Recenzie „Prietena mea genială” de Elena Ferrante

de | oct. 9, 2017 | Beletristică, Divertisment, Literatură Contemporană, Literatura Universală, Recenzii cărți, Suspans

„Prietena mea genială” este prima carte din tetralogia Napolitană și mă bucur foarte mult că am făcut primul pas spre această tetralogie.

Am crezut că această carte, după ce am citit titlul, că este o carte simplă, dar nu e chiar așa. Este o carte complexă care te va consuma din punct de vedere intelectual într-un mod pozitiv.

Am descoperit în această carte povestea a două prietene Lila și Lenu. Cele două cresc împreună în Napoli, un Napoli din anii 1950 când mentalitatea era foarte diferită de cea din prezent.

Cele două prietene se dezvoltă și se influențează împreună, trec prin cea mai importantă etapă pentru ele în acele timpuri, mai exact procesul de educație.

Lenu rămâne în acest proces al educației, dar Lila pentru că își dorește să devină bogată pentru ași realiza obiectivele renunță la acest proces de dezvoltare și se concentrează mai mult pe persoanele care îi pot aduce bogăția de care are nevoie.

Ce mi-a plăcut mult în această carte a fost că prietenia dintre Lila și Lenu se baza și pe o concurență sănătoasă, da știu că sună ciudat, dar nu am spus degeaba că această carte este complexă.

Ele concurează atât la nivel intelectual cât și la nivel fizic, pentru că în momentul în care încep să se dezvolte să devină femei încep să observe diferențele fizice între ele.

Elena Ferrante dezvoltă din povestea celor două prietene un roman complex care te provoacă, care îți cere toată atenția.

Eu abia aștept să citesc partea a doua, să văd în ce direcție va merge relația celor două prietene.

ACUM GĂSEȘTI CARTEA PE Diverta

Titlu: PRIETENA MEA GENIALĂ
Autor: Elena Ferrante
An apariție : 2015
Editura: M PANDORA
Nr. Pagini: 336
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Nota recenzorului: n/a
Vizualizari recenzie: 3024

Alte recenzii de la Elena Ferrante:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Mandibula lui Cain” de Edward Powys Mathers
Recenzie ”Mandibula lui Cain” de Edward Powys Mathers

Șase crime. 100 de pagini. Milioane de combinații posibile... un singur răspuns corect. Poți să rezolvi misterioasa enigmă a lui Torquemada? În 1934, rebusistul ziarului The Observer, Edward Powys Mathers (cunoscut și ca Torquemada), a publicat romanul Mandibula lui...

Recenzie „Punk 57” de Penelope Douglas
Recenzie „Punk 57” de Penelope Douglas

Așteptam de mult o carte scrisă de Penelope Douglas, dar care să fie diferită de seria ei de renume "Devil's Night", pentru că aveam nevoie de ceva mai soft și mai ales, ROMANTIC. "Punk 57" este o poveste pe care am citit-o acum mulți ani, dar pe care am recitit-o...

Recenzie ”Ceva în apă” de Catherine Steadman
Recenzie ”Ceva în apă” de Catherine Steadman

Titlul cărții „Ceva în apă” de Catherine Steadman este promițător și te îndeamnă la investigații mai aprofundate. Sugerează o poveste plină de mister și tensiune. Și chiar de asta dai. Cartea urmărește povestea unui cuplu de tineri însurăței care se bucură de luna lor...

0 0 votes
Article Rating
Emanuela Istrate a fost redactor Booknation.ro și a scris 799 articole. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Emanuela Istrate aici.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments