Recenzie „Spionaj la mănăstire” de Rodica Ojog-Brașoveanu

de | oct. 13, 2019 | Recenzii cărți

Spionaj la mănăstire este primul roman din seria Minerva Tutovan scrisă de Rodica Ojog-Brașoveanu.

Minerva Tutovan este, pe lângă Melania Lupu, un alt personaj foarte îndrăgit de publicul larg, care își face apariția pe parcursul a 7 cărți.

Polițistul bun – polițistul rău

Fostă profesoară, actual maior de Securitate, Minerva Tutovan este perspicace, inteligentă, ironică și plină de îndrăzneală. Îl are lături pe un fost elev de-al ei, locotenentul Dobrescu, cu care face echipă pentru dezlegarea unor mistere.

Echipa celor doi alcătuiesc duo-ul clasic „polițistul bun – polițistul rău“, având-o pe Minerva ca o figură de autoritate absolută. Nu am putut să nu mă gândeasc la Barnaby și Jones, eroii faimoaselor Crime din Midsommer, în care regăsim detectivul experimentat și învățăcelul.

Minerva nu se sfiește să îl critice pe Dobrescu cu fiecare ocazie, obicei pe care îl are încă din cariera de profesor, dar aceste mici lecții îl fac pe Dobrescu un om al legii mai bun, ceea ce duce la soluționarea cazului.

Crimă misterioasă

Cartea de față ne prezintă un mister care se vrea foarte greu descifrat, mai ales fiindcă se petrece la o mănăstire.

Un profesor este ucis în spatele zidurilor acestui lăcaș de cult, iar în posesia criminalului a intrat o formulă a unui ser ce poate fi o armă terifiantă în mâini nepotrivite.

Suspans la cote înalte

Suspansul este ingredientul forte al unui roman polițist, iar această carte îl are din plin. Noile detalii ale crimei, cât și investigarea făcută de cei doi cu multă perspicacitate te țin cu sufletul la gură pe tot parcursul lecturii.

Umor din plin

O caracteristică a Rodicăi Ojog-Brașoveanu pe care am întâlnit-o și în seria Melania Lupu este umorul, iar lectura de față nu face excepție, Minerva fiind un personaj cu sare și pier, cu multă ironie și o minte ageră.

Cartea se recomandă persoanelor ce vor o lectură care alungă plictisul, care vor un mister ce se adâncește cu fiecare nou detaliuși care sunt în căutarea unui roman de bună calitate, scris de o româncă mai mult decât talentată.

Titlu: SPIONAJ LA MĂNĂSTIRE
Autor: Rodica Ojog-Brașoveanu
An apariție : 2019
Editura: NEMIRA
Nr. Pagini: 240
Limba: Română
Gen Literar: Actiune, aventura
Nota recenzorului: 9 / 10
Vizualizari recenzie: 843

Alte recenzii de la Rodica Ojog-Brașoveanu:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Gara Malma” de Alex Schulman
Recenzie ”Gara Malma” de Alex Schulman

Gara Malma este o carte despre relații familiale, dar pentru mine a fost mai mult o carte despre copii abandonați sau neglijați și repercursiunile pe care astfel de traume le au în maturizarea individului. Este despre familii dezorganizate și disfuncționale și modul...

Recenzie ”Sarek” de Ulf Kvensler
Recenzie ”Sarek” de Ulf Kvensler

Crime Scene Press nici că putea să mă ademenească cu un titlu mai pe gustul meu. Sarek este un thriller, un nordic noir ce te plimbă printr-o minunăție de rezervație, plină de peisaje spectaculoase și pericol. Sarek este un parc național aflat în nordul Suediei, una...

0 0 votes
Article Rating
Ioana a fost redactor Booknation.ro și a scris 43 articole. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Ioana aici.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments