Recenzie ”Poți să-ti vindeci viața” de Louise L. Hay

de | apr. 25, 2019 | Dezvoltare Personală, Recenzii cărți

🔥 CARTEA POȚI SĂ-TI VINDECI VIAȚA ARE REDUCERE PE:

”Poți să-ți vindeci viața” de Louise L. Hay este una din cărțile care te ajută în dezvoltarea personală, nu doar la nivel teoretic, ci și practic.

În primă fază, autorul dorește să ne arate adevărul privind propriile gânduri, idealuri, concepții. Acesta nu vine cu ”lecțiile” bine învățate să ne implementeze ceea ce el consideră că e ”veridic”, ci ne face să ne formăm propria părere despre oameni/evenimente/situații/trăiri.

Louise pune accentul pe gândurile noastre care stau la baza tuturor acțiunilor. Parcurgând această carte dobândim puterea de a crede în noi și înțelegem că nimeni nu ne poate face rău fără acceptul nostru. Gândurile fac parte din  latura interioară. Ele reprezintă energia în stare pură și stau la baza formării noastre.

Avem tendința să ne victimizăm din diferite motive și îi găsim pe ceilalți vinovați de orice lucru negativ care ni se întâmplă. Ceea ce nu înțeleg, de fapt, este că tocmai gândul pe care l-am avut ne-a adus cu un pas mai aproape de prezentul pe care îl trăim.

Dacă îți place recenzia cărții POȚI SĂ-TI VINDECI VIAȚA, atunci vezi 👉 lista cărților scrise de Louise L. Hay

Cu termeni simpli, ușor de înțeles, autorul ne explică ”puterea” subconștientului nostru. Gândurile nu sunt altceva decât comenzi primite, care fac tot posibilul pentru a ne aduce mai aproape de dorințele noastre.

Totul sună bine când facem referire la situații/emoții/sentimente pozitive, dar ce se întâmplă când gândurile negative ne invadează rațiunea și își fac ”culcuș” în subconștient? Cum apar fobiile? De ce nu reușim să ne controlăm? De ce avem tendința să exagerăm sau să afirmăm ”ți-am spus eu că așa va fi”? Pentru că tu, ca om, și-ai creat propriile gânduri care te-au dus mai aproape de situația pe care o trăiești în momentul de față.

După ce înțelegem anumite lucruri, ne dăm seama de unde vin toate complexele pe care le avem, de ce ne simțim inferiori celorlalți și nu avem succes pe niciun plan (personal/profesional/social).

Nu poți intra în viața unui om, cu preconcepții despre trecutul tău sau al lui, și să ai impresia că totul ca merge ”perfect”. Nu te poți duce la un interviu, dacă teama de eșec îți împânzește rațiunea. Nu poți spera la o relație sănătoasă când mândria/orgoliul/ îți stau în cale.

Toate aceste situații pot fi rezolvate în momentul în care înțelegi cum funcționează subconștientul. Învață să ”transmiti comenzi” benefice atât pentru sănătatea psihica, cât și pentru cea fizică. Știm cu toții că multe boli apar datorită dezechilibrelor emoționale. Autorul îți prezinta bolile frecvente și îți explică pe îndelete care sunt cauzele care au dus la apariția lor.

Nu uita, devii ceea ce gândești.

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA POȚI SĂ-TI VINDECI VIAȚA CU REDUCERE DE PE:

Vezi Top 100 cărți ale anului 2022
Titlu: Poți Să-ti Vindeci Viața
Autor: Louise L. Hay
An apariție : 2010
Editura: ADEVAR DIVIN
Nr. Pagini: 312
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Nota recenzorului: 10 / 10
Vizualizari recenzie: 569

Alte recenzii de la Louise L. Hay:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Femeia cu fustă violet” de Natsuko Imamura

Recenzie ”Femeia cu fustă violet” de Natsuko Imamura

Femeia cu fustă violet de Natsuko Imamura este alegerea mea pentru această zi autentică de toamnă. Coperta este prima care m-a convins – este în ton cu anotimpul în care suntem, dar mi-am și dorit foarte mult sparg gheața în ceea privește literatura japoneză. Recunosc...

Recenzie ”Te rog, nu mă iubi” de Vi Keeland

Recenzie ”Te rog, nu mă iubi” de Vi Keeland

Totul începe cu o iubire interzisă... Annalise și Bennett fac cunoștință în momentul în care află că se vor lupta pentru același post de muncă. Aceștia sunt gata să își pună armele la bătaie și să scoată tot ce au mai bun pentru a câștiga. Numai că între ei și...

Recenzie ”Perfecți” de Cecelia Ahern

Recenzie ”Perfecți” de Cecelia Ahern

Celestine North, perfectă printre Defecți... Celestine North este acum fugară, dar toată lumea o privește ca pe o eroină. Celestine este cea mai Defectă și cea mai însemnată persoană din toată țara, dar e un exemplu. Nimeni nu a făcut ce a reușit ea să facă față de...

0 0 votes
Article Rating
Cristina Zegheru este redactor Booknation.ro de 1468 zile și a scris până acum 91 articole. Se află pe poziția 1 din 40 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Cristina Zegheru aici.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments