărțile de investigație din seria cu Melania Lupus au din seria cu Minerva Tutovan. Însă merită la fel de mult a fi citit. Nu numai datorită poveștii fictive țesute pe fundalul istoriei României. Ci și datorită limbajului neaoș, plin de arhaisme și regionalisme, care te va încânta.

Lecturi plăcute îți doresc!

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA OCHII JUPÂNIȚEI CU REDUCERE DE PE:

Titlu: OCHII JUPÂNIȚEI
Autor: Rodica Ojog-Brașoveanu
An apariție : 2014
Editura: NEMIRA
Nr. Pagini: 464
Limba: Română
Gen Literar: Literatura romana
Nota recenzorului: 9 / 10
Vizualizari recenzie: 546

Alte recenzii de la Rodica Ojog-Brașoveanu:

Top 100 cărți ale anului 2023

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Arta negocierii” de Chris Voss

Recenzie “Arta negocierii” de Chris Voss

Chris Voss, fost agent FBI, cu o experiență de neegalat în domeniul negocierilor, scoate acest manual aplicabil vieții de zi cu zi. Arta negocierii cuprinde zece capitole cheie, fiecare dintre ele subliniind un punct crucial în desfășurarea unei negocieri. Oare chiar...

Recenzie „Rivali divini” de Rebecca Ross

Recenzie „Rivali divini” de Rebecca Ross

Povestea mea cu această carte este una "dragoste la prima vedere", pentru că m-am îndrăgostit de copertă, lucru care nu mi se întâmplă așa des. Eu nu mă las impresionată de design, dar în acest caz, este IMPOSIBIL că nu cazi pradă frumuseții sale. Aproape că nici nu...

Recenzie „Coliba unchiului Tom”, de H. Beecher-Stowe

Recenzie „Coliba unchiului Tom”, de H. Beecher-Stowe

Opera principală a lui Harriet Beecher Stowe „Coliba unchiului Tom” are o moștenire incredibilă. Concentrându-se pe situația sclavilor afro-americani din SUA înainte de război, a fost acuzat de Abraham Lincoln de izbucnirea Războiului Civil American și este ușor,...

0 0 votes
Article Rating
Oana Maria Stefan este redactor Booknation.ro de 5 ani, 1 lună, 25 zile și a scris până acum 418 articole. Se află pe poziția 5 din 44 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Oana Maria Stefan aici. Oana Maria Stefan are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments