Recenzie:”Povestitorul” de Jodi Picoult

de | oct. 22, 2019 | Recenzii cărți

🔥 CARTEA POVESTITORUL ARE REDUCERE PE:

Cartea Povestitorul m-a lăsat plăcut surprinsă deoarece mă așteptam să dau peste o altă poveste liniară legată de urmele adânci lăsate de război; în schimb am descoperit ingeniozitatea autoarei Jodi Picoult care a transformat totul.

Modul în care au fost prezentate evenimentele mi-a placut cel mai mult. În primul rând o avem pe Sage care are o poveste propriez ea fiind centrul în care toate celelalte amintiri ale personajelor se vor unii. Am îndrăgit-o imediat pe micuța brutăreasă care încearcă să treacă neobservată prin viață din cauza unui defect fizic. Bunătatea și dragostea acesteia pentru meserie face posibilă legarea unei prietenii sincere inițial, cu un bătrân singuratic ce își așteaptă sfârșitul.

În al doilea rând, pe lângă depănarea amintirilor legate de război din perspectiva bătrânului și bunicii lui Sage, există o poveste pe care nu știi unde să o plasezi. Este scrisă mărunt, făcându-și apariția din când în când în carte, neștiind a cui este sau dacă are legătură cu vreun personaj și cel mai important fiind faptul că îți lasă impresia că ar fi reală chiar dacă intervin elemente de supranatural.

Intervine un subiect sensibil care te invită să alegi dacă vei judeca sau nu anumite acțiuni. Marea greutate este pe umerii unui singur om în aceste pagini însă începe să te frământe și pe tine alegerea. Acesta este elemental specific autoarei, vei alege să judeci sau să rămâi imparțial? Dacă alegi prima variantă de ce o faci sau de ce nu? Întotdeauna este greu să ierți o nedreptate și orice decizie ai lua cred că nu vei simți niciodată ca fiind cea corectă.

Dacă îți place recenzia cărții POVESTITORUL, atunci vezi 👉 lista cărților scrise de Jodi Picoult

Micile detalii pot transforma cartea într-o comoară iar cea de față este chiar o prețioasă ce îți oferă unele detalii cunoscute însă atât de frumos împachetate că te simți ca și cum ai citi pentru prima oară aceste lucruri.

Vă recomand cu drag Povestitorul și vă urez lecturi plăcute!

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA POVESTITORUL CU REDUCERE DE PE:

Vezi Top 100 cărți ale anului 2022
Titlu: POVESTITORUL
Autor: Jodi Picoult
An apariție : 2019
Editura: LITERA
Nr. Pagini: 480
Limba: Română
Gen Literar: Fictiune
Nota recenzorului: 10 / 10
Vizualizari recenzie: 271

Alte recenzii de la Jodi Picoult:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Ora 25” de Constantin Virgil Gheorgiu

Recenzie “Ora 25” de Constantin Virgil Gheorgiu

Societatea din care faceți parte crede chiar că fiecare om este perfect înlocuibil. O carte premoniție. Cu siguranță Constantin Virgil Gheorgiu a fost un vizionar care a prevăzut că va exista cândva în viitor acest schimb de putere între om și tehnică. Mai întâi...

Recenzie „Anna Hibiscus. Bravo, Anna Hibiscus! (vol I & II)”

Recenzie „Anna Hibiscus. Bravo, Anna Hibiscus! (vol I & II)”

"Anna Hibiscus" și "Bravo, Anna Hibiscus!" sunt două volume de povestiri despre o fetiță care locuiește în Africa ("extraordinara Africă!"), alături de familia ei extinsă (numeroasă!). Bunicii ei sunt tradiționaliști, și încearcă să îi facă pe ceilalți membri ai...

Recenzie ”Trebuie să vorbim despre Kevin” de Lionel Shriver

Recenzie ”Trebuie să vorbim despre Kevin” de Lionel Shriver

               N-a primit degeaba cartea aceasta premiul Orange în 2015. Este atât de bine scrisă, atât de dezinhibată, sinceră și intra atât de adânc în miezul problemei încât a fost o încântare s-o citesc cu toate că tratează un subiect incomod, delicat și...

0 0 votes
Article Rating
Lavinia Chirănescu este redactor Booknation.ro de 1249 zile și a scris până acum 19 articole. Se află pe poziția 1 din 41 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Lavinia Chirănescu aici.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments