Top 10 cărți de ficțiune de pe Cartepedia.ro

Un bărbat pe nume Ove de Fredrik Backman 

Un bărbat pe nume Ove a cucerit o lume întreagă prin modul irezistibil, plin de umor și tandrețe, în care explorează teme grave precum pierderea, bătrânețea, diversitatea, toleranța, principiile morale, prietenia și speranța. La final, nu aveți cum să nu îl adorați pe Ove.

Vezi cartea 🙂

Un proiect sângeros de Graeme Macrae Burnet

Un proiect sângeros, de Graeme Macrae Burnet, este un roman-puzzle inteligent construit, tulburător și fascinant.

Vezi cartea 🙂

Călătoarea de Diana Gabaldon 

De la costume, la obiceiuri, la descrierile peisajelor, la dialect, totul a fost perfect îmbinat. Cartea are și scene cu un puternic impact emoțional, care au stârnit controverse atât pe partea de război cât și pe cea romantică, ce însă până la urmă, dau realismul de care ai nevoie într-o poveste de acest gen. Este clar, această carte este destinată unui public mai matur, însă merită din plin timpul acordat.

Vezi cartea 🙂

Povestea fetiței pierdute de Elena Ferrante

Pe fundalul unui Napoli pe cât de seducător, pe atât de periculos şi al unei lumi aflate într-o transformare radicală, povestea prieteniei de o viață dintre cele două protagoniste este spusă cu un talent şi o sinceritate inegalabile. Cele patru volume construiesc o saga impresionantă la care simți nevoia să te întorci şi care îți aduce noi revelații de fiecare dată.

Vezi cartea 🙂 

În ape adânci de Paula Hawkins

Nel Abbott este moartă. E ultima dintr-un lung șir de femei înghiţite de apele întunecate ale râului. Sora ei, Jules, e măcinată de regretul că i-a ignorat strigătul de ajutor și are certitudinea că Nel nu s-a sinucis. Ferește-te de apele liniștite. Nu știi niciodată ce ascund.

Vezi cartea 🙂

Absolut tot de Nicola Yoon 

Apar, la un moment dat, în viața ta, niște cărți pe care le iei cu tine peste tot, ca pe un portofel lipit în permanență de tine. Absolut tot este, pentru mine, una din aceste cărți. Am respirat fiecare cuvânt, am existat acolo, în mijlocul acțiunii, am simțit tensiune și poezie și vis. Absolut tot e un roman care te face să te simți acasă, o carte lejeră și frumoasă, pe care-aș reciti-o constant dacă aș fi blocată într-o buclă a timpului.

Vezi cartea 🙂

Vremuri de sânge și străluciri de stele de Laini Taylor

Recomand cu mare căldură această poveste, deoarece stilul lui Laini depășește orice imaginație și spun acest lucru de câte ori am ocazia. Este un stil unic, destul de dificil, care însă te antrenează și te incită să fii alături de personajele tale preferate și să le trăiești povestea.

Vezi cartea 🙂 

Un bărbat și o femeie de Jojo Moyes

O mamă singură. O familie haotică. Un străin chipeș. O poveste de dragoste neașteptată. Cu două slujbe și doi copii, Jess Thomas se străduiește să facă totul cât mai bine în fiecare zi. Dar e greu fără nici un ajutor. Mai ales că uneori își asumă riscuri prea mari din nevoia de a-și îndeplini cât mai bine rolul de mamă…

Vezi cartea 🙂 

Răzbunarea ciorilor de Leigh Bardugo

Kaz Brekker şi echipa lui tocmai au dat o lovitură atât de îndrăzneață, încât nici ei nu credeau că vor scăpa teferi. Dar în loc să pună mâna pe o recompensă consistentă, sunt nevoiţi să lupte din nou pentru vieţile lor.

Vezi cartea 🙂

Flower de Elizabeth Craft și Shea Olsen

Înainte de călătorii cu avioanele private, întâlniri în secret și versuri care erau scrise doar pentru mine. Sunt atât de multe lucruri pe care nu le cunosc despre el. De ce a renunțat la muzică? Pe unde umblă când nu suntem împreună? Ce lucruri întunecate se ascund în trecutul lui? Atunci când ne sărutăm, viitorul pare ceva îndepărtat. Și acum… nu mai sunt sigură de ceea ce vreau.

Vezi cartea 🙂

Website Comments

  1. Daniela Gîb Daniela Gîb
    Reply

    Le-am pus pe lista de aşteptare 🙂 În ape adânci am citit-o şi mi-a plăcut foarte mult !!!!

POST A COMMENT.