Recenzie “Sub aceeași stea” de John Green

by | Oct 31, 2020 | Recenzii cărți

🔥 CARTEA SUB ACEEAȘI STEA ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

Aceasta este una dintre cele mai speciale cărți ale adolescenței mele. A fost prima carte pe care mi-am comandat-o de pe site-ul elefant.ro care abia apăruse cam când aveam 16-17 ani. Îmi amintesc că mi-am strâns bani câteva zile la rând pentru a mi-o cumpăra.

Am citit-o într-o singură zi. Îmi amintesc că vorbea toată lumea prin liceu despre cartea asta și nimeni nu voia să o împrumute, așa drag le era de ea. Eu am împrumutat-o la o grămadă de persoane dragi mie. Cărțile au fost create să ne apropie, nu să ne despartă, nu?

Povestea este una tragică și plină de citate impresionante, pe care nu le voi uita niciodată.

Fără suferinta, cum am putea ști ce este bucuria?
Își vor aminti oamenii de mine? Ce sens are viața mea? Ce vreau să las în urmă?

Deși un medicament miraculos i-a prelungit viața, Hazel Grace Lancaster, în vârstă de 16 ani, are impresia că de când se știe a fost „în faza terminală”.
Însă atunci când fermecătorul Augustus Waters, suferind și el de aceeași boală cumplită, apare la întâlnirile unui grup de suport unde merge Hazel, povestea fetei va fi complet rescrisă.
Spirite înrudite, împărțind același farmec și același simț al umorului, Hazel și Gus încep o cursă contra cronometru în care învață ce înseamnă să iubești.

Sub aceeași stea este un amestec de melancolie, duioșie, înțelepciune și umor.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de John Green

„Povestea de iubire dintre Hazel și Augustus este cu atât mai reală, cu cât este condamnată încă de la început. Curajul și seninătatea de care dau dovadă sunt o lecție de viață dintre cele mai impresionante.” – Entertainment Weekly

„Gândurile mele sunt stele pe care nu le pot aduna în constelații.” — Augustus Waters


 

Titlu: Sub Aceeași Stea
Autor: John Green
An apariție : 2013
Editura: TREI
Nr. Pagini: 306
Limba: Română
Gen Literar: Young adult
Publicată la 31.10.2020
Nota recenzorului: 10/10

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Mica enciclopedie Lykke” de Meik Wiking

Recenzie “Mica enciclopedie Lykke” de Meik Wiking

Ca și "Mica enciclopedie Hygge", și "Mica enciclopedie Lykke" mi-a plăcut mult. Deși i-au lipsit ilustrațiile și pozele faine din prima. În fine, asta nu e o problemă. Cartea de dezvoltare personală a fost publicată în anul 2017 și autorul ei este Meik Wiking,...

Recenzie ” Northanger Abbey” de Jane Austen

Recenzie ” Northanger Abbey” de Jane Austen

Rezumat: Tânăra Catherine, de o condiție oarecum modestă, primește oferta făcută de un cuplu vecin, familia Allen, de a petrece împreună cu aceștia câteva săptămâni de vacanță la Bath. Ajungând acolo leagă, cu peripeții și emoții, relații de prietenie cu câțiva...

Recenzie ”Dominic” de Sorin Oprea

Recenzie ”Dominic” de Sorin Oprea

Bună să vă fie inima și sufletul în armonie! Ce se mai întâmplă prin viața voastră nou? Oare mai ieșim și noi la un ceai fizic în următoarele 3 luni sau tot din casă ne scriem? ☺ Dacă vi se pare înfiorătoare situația actuală, vă invit să cunoașteți cu adevărat o carte...

Diana Costea este redactor Booknation.ro de 603 zile și a scris până acum 94 articole. Se află pe poziția 15 din 153 de redatori, fiind astfel un Erou Booknation.ro. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Diana Costea aici.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments