Recenzie Războaiele PSI de Marie D. Jones și Larry Flaxman

by | Aug 9, 2020 | Recenzii cărți

🔥 CARTEA RĂZBOAIELE PSI ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

          Cartea ne promite încă de pe copertă – descoperirea unei istorii a manipulării minții, a supravegherii și ingineriei sociale organizate de guverne, de presă și de societăți secrete.

         Tendința generală a omului când dă peste o carte ce îi oferă asemenea cunoștințe este aceea de a deveni într o oarecare măsură reticent, nu poate crede că există tehnici care să-l determine să facă ceva ce nu-și dorește, pentru că, în general ne place așa mult să considerăm că deținem controlul asupra propriei noastre persoane.

        De ce să ne acceptăm slăbiciunile când putem pretinde că nu există? Ele într-adevar există, autorii tocmai asta dorindu-și să creeze în cititori – o stare de conștientizare prin oferirea informaților. Aceștia ne prezintă tehnicile de supraveghere aplicate chiar și în zilele noastre, dar și câteva dintre tehnicile de așa zis control al minții.

De la expunerea acțiunilor de la începutul anilor 90′, când CIA făcea experimente secrete și ilegale pe copii, încercând să-i transforme în ,,soldați” și până la proiecte secrete precum MONARCH, BLUEBIRD, ARTICHOKE, V2K și MKUltra, autorii ajung la evoluția șocantă de astăzi și la urmărirea populației prin camere de supraveghere amplasate în locuri publice, prin telefoane, drone și sateliți.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Marie D. Jones

             Totodată, găsim relatări incredibile despre: încercările străvechi de control al minţii folosind vrăji, poţiuni şi ritualuri, sectele şi folosirea reprogramării mentale; tehnici de control mental moderne, de la hipnoză, droguri şi electroşocuri la radiaţie şi control mediumnic; povestea secretă a căutării adevăratului Candidat Manciurian – MKUltra şi conexiunea CIA; “minunata lume nouă” a metodelor de hărţuire electronică şi de supraveghere agresivă.

          O carte asemănătoare cu și mai multe exemple și studii științifice, dar scrisă într-un stil formal ar fi “Psihologia manipularii și a supunerii” de Nicolas Gueguen.

Titlu: Războaiele Psi
Autor: Marie D. Jones
,
Larry Flaxman
An apariție : 2015
Editura: LIFESTYLE PUBLISHING DIN COLECțIA TREBUIE SĂ ȘTII
Nr. Pagini: 256
Limba: Română
Gen Literar: Sociologie, stiinte politice
Publicată la 9.08.2020
Nota recenzorului: 10/10

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Coincidență ca număr de aur”  de Arina Avram

Recenzie ”Coincidență ca număr de aur” de Arina Avram

În prima zi de toamnă, am început să citesc un roman care începe tot cu o zi de toamnă. Ce surprindere cu romanul intitulat Coincidență ca număr de aur. Acum, când scriu, afară plouă și florile mele de pe balcon se deschid, parcă vor să mă îmbrățișeze cald. Când am...

Recenzie ,, Lupta” de Jennifer L. Armentrout

Recenzie ,, Lupta” de Jennifer L. Armentrout

Acum că Seth nu mai poate schimba nimic, speriat de gândul că ar putea să o rănească pe Josie, el pleacă în Andros,  insula unde a copilărit, departe de toți cei la care ține. Dar nu s-ar fi așteptat la ceea ce avea să găsească acolo. Atunci când începe să înțeleagă...

Diana Costea este redactor Booknation.ro de 529 zile și a scris până acum 70 articole. Se află pe poziția 20 din 150 de redatori, fiind astfel un Erou Booknation.ro. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Diana Costea aici.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments