Recenzie Să ucizi o pasăre cântătoare de Harper Lee

by | Sep 22, 2014 | Recenzii cărți, Suspans

🔥 CARTEA SĂ UCIZI O PASĂRE CÂNTĂTOARE ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► LIB. DELFIN

Să ucizi o pasăre cântătoare (To kill a mockingbird) face cu siguranță parte din romanele pe care un cititor înrăit trebuie să le parcurgă.

Romanul lui Harper Lee tratează subiecte cum ar fi inegalitatea rasială și violul, devenind o piesă clasică a literaturii americane moderne. Se poate numi un roman autobiografic, un fel de ‘Amintiri din copilarie’, dar care parcurge până în profunzime probleme grave ale societății.

Autoarea descrie micul orășel sudist în care s-a născut și crescut, vecinii săi, obiceiurile, cotloanele cele mai întunecate ale claselor sociale, toate într-un ton cald, ușor ironic.

Astfel, facem cunoștință cu fratele autoarei- Jeremy (Jem) Finch, servitoarea familiei- Calpurnia, Dill-nepotul unei vecine care devine cel mai bun prieten al celor doi frați și tatăl celor doi copii- Atticus Finch, un avocat foarte respectat în Alabama.

De asemenea, vorbește despre familia Radley, a căror fiu- Arthur (Boo) Radley, suferă de o tulburare psihică, acest lucru făcându-l să se izoleze de restul lumii, creând astfel o alură de mister care determină copiii să-l considere un personaj malefic, o fantomă care distruge sufletele oamenilor.

Highlight-ul romanului este procesul lui Tom Robinson, un mulatru care este adus în fața tribunalului de către Bob Ewell, deoarece se presupune că ar fi abuzat-o sexual pe fiica acestuia – Mayella Ewell. Familia Ewell este cunoscută datorită faptului că trăiesc la marginea comunității, din mila statului; pentru ignoranță și incultură.

Din cauza faptului că este desemnat ‘avocat al apararii’ și că își asumă acest rol, Atticus Finch este numit ‘iubitor de negrii’, acesta devenind un model de ținută morală și integritate pentru cititori din întreaga lume. Procesul lui Tom Robinson este unul plin de emoții, al cărui final deplânge prejudecata.

Un ultim ‘eveniment’ important al romanului este noaptea în care Jem și sora lui, Scout(Jean Louise Finch), sunt atacați de către un bărbat dar scapă cu viață din pricina unui personaj misterios.

Identitatea celor doi este dezvăluită în carte, deci sper din suflet că v-am făcut suficient de curioși cât pentru a citi acest roman care te ține cu sufletul la gură și reverberează în adâncurile conștiintei o viață întreagă!

📚 Ți-a plăcut recenzia cărții SĂ UCIZI O PASĂRE CÂNTĂTOARE?

Vezi toată lista de cărți scrise de Harper Lee sau...

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA SĂ UCIZI O PASĂRE CÂNTĂTOARE CU REDUCERE DE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► LIB. DELFIN
Titlu: Să Ucizi O Pasăre Cântătoare
Autor: Harper Lee
An apariție : 2010
Editura: POLIROM
Nr. Pagini: 496
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 22.09.2014
Nota recenzorului: n/a

📫 Abonează-te la noutățile noastre


Îți trimitem un email pe săptămână cu cele mai interesante concursuri și reduceri irezistibile la cărți!

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”House of Hollow” de Krystal Sutherland

Recenzie ”House of Hollow” de Krystal Sutherland

Am fost convinsă că va fi dragoste la prima vedere, probabil impulsionată de coperta extraordinară și de ratingul fabulos de pe Goodreads, dar ceva nu s-a legat între noi. Poate că totul mi s-ar fi părut mai interesant dacă autoarea alegea să meargă pe fantasy, în loc...

Recenzie “Jumătatea dispărută” de Brit Bennett

Recenzie “Jumătatea dispărută” de Brit Bennett

Jumătatea dispărută, lansată în vara anului 2020, a câștigat primul loc la secțiunea de ficțiune istorică din cadrul Goodreads Choise Awards 2020 și a fost publicată deja și în română de Editura Trei. Este o poveste despre schimbare, despre avantajele și...

Recenzie “Să reîncepem să visăm” de Papa Francisc

Recenzie “Să reîncepem să visăm” de Papa Francisc

"Să reîncepem să visăm" este o carte ce face parte din genul Literatură creștină. Dar ar putea fi la fel de bine încadrată și la genul Literatură motivațională. Este scrisă de Papa Francisc, conducătorul din prezent al Bisericii Catolice de la Vatican, în colaborare...

0 0 votes
Article Rating
Denisa Mona este redactor Booknation.ro de 2467 zile și a scris până acum 47 articole. Se află pe poziția 1 din 36 de redatori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Denisa Mona aici.
Subscribe
Notify of
guest
1 Comentariu
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

Si eu am comparat romanul lui Harper Lee cu “Amintiri din copilarie”, cel putin in prima parte 😉