Recenzie “Omul de cretă” de C.J. Tudor

by | May 9, 2019 | Horror și Thriller, Literatură Contemporană, Recenzii cărți, Suspans

🔥 CARTEA OMUL DE CRETĂ ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

O carte pe care doream mult să o am și să o citesc este “Omul de cretă” de C.J. Tudor. Inițial credeam că este vorba de un autor român. Dar de fapt thrillerul macabru aparține unei britanice. Și, greu de crezut, este cartea ei de debut. Care a mai și devenit de la lansare un bestseller peste tot în lume. Și a fost tradusă deja în aproape 40 de limbi.

Deși plin de crime și mistere, romanul “Omul de cretă” de C.J. Tudor nu m-a șocat și nici nu m-a făcut să am coșmaruri noaptea

Oare pentru că sunt deja atât de obișnuită cu cărțile din acest gen? Oricum, scrierea mi-a plăcut și o recomand. Și nu numai eu o fac, ci chiar fenomenalul Stephen King. Care zice că dacă îți plac cărțile lui, atunci o vei adora și pe aceasta. Ce zici, mergi pe mâna noastră?

Totul a început în anul 1986, la bâlci, în ziua accidentului nefericit. Aceasta a fost ziua în care puștiul Eddie, în vârstă de 12 ani, l-a întâlnit pe Domnul Halloran. Cel care mai târziu avea să fie numit Omul de Cretă. El a fost cel care i-a dat lui Eddie ideea desenelor cu cretă. Ca o modalitate codată de a lăsa mesaje secrete pentru prietenii lui. Și a fost amuzant totul, până când omuleții de cretă au condus gașca de puști la un cadavru.

Și ce mai cadavru!

Apoi, 30 ani de mai târziu, Ed devenit acum profesor la rându-i crede că trecutul este departe în spatele lui. Până când atât el, cât și prietenii lui primesc plicuri identice în cutiile lor poștale. Ce conțin plicurile? O bucățică de cretă și desenul unei figuri macabre. Oare trecutul revine la viață și încearcă să îi bântuie?

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de C.J. Tudor

Oare vor mai găsi alte cadavre la care vor fi conduși tot de aceste desene?

S-a terminat vreodată nebunia de acum 30 de ani? Sau jocul se vrea din nou jucat pentru a depista noi indicii și victime?

În Anderbury, orășelul englez în care trăiesc Eddie și prietenii lui, frica se simte la tot pasul. Teroarea te doboară când intri în pădure, dar și la școală și la locul de joacă. Poți simți fiori reci și priviri în ceafă în orice casă și la bâlci. Frica că cineva sau ceva te urmărește constant pune stăpânire pe tine. Tu vei reuși să-i scapi?

Chiar și fără să citești cartea “Omul de cretă” de C.J. Tudor, coperta îți dă cel puțin un indiciu despre ce vei descoperi în paginile sale. La fel și titlul thrillerului. Și, odată prins de povestea celor 5 prieteni, vei descoperi personaje bine conturate. Cu unele te vei identifica. Pe altele le vei urî. Dar le vei trăi povestea cu frica în sân, deoarece nu se poate să nu te prindă. Mai ales că este vorba despre aventurile unor puști într-un orășel în care locuitorii săi sau nou-veniții sunt cât se poate de bizari.

Și deși cartea “Omul de cretă” de C.J. Tudor începe cu un episod din descoperirea cadavrului, să nu crezi că asta este cea mai palpitantă parte din carte. Sfârșitul te va uimi. Și vei visa încă la toată povestea mult timp după ce o vei finaliza.

🔥 CARTEA OMUL DE CRETĂ ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO
Titlu: Omul De Cretă
Autor: C.J. Tudor
An apariție : 2019
Editura: NEMIRA
Nr. Pagini: 288
Limba: Română
Gen Literar: Crime, Thriller, Mistery
Publicată la 9.05.2019
Nota recenzorului: 10/10

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Până la ultima suflare” de Jennifer L. Armentrout

Recenzie “Până la ultima suflare” de Jennifer L. Armentrout

Frumoasa noastră serie "Apocalipsa elementelor" a ajuns la ultimul său volum și sunt foarte tristă să vă vorbesc despre finalul acestei povești. Sunt super îndrăgostită de tot universul creat de Jennifer, dar mai ales de personajele sale și consider că a pus foarte...

Recenzie „Înainte de noi” de Anna Todd

Recenzie „Înainte de noi” de Anna Todd

Seria After nu se încheie cu volumul După ce am găsit fericirea, care este doar finalul poveștii dintre cei doi. Înainte de noi este un prequel al relației dintre Tessa și Hardin. Dar ceea ce îl face special este perspectiva narativă a lui Hardin asupra întregii...

Recenzie „După ce am găsit fericirea” de Anna Todd

Recenzie „După ce am găsit fericirea” de Anna Todd

Deși seria After nu este preferata mea din toate timpurile, După ce am găsit fericirea este un volum cu adevărat reușit. După finalul abrupt din volumul trei, care i-a dat viața peste cap lui Hardin, asistăm la noi drame în viața personajelor. Sentimentele...

Oana Maria Stefan este redactor Booknation.ro de 678 zile și a scris până acum 207 articole. Se află pe poziția 7 din 146 de redatori, fiind astfel un 👑 Super Erou Booknation.ro. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Oana Maria Stefan aici.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments