Crăciunul este cea mai frumoasă perioadă a anului, o sărbătoare plină de magie și de cadouri, în care familia se reunește și sărbătorește frumos. Evident, lecturile în luna decembrie trebuie adaptate după caz, iar noi avem câteva propuneri pentru cărți despre Crăciun. Fie că ești copil și vrei să știi de unde vine Moș Crăciun sau fie că ești adult și vrei să citești o aventură drăguță sau o poveste romantică cu iz de sărbătoare, aceste cărți despre Crăciun îți vor face zilele mai frumoase. Nu este nimic mai plăcut decât o carte bună, un ceai aromat și căldură căminului tău pentru o lectură savuroasă, de sărbătoare.

Te invităm să descoperi o colecție deosebită de cărți de Crăciun care te vor umple de magia sărbătorilor și te vor face să visezi la casa bunicii unde miroase a portocale și scorțișoară 🙂


Un dar de care să te bucuri în tihnă, în așteptarea sărbătorii cu dulciuri și fulgi de zăpadă. S-au adunat aici comori de altădată pentru copii, părinți și bunici. Din ținuturi de vis sau din orașe adevărate, din păduri îndepărtate sau din case primitoare vin întâmplări și personaje ce povestesc Crăciunul cu un farmec cuceritor.

Vezi cartea!


Să înceapă călătoria până la hotarele magiei!
Când Amelia vrea să-și vadă o dorință îndeplinită știe exact cu cine trebuie să vorbească – cu Moș Crăciun.
Dar magia în care-și dorește să creadă începe să pălească, iar Moș Crăciun are alte griji pe cap ca să mai stea să se gândească la niște dorințe imposibile: elfi supărați, reni care cad din cer, troli nervosi… și chiar e posibil să fie anulat și Crăciunul.Vezi cartea!

Îngerul Crăciunului e cel care aduce cadouri – Luiza nu are nicio îndoială! Dar Anton clatină din cap: nici vorbă, Moş Crăciun e cel care aduce cadourile! Lui Timbo nu-i pasă cine le aduce. Cel mai important este să primească limonadă şi biscuiţi cu fulgi de ciocolată din belşug. Oricum, de Crăciun nu e bine să te cerţi, aşa că cei trei vor să descopere singuri cine are dreptate….

Vezi cartea!

În Germania și în America, „murătură de Crăciun” nu este o murătură. În Anglia, „mâță-n colț” nu este o pisică ce stă în colț. În unele regiuni din Franța, darurile nu sunt aduse de Moș Crăciun, ci de Tanțe Aria. În Italia, Crăciunul este vestit și azi de zamponari în costum tradițional. În Mexic, copiii trebuie să pună mână nu numai pe daruri, ci și pe pinata.

Vezi cartea!

In dimineata Craciunului, Maigret se pregateste sa petreaca o zi linistita in compania sotiei sale. Tocmai isi termina micul dejun cind e cautat de doua femei, domnisoara Doncœur si Loraine Martin, care locuiesc peste drum si doresc sa-i vorbeasca despre un mic incident. Nepoata in virsta de sapte ani a doamnei Martin, Colette, i-a spus domnisoarei Doncœur ca in noaptea de dinainte fusese vizitata de Mos Craciun

Vezi cartea!

Cine nu visează să hoinărească pe înzăpezitul Fifth Avenue, printre pomii de Crăciun împodobiți colorat din Rockefeller Center, să patineze și să încheie ziua savurând o felie de cheesecake de neuitat într-una din cafenelele ademenitoare?
Cu aproape 50 de rețete pentru brioșe cu afine, friptură glazurată de porc, lichior de ouă delicios și multe altele, această carte poartă cititorul în magicul New York al Crăciunului.Vezi cartea!

Un băiat numit Crăciun este cartea cea mai frumoasă pe care-ți poți dori s-o citești de sărbători. Are de toate: zăpadă, aventuri, magie, umor, reni, turtă dulce, elfi, spiriduși și un băiat pe nume Nikolas căruia nu-i e teamă să creadă în magie.

Vezi cartea!


24 de poveşti tradiţionale
celebre în lumea întreagă,
de citit în fiecare seară,
din 1 până în 24 decembrie.Urmăriţi minunatele destine
ale unor personaje de neuitat
şi bucuraţi-vă de Crăciun alături de cei dragi!Vezi cartea!


Jeanette Winterson, una dintre cele mai inventive și mai îndrăznețe voci narative contemporane, ne propune în acest volum 12 povestiri și 12 rețete îmbietoare pentru cele 12 zile ale Crăciunului.

Pentru autoare, Crăciunul e un moment fericit, „celebrarea neprevăzutului“. De aceea îi place să-l întâmpine scriind o poveste.

Vezi cartea!

  • O carte-joc 3D cu decorații minunate;
  • Cinci personaje de decupat, printre care și Moș Crăciun;
  • Jgheab pentru cadouri, de la atelier la sanie, acționat de un scripete.
  • Departe, printre gheturile de la Polul Nord, incepe magia Craciunului…

Vezi cartea!

Vezi Top 100 cărți ale anului 2023