Recenzie „Sfidează-mă” de Tahereh Mafi

de | oct. 7, 2022 | Recenzii cărți

🔥 CARTEA SFIDEAZĂ-MĂ ARE REDUCERE PE:

Sunt o mare fană a acestei serii, însă nu pot spune într-un mod unanim că toate cărțile sale sunt minunate. Am învățat că este important să fii obiectiv, chiar dacă personajele din poveste îți sunt dragi și te-ai atașat super mult de ele. Din punctul meu de vedere, prima trilogie este cea mai bună, iar a doua, hmmmm, se putea mult mai bine în materie de acțiune. Nu vreau să spun că volumele 4,5 și 6 au fost de umplutură, însă dacă autoarea le compila, ieșea un rezultat extraordinar.

Sfidează-mă” intră într-o zona gri pentru mine, pentru că din punct de vedere dinamică, acțiune a fost destul de plata. Însă, din punct de vedere a evoluției personajelor, a fost exact ce trebuie. Tahereh a învățat să ne livreze uneori exact ce dorim, și nu neapărat acțiune și adrenalină, ci sentimente și trăiri interioare. Oricum dacă stăm să ne gândim, Juliette este alcătuită 90% din sentimente și 10% din acțiune, așa că misiunea autoarei nu este una imposibilă.

Juliette Ferrars nu e cine crede ea că este.
Nimic din lumea ei nu e ce părea a fi. Credea că a înfrânt în sfârșit Restaurația. Credea că a preluat în sfârșit controlul asupra propriei vieți, asupra puterii și suferinței sale. Dar Juliette de-abia a început să descâlcească un șir întreg de minciuni, și acum se află în fața unei alegeri bine cunoscute:
Să fie o armă. Sau să fie o luptătoare. De data asta, nu e singură. Mai puternică, mai curajoasă și mai înverșunată ca niciodată, Juliette va lupta pentru viață și iubire avându-i alături pe prietenii săi – dar, mai întâi, trebuie să supraviețuiască războiului dus împotriva propriei minți. Trebuie să-și amintească cine a fost.
Cartea este un fel de fill în the blanks, o carte care oferă informații valoroase despre trecutul personajelor preferate și ne face să vedem exact ce au trăit și cum anume acele evenimente le-au marcat prezentul. Acum rolurile s-au schimbat și Juliette a devenit stânca de care Warner are nevoie. Culmea, el chiar m-a enervat în această carte, pentru că nu am înțeles unde s-a dus personajul puternic, statornic și de neclintit. Nu există aici și trebuie să vă pregătiți pentru această schimbare, cel puțin în această carte. A fost plin de surprize, un carusel de emoții pe care le-am luat din plin și uneori chiar m-a afectat să aflu prin ce a trecut. Consider că el a avut un drum anevoios de parcurs și la final, a putut să tragă cele mai bune concluzii și să își continue viața alături de Juliette.
Cartea este pură introspecție și suferință, marcând o etapă de maturizare a personajelor noastre preferate. Nu cred că a fost o carte de umplutură, a fost doar o carte necesară pentru a marca ultimul volum din serie. Poate acum Juliette, Warner și Kenji o să fie mult mai puternici și mai alerți, gata de orice pentru a-și apăra lumea de dușmanii care nu vor să le dea pace. Îmi este totuși puțin frică de ceea ce vor să facă.. Deși eu vreau ca ei să fie împreună la final, poate sunt unele lucruri care nu se pot obține decât cu sacrificii teribile.

Dacă îți place recenzia cărții SFIDEAZĂ-MĂ, atunci vezi 👉 lista cărților scrise de Tahereh Mafi

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA SFIDEAZĂ-MĂ CU REDUCERE DE PE:

Vezi Top 100 cărți ale anului 2022
Titlu: SFIDEAZĂ-MĂ
Autor: Tahereh Mafi
An apariție : 2022
Editura: CORINT
Nr. Pagini: 448
Limba: Română
Gen Literar: Fantasy
Nota recenzorului: 9 / 10
Vizualizari recenzie: 2651

Alte recenzii de la Tahereh Mafi:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Vei fi acolo?” de Guillaume Musso

Recenzie “Vei fi acolo?” de Guillaume Musso

L-am descoperit pe Guillaume Musso prin intermediul cărții Vei fi acolo?, pe care am citit-o recent și care mi-a plăcut foarte mult. Am “pus ochii” de ceva timp pe cărțile autorului, dar abia de curând am decis să citesc una, iar lectura m-a surprins plăcut....

Recenzie ”Între acele ziduri blestemate” de Lauren Blackwood

Recenzie ”Între acele ziduri blestemate” de Lauren Blackwood

Dacă sunteți fan cărți și filme cu case bântuite și aveți ceva neastâmpăr romantic în vene, această carte este un must pentru voi. Este un horror paranormal construit în jurul unei povești de dragoste, pentru că dragostea salvează tot, după cum bine ați învățat la...

Recenzie “Te urăsc, te iubesc” de Sally Thorne

Recenzie “Te urăsc, te iubesc” de Sally Thorne

Sunt momente în care citim cărți grele, care necesită mult timp și o răbdare de fier, iar la finalul lecturii simți că ai, cu adevărat, o reușită. În același timp, sunt și cărți lejere, cu o acțiune liniară și previzibilă, dar pe care nu le poți lăsa din mână....

0 0 votes
Article Rating
Ramona Alexandra Popescu este redactor Booknation.ro de 2138 zile și a scris până acum 492 articole. Se află pe poziția 2 din 41 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Ramona Alexandra Popescu aici. Ramona Alexandra Popescu are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
Cititul este pasiunea mea si nu m-as vedea facand altceva. Orice carte reprezinta pentru mine un prilej de relaxare si nu exista un loc mai bun in care as vrea sa fiu.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments