Recenzie “Spionaj la mănăstire” de Rodica Ojog-Brașoveanu

by | Oct 13, 2019 | Recenzii cărți

🔥 CARTEA SPIONAJ LA MĂNĂSTIRE ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

Spionaj la mănăstire este primul roman din seria Minerva Tutovan scrisă de Rodica Ojog-Brașoveanu.

Minerva Tutovan este, pe lângă Melania Lupu, un alt personaj foarte îndrăgit de publicul larg, care își face apariția pe parcursul a 7 cărți.

Polițistul bun – polițistul rău

Fostă profesoară, actual maior de Securitate, Minerva Tutovan este perspicace, inteligentă, ironică și plină de îndrăzneală. Îl are lături pe un fost elev de-al ei, locotenentul Dobrescu, cu care face echipă pentru dezlegarea unor mistere.

Echipa celor doi alcătuiesc duo-ul clasic „polițistul bun – polițistul rău“, având-o pe Minerva ca o figură de autoritate absolută. Nu am putut să nu mă gândeasc la Barnaby și Jones, eroii faimoaselor Crime din Midsommer, în care regăsim detectivul experimentat și învățăcelul.

Minerva nu se sfiește să îl critice pe Dobrescu cu fiecare ocazie, obicei pe care îl are încă din cariera de profesor, dar aceste mici lecții îl fac pe Dobrescu un om al legii mai bun, ceea ce duce la soluționarea cazului.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Rodica Ojog-Brașoveanu

Crimă misterioasă

Cartea de față ne prezintă un mister care se vrea foarte greu descifrat, mai ales fiindcă se petrece la o mănăstire.

Un profesor este ucis în spatele zidurilor acestui lăcaș de cult, iar în posesia criminalului a intrat o formulă a unui ser ce poate fi o armă terifiantă în mâini nepotrivite.

Suspans la cote înalte

Suspansul este ingredientul forte al unui roman polițist, iar această carte îl are din plin. Noile detalii ale crimei, cât și investigarea făcută de cei doi cu multă perspicacitate te țin cu sufletul la gură pe tot parcursul lecturii.

Umor din plin

O caracteristică a Rodicăi Ojog-Brașoveanu pe care am întâlnit-o și în seria Melania Lupu este umorul, iar lectura de față nu face excepție, Minerva fiind un personaj cu sare și pier, cu multă ironie și o minte ageră.

Cartea se recomandă persoanelor ce vor o lectură care alungă plictisul, care vor un mister ce se adâncește cu fiecare nou detaliuși care sunt în căutarea unui roman de bună calitate, scris de o româncă mai mult decât talentată.

🔥 CARTEA SPIONAJ LA MĂNĂSTIRE ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO
Titlu: Spionaj La Mănăstire
Autor: Rodica Ojog-Brașoveanu
An apariție : 2019
Editura: NEMIRA
Nr. Pagini: 240
Limba: Română
Gen Literar: Actiune, aventura
Publicată la 13.10.2019
Nota recenzorului: 9/10

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Copilărie fermecată” de Ioana Trif

Recenzie ”Copilărie fermecată” de Ioana Trif

Cine nu are bătrân să își cumpere, spune un vechi proverb. Sau cine nu are bunici, poate savura atmosfera blândă și plină de căldură din preajma lor citind cartea Copilărie fermecată de Ioana Trif. Pe tot parcursul lecturării predomină o stare de liniște sufletească,...

Recenzie ”Vacanță la Kyoto” de BARAZSULY ETA

Recenzie ”Vacanță la Kyoto” de BARAZSULY ETA

În ultimele zile cerul a avut o seninătate în albastrul lui care mă îndemna la visare. Nu știu dacă ați reușit și voi să îl observați, dar pe mine m-a cucerit întru totul. Mi-am luat cartea pe care mi-am programat să o citesc săptămâna aceasta, un scaun confortabil pe...

Recenzie ”Patimi înălțătoare” de Rafaela Melinte

Recenzie ”Patimi înălțătoare” de Rafaela Melinte

M-am obișnuit atunci când citesc să îmi iau ceva bun lângă mine. Fie îmi fac prăjituri cu diferite arome, fie îmi iau câteva semințe gustoase pe care le asezonez mereu cu un ceai, cafea sau ciocolată caldă. În ultima vreme, am început să citesc tot mai mult și mi-am...

Ioana este redactor Booknation.ro de 368 zile și a scris până acum 32 articole. Se află pe poziția 31 din 143 de redatori, fiind astfel un Redactor Foarte Activ. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Ioana aici.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments