Recenzie „Omul de cretă” de C.J. Tudor

de | mai 9, 2019 | Horror și Thriller, Literatură Contemporană, Recenzii cărți, Suspans

🔥 CARTEA OMUL DE CRETĂ ARE REDUCERE PE:

O carte pe care doream mult să o am și să o citesc este “Omul de cretă” de C.J. Tudor. Inițial credeam că este vorba de un autor român. Dar de fapt thrillerul macabru aparține unei britanice. Și, greu de crezut, este cartea ei de debut. Care a mai și devenit de la lansare un bestseller peste tot în lume. Și a fost tradusă deja în aproape 40 de limbi.

Deși plin de crime și mistere, romanul “Omul de cretă” de C.J. Tudor nu m-a șocat și nici nu m-a făcut să am coșmaruri noaptea

Oare pentru că sunt deja atât de obișnuită cu cărțile din acest gen? Oricum, scrierea mi-a plăcut și o recomand. Și nu numai eu o fac, ci chiar fenomenalul Stephen King. Care zice că dacă îți plac cărțile lui, atunci o vei adora și pe aceasta. Ce zici, mergi pe mâna noastră?

Totul a început în anul 1986, la bâlci, în ziua accidentului nefericit. Aceasta a fost ziua în care puștiul Eddie, în vârstă de 12 ani, l-a întâlnit pe Domnul Halloran. Cel care mai târziu avea să fie numit Omul de Cretă. El a fost cel care i-a dat lui Eddie ideea desenelor cu cretă. Ca o modalitate codată de a lăsa mesaje secrete pentru prietenii lui. Și a fost amuzant totul, până când omuleții de cretă au condus gașca de puști la un cadavru.

Și ce mai cadavru!

Dacă îți place recenzia cărții OMUL DE CRETĂ, atunci vezi 👉 lista cărților scrise de C.J. Tudor

Apoi, 30 ani de mai târziu, Ed devenit acum profesor la rându-i crede că trecutul este departe în spatele lui. Până când atât el, cât și prietenii lui primesc plicuri identice în cutiile lor poștale. Ce conțin plicurile? O bucățică de cretă și desenul unei figuri macabre. Oare trecutul revine la viață și încearcă să îi bântuie?

Oare vor mai găsi alte cadavre la care vor fi conduși tot de aceste desene?

S-a terminat vreodată nebunia de acum 30 de ani? Sau jocul se vrea din nou jucat pentru a depista noi indicii și victime?

În Anderbury, orășelul englez în care trăiesc Eddie și prietenii lui, frica se simte la tot pasul. Teroarea te doboară când intri în pădure, dar și la școală și la locul de joacă. Poți simți fiori reci și priviri în ceafă în orice casă și la bâlci. Frica că cineva sau ceva te urmărește constant pune stăpânire pe tine. Tu vei reuși să-i scapi?

Chiar și fără să citești cartea “Omul de cretă” de C.J. Tudor, coperta îți dă cel puțin un indiciu despre ce vei descoperi în paginile sale. La fel și titlul thrillerului. Și, odată prins de povestea celor 5 prieteni, vei descoperi personaje bine conturate. Cu unele te vei identifica. Pe altele le vei urî. Dar le vei trăi povestea cu frica în sân, deoarece nu se poate să nu te prindă. Mai ales că este vorba despre aventurile unor puști într-un orășel în care locuitorii săi sau nou-veniții sunt cât se poate de bizari.

Și deși cartea “Omul de cretă” de C.J. Tudor începe cu un episod din descoperirea cadavrului, să nu crezi că asta este cea mai palpitantă parte din carte. Sfârșitul te va uimi. Și vei visa încă la toată povestea mult timp după ce o vei finaliza.

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA OMUL DE CRETĂ CU REDUCERE DE PE:

Titlu: OMUL DE CRETĂ
Autor: C.J. Tudor
An apariție : 2019
Editura: NEMIRA
Nr. Pagini: 288
Limba: Română
Gen Literar: Crime, Thriller, Mistery
Nota recenzorului: 10 / 10
Vizualizari recenzie: 771

Alte recenzii de la C.J. Tudor:

Top 100 cărți ale anului 2023

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Arta negocierii” de Chris Voss

Recenzie “Arta negocierii” de Chris Voss

Chris Voss, fost agent FBI, cu o experiență de neegalat în domeniul negocierilor, scoate acest manual aplicabil vieții de zi cu zi. Arta negocierii cuprinde zece capitole cheie, fiecare dintre ele subliniind un punct crucial în desfășurarea unei negocieri. Oare chiar...

Recenzie „Rivali divini” de Rebecca Ross

Recenzie „Rivali divini” de Rebecca Ross

Povestea mea cu această carte este una "dragoste la prima vedere", pentru că m-am îndrăgostit de copertă, lucru care nu mi se întâmplă așa des. Eu nu mă las impresionată de design, dar în acest caz, este IMPOSIBIL că nu cazi pradă frumuseții sale. Aproape că nici nu...

Recenzie „Coliba unchiului Tom”, de H. Beecher-Stowe

Recenzie „Coliba unchiului Tom”, de H. Beecher-Stowe

Opera principală a lui Harriet Beecher Stowe „Coliba unchiului Tom” are o moștenire incredibilă. Concentrându-se pe situația sclavilor afro-americani din SUA înainte de război, a fost acuzat de Abraham Lincoln de izbucnirea Războiului Civil American și este ușor,...

0 0 votes
Article Rating
Oana Maria Stefan este redactor Booknation.ro de 5 ani, 1 lună, 25 zile și a scris până acum 418 articole. Se află pe poziția 5 din 44 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Oana Maria Stefan aici. Oana Maria Stefan are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments