Top 38 Cărți despre Bunici din 2024

1. In casa bunicilor - Ionel Teodoreanu

In casa bunicilor cuprinde o suita de note lirico-epice fermecatoare, inspirate din propria copilarie, si un ciclu de nuvele si povestiri. Ionel Teodoreanu este, in aceste carti de amintiri, un "poet al starilor nelamurite ale adolescentei", urmarind neintrerupt "vibratiile nuantate ale sufletului copilaresc". Descrierile de o caldura si de o sensibilitate aparte a anturajului si a personajelor te indeamna sa te cufunzi in lectura cat mai rapida a acestor pagini.

extinde descrierea.

▸ Vezi detalii carte & PDF

2. De la bunici, cu dragoste - Autor Anonim

Pentru nepoti, bunicii sunt magici: rasfat, brate care alina si alinta, mancaruri vrajite presarate cu iubire, sfaturi intelepte, rabdare si bunatate. Dar bunicii au fost si ei copii, au mers la scoala, si au facut prieteni, au citit, au dansat, au iubit - si au multe de povestit! Acest jurnal va da prilejul sa depanati amintiri si sa retraiti clipele care v-au ramas in suflet.  Oferiti-le nepotilor gandurile voastre: e un dar nepretuit, care ii va insoti toata viata!  Contine ilustratii color.

extinde descrierea.

▸ Vezi detalii carte & PDF

3. Trucuri in gospodarie. Sfaturi de pe vremea bunicii

Sfaturi pentru acasa de pe vremea bunicii   Toate problemele mici (sau mari!) care apar in mod inevitabil in orice gospodarie isi gasesc o rezolvare in aceasta carte bine documentata si foarte prietenoasa.   In contextul vietii cotidiene agitate si solicitante, se intampla adesea ca treburile casnice sa ne puna serios in incurcatura. Putem apela cu incredere la volumul Trucuri in gospodarie ca la o bunica sfatoasa, cu idei ingenioase. Nu numai ca ne ofera o mana de ajutor binevenita, dar cuprinde o sumedenie de solutii rapide si eficiente pentru realizarea sarcinilor casnice. In plus, ne invata cum sa evitam eventualele accidente din gospodarie si ne prezinta modalitatile prin care putem proteja mediul inconjurator. Rezultatul: ne vom bucura de o viata mult mai usoara.   Cartea poate fi utilizata cu lejeritate si are o formula grafica plina de farmec, cu accente retro. Nepretuitele sfaturi de pe vremea bunicii au fost selectate, verificate si formulate cu mare atentie. Paragrafele cu trucuri sunt ordonate alfabetic dupa cuvinte-cheie, ceea ce face cautarea deosebit de simpla.   Sectiunile principale: • In bucatarie • Imbracaminte si textile • Plante si gradina • Sanatate si frumusete • Curatenie • Hobby-uri si lucru manual • Trucuri pentru situatii neprevazute

extinde descrierea.

▸ Vezi detalii carte & PDF

4. 99 povesti cu litere mari pentru pitici si bunici - Autor Anonim

99 povesti cu literea mari pentru pitici si bunici este o antologie de povesti pentru copii. Ilustrate in mod unic si scrise intr-un limbaj simplu, aceste povesti il vor duce pe tanarul cititor in locuri magice unde el va explora o lume a imaginatiei si a fanteziei.

extinde descrierea.

▸ Vezi detalii carte & PDF

5. 250 de lucruri de incercat intr-o viata. Pentru bunici - Elise De Rijck

In cartea aceasta vei gasi 250 de lucruri nebunesti, amuzante si unice, uneori chiar foarte serioase, pe care sa le faci cu nepotii. Fie ca ai 1 sau 101 ani, cartea aceasta iti va schimba viata! Chiar asa! Gratie acestei carti, veti trai impreuna momente amuzante pe care vi le veti aminti o viata! Mergeti la discoteca impreuna, pacaliti-i pe mami si pe tati si invatati-va nepotul sa joace carti.   Acestea sunt doar cateva puncte de pe lista cu 250 de idei care va vor face legatura chiar si mai puternica. Acceptati provocarea? • Cu locuri pentru cele mai frumoase si mai amuzante poze ale voastre!  • Cu pagini suplimentare pentru propria voastra lista cu mari dorinte super-nebune!  • O carte pe care-o veti pastra toata viata!    Elise de Rijck a scris prima ei carte in 2015. 500 de lucruri de incercat intr-o viata s-a dovedit in scurt timp a fi un bestseller si e acum nelipsita din topurile de popularitate. Fiindca totul este mai placut in doi (in afara de mersul la toaleta), a facut aceasta serie de carti cu mari dorinte pe care sa le poti impartasi cu o persoana la care tii. Aceasta-i doar una dintre ele.

extinde descrierea.

▸ Vezi detalii carte & PDF

6. Micuta Amalia si povestile bunicutei Nina - Nicolae Gheorghiu

Dragi fetite, dragi baieti, iata-acum in fata-aveti O frumoasa carticica, dar sa stiti, nu este mica, Dimpotriva, este mare, fiindca necuvantatoare Sunt descrise, prezentate, aratand, pe cat se poate, Ce fac bine, ce fac rau, fiecare-n felul sau. Sunt si intamplari cu talc,  afland, sa nu taceti malc, Invatandu-le puteti ca sa fiti mult mai isteti, Ca-s pline de-nvatatura despre viata si natura. Le vor citi celor mici si parintii si bunici, Insa cei mai maricei si le vor citi chiar ei, Caci de cand pagini strabat mintea li s-a luminat. Iata de ce, dragii mei, puneti cartea drept temei, Caci e lege, de ai carte, totodata ai si parte, Ca doar cartea te invata cum sa reusesti in viata!   Din cuprins:   O fetita curioasa; Codrut; Jucausul Motanel; Albinuta harnicuta; Sfada din ograda; Ariciel teposul; Chit-Chit, soricelul alb Nazbatiile lui Chit-Chit; Puturoasa pupaza; Randunica-sageata; Danut si vrajitoarea cea rea; Gradinita din gradina zoologica; Barza clampanitoare; Soricut cel lacom; Frumosul fluture rau; Harnica furnica mica; Greierasul cantaret; Buburuza draguta; Gargarita stricatoare; Cotofana hoata; Revolta necuvantatoarelor; Liliacul, vanator de noapte; Ciocanitoarea - cioc de otel; Cioara; Stancuta; Corbul; Legenda cucului si gugustiucului; Cucul; Gugustiucul; Pitigoiul; Scatiul; Sticletele; Canarul; Privighetoarea; Mierla; Graurele; Ciocarlia; Macaleandrul; Pitulicea; Prepelita; Turturica; Cintezoiul; Lastunul; Bufnita; Cucuveaua; Uliul; Eretele; Soimul; Paianjenul; Copii buni, copii rai.

extinde descrierea.

▸ Vezi detalii carte & PDF

7. Rapunzel. Bunica ne citeste povesti

Colectia "Bunica ne citeste povesti" ii introduce pe cei mici in lumea minunata a povestilor clasice. Avand cate 32 de pagini fiecare, cu ilustratii generoase si extrem de atragatoare, cartile din colectie deapana fiecare poveste intr-un mod cat mai simplu si pe intelesul copiilor. Copiii, parintii si bunicii vor iubi aceasta colectie. Titluri precum "Craiasa Zapezii", "Alice in Tara Minunilor", "Hansel si Gretel", "Degetica" sau "Rapunzel" le vor dezvolta micutilor imaginatia si creativitatea.

extinde descrierea.

▸ Vezi detalii carte & PDF

8. 99 povesti cu litere mari pentru pitici si bunici Vol.2 - Autor Anonim

99 povesti cu litere mari pentru pitici si bunici volumul II este o antologie de povesti pentru copii. Ilustrate in mod unic si scrise intr-un limbaj simplu, aceste povesti il vor duce pe tanarul cititor in locuri magice unde el va explora o lume a imaginatiei si a fanteziei.

extinde descrierea.

▸ Vezi detalii carte & PDF

9. Max la bunici - Sabine Kraushaar , Christian Tielmann

Uraaa! Max merge la bunici in weekend. Ii place foarte mult acolo pentru ca: poate sa doarma in vechea camera a mamei sale, mestereste cu bunicul in atelier, mananca spaghetele delicioase facute de bunica si se poate juca in aer liber.   Seria Soricelul cititor . Povesti care explica lumea din jurul nostru Ilustratii color de Sabine Kraushaar.

extinde descrierea.

▸ Vezi detalii carte & PDF

10. La bunici. Carte de Colorat - Andrei Gamart

O carte de colorat simpatica pentru cel mic, cu ilustratii de Andrei Gamart. Personajele au un stil amuzant si sunt usor de colorat. Ilustratiile prezinta animale, fructe, plante si pasari ce pot fi gasite in curtea bunicilor.

extinde descrierea.

▸ Vezi detalii carte & PDF

11. Scrieri pentru copii, de la bunica Vol.4: Sfaturi educative, deprinderi sanatoase si bune maniere pentru copii - Victoria Furcoiu

Este bine sa-nvatati, De mici, cum sa va purtati. Cand va treziti, dimineata, Spalati manutele, fata Si dintisorii frumosi, Ca sa creasca sanatosi. Periuta-n sus si-n jos, O miscati pe dinti frumos. Apoi, manuta o plimba, Peste tot, chiar si pe limba. Trebuie ca sa clatiti, Pasta sa n-o inghititi. Veti pleca la gradinita, De mici sa aveti vointa, Singuri sa va imbracati, Ca nu-i greu sa invatati   Scrieri pentru copii, de la bunica Vol.4: Sfaturi educative, deprinderi sanatoase si bune maniere pentru copii. Editia a 4-a revizuita, cuprinde 3 poezii-sfaturi pentru cei mici… primele lectii despre cine suntem, cum suntem, ce facem. Oricum, fiecare brosura in parte este de un real folos, si m-as bucura sa stiu ca aceasta poposeste la cat mai multi parinti/bunici in casa, este folosita si folositoare… pai, cum altfel?   Avem poezii precum primele sfaturi pentru acasa si la gradinita, avem alte sfaturi… si ar mai fi de stiut… precedate de un motto: Ce e frumos si ce e bine, Copii, sa invatati mereu! Aceste versuri va pot spune, A, Ca vreau sa va ajut si eu!

extinde descrierea.

▸ Vezi detalii carte & PDF

12. A fi bunici. Jocuri, retete si povesti pentru a va bucura de timpul petrecut alaturi de nepoti - Grazia Honegger Fresco

A fi bunici. Jocuri, retete si povesti pentru a va bucura de timpul petrecut alaturi de nepoti de Grazia Honegger Fresco A fi bunici reprezinta o experienta extraordinara, care ne ajuta sa descoperim o lume a copilariei plina de tandrete, jocuri si complicitate. Aceasta carte vorbeste despre numeroasele si diferitele moduri de a deveni niste bunici afectuosi si disponibili si despre nenumaratele ocazii de a ne intalni cu nepotii. Pentru a invata sa traim lume noua, mai matura, trebuie sa trecem prin diferite experiente si roluri noi, fara sa facem abstractie de particularitatile fiecarei varste, ba chiar valorificand contributia pe care membrii familiei o pot aduce datorita diferentelor dintre acestia. Legatura dintre nepoti si bunici capata valoare prin continuitatea unui trecut plin de experiente si a unui viitor promitator.   Fragment din volumul "A fi bunici. Jocuri, retete si povesti pentru a va bucura de timpul petrecut alaturi de nepoti": "Ce vor copiii de la bunici?  Tot ceea ce nu primesc de la parinti. implinirea dorintelor, faptul ca nu incearca sa ii "educe". Toate acestea. Imi amintesc ca o data, in prezenta mamei si a tatalui ei, care in acel moment nu erau atenti, nepotica mea mi-a cerut: "Pot sa ma duc la Nica?". I-am raspuns: "Dar, scuza-ma, de ce ma intrebi pe mine?", iar ea, sigura pe sine a spus: "Pentru ca stiu ca tu imi spui da!".    Cum sa armonizam relatia dintre bunici si parinti?Exista riscul unei intromisiuni periculoase pentru copil? Adesea, insa, vina nu este a bunicilor, ci a parintilor, care nu stiu sa renunte, deoarece, la randul lor, sunt "neevoluati" (nu vorbesc despre o patologie, ci despre un obicei!), nu reusesc sa se indeparteze de familia de origine, in care au crescut; uita ca aceasta nu mai este radacina sau matrita, ci doar un accesoriu. Nici bunicii nu concep acest lucru, de obicei!    Pentru bunici, este, poate, chiar mai dificil sa accepte aceasta indepartare de obiceiurile din trecut.  Da, dar nu este neaparata nevoie sa accepte acest lucru. Cu atat mai rau pentru ei. Pentru parinti, in schimb, este important, deoarece, daca nu au propria capacitate de a deveni autonomi, de a se separa, nu pot sa comunice cu fiii lor. Si, intr-adevar, nu o fac. Atunci cand copiii se confrunta cu cele doua mari crize de separare, una in jurul varstei de doi ani si cealalta - in adolescenta, chiar si parintii dependenti trec printr-o criza. Copiii, insa, renunta oricum; pleaca: la doi ani, isi cuceresc propria persoana, propria individualitate; la doisprezece sau cincisprezece ani, ies cu prietenii in oras. Acesta este un comportament periculos, dupa parerea mea, deoarece neaga libertatea individului si personalitatea celorlalti; este o lipsa de respect.    Aceasta reprezinta incapacitatea de a se separa, nu? Da, asa este, insa acest lucru a fost spus de catre un arhitect: "Multi pdrinti sunt convinsi ca fac o treaba foarte buna in permanenta", asa cum credeau odata cei care se inrolau in armata.    In mod evident, este vorba despre a avea drepturi permanente. Sigur, aceasta este greseala. Asa cum a scris Khalil Gibran, un poe tlibanez: "Copiii vostri nu sunt copiii vostri: Nu va apartin! Vor locui in alte case, pe care nu le veti putea vizita niciodata, nici macar in vis".   Probabil este o posibilitate oferita de catre marea afectiune dintre parinti si copii, faptul de a continua sa aiba o relatie, fara sa intervina o indepartare atat de mare? Da, da, da.    Eu am crescut cu o idee clara de independenta si vad ca fiica mea, care se apropie de varsta de 17 ani, este pe acelasi, drum... Sigur, sigur! Trebuie sa pastram acele doua calitati umane: ratiunea si iubirea. Nu este suficienta doar una dintre ele, este nevoie de amandoua, insa nu este la fel pentru toti. Iubirea, aproape toti o pastreaza, insa ratiunea, putini. Unii oameni nu pastreaza nici iubirea; altii, doar ratiunea (teribil!). Dar este adevarat, la urma urmei, exista o "avansare culturala", in sensul unei aprofundari a sentimentului de afectiune, care are legatura directa cu o mai mare intelegere a unei tolerante mai accentuate si unei posesivitati mai rduse. In acest sens (cred ca pot sa ma pronunt, avand in vedere cate situatii am vazut, in calitate de medic pediatru), mi se pare ca a avansat cultura, in ciuda patologiilor ciudate despre care am vorbit mai inainte. In mare, mi se pare ca, straduindu-ne, deviind, cazand in mii de capcane, o putem lua pe drumul cel bun, devenind mai toleranti, mai deschisi... Cel putin, asa sper!"

extinde descrierea.

▸ Vezi detalii carte & PDF

13. Frumoasele povesti ale bunicii - Karine-Marie Amiot

Cartea reuneste opt povesti pline de farmec, numai bune pentru a fi citite impreuna cu familia seara, inainte de culcare. Faceti cunostinta cu Marele Cerb care, cu ajutorul prietenei sale, soricica Arpagica, reuseste sa-si stranga din nou la piept cartea sa de povesti, cu mama-iepure si tata-iepure, care confectioneaza papucei pentru dragalasii lor pui, cu batranul si singuraticul urs, care descopera cu uimire ca in cutia sa postala s-a instalat o familie de privighetori, dar si cu multe alte personaje minunate. Lasati-va leganati de povestile pline de duiosie ale bunicii, care vor fi atat pe placul celor mici, cat si al celor mari! Ilustratii color de Julie Mellan.

extinde descrierea.

▸ Vezi detalii carte & PDF

14. Un tort pentru bunica - Zhang Ling\'Er

Lan Tianyuan este un baietel de noua ani care traieste impreuna cu bunica sa intr-un sat la poalele muntilor. Parintii lui au plecat sa munceasca la oras pentru a oferi familiei un trai mai bun. Cum in curand se apropie ziua de nastere a bunicii, Tianyuan vrea sa ii cumpere un tort. Insa, pentru a-i face aceasta surpriza, trebuie sa plece la oras. Fara sa ii spuna nimic bunicii, sapa sub un copac dupa "comoara" lui (banuti pe care ii economisise cu diferite ocazii), strange cateva lucruri in ghiozdan si pleaca in goana pe drumuri de munte pentru a ajunge la cea mai apropiata gara, aflata la doua ore distanta. Ajunge in gara, dar a pierdut trenul...   Si totusi, trebuie neaparat sa ajunga in oras. Drumul ii va fi presarat cu multe peripetii, iar odata ajuns in oras, lucrurile se complica, luand o intorsatura neasteptata.   Va putea Tianyuan sa se descurce singur in marele oras? Va reusi sa faca fata situatiilor dificile cu care se va confrunta?   O carte minunata, cu ilustratii sugestive, frumos realizate, despre familie, intrajutorare, prietenie sincera, curaj si aventura si puterea de a trece peste dezamagiri si de a nu renunta la ceea ce-ti doresti cu adevarat. Traducere din limba engleza de Gabriel Stoian.

extinde descrierea.

▸ Vezi detalii carte & PDF

15. Lama Lama si bunicii - Anna Dewdney

Pentru Lama incepe o noua zi minunata! El se duce in vizita la buna si bunul, sa petreaca o noapte cu ei. E pentru prima oara cand doarme departe de casa si de... mama. Lama se asigura ca are la el tot ce-i trebuie pentru o seara pe cinste alaturi de bunicii sai. Insa cand este gata de culcare, isi da seama ca a uitat ceva important. Pufi Lama! Din fericire, bunul sau gaseste imediat o solutie salvatoare si astfel Lama adoarme cu zambetul pe buze.

extinde descrierea.

▸ Vezi detalii carte & PDF

16. Bunicul meu - Nicolas Duffaut , Emilie Chazerand

Cu peste 100.000 de exemplare vandute in Franta si drepturi de publicare in 6 tari, cartea Bunicul meu va invita sa cunoasteti povestea unui bunic care stia multe, mai putin sa citeasca. Aceasta carte este adresata tuturor copiilor cu varsta peste 4 ani.   Povestea este destul de coplesitoare si va poarta catre amintiri indragite ale timpurilor petrecute cu propriul bunic. Naratorul acestei povesti este un baietel care isi adora bunicul si incearca sa enumere tot ceea ce l-a invatat acesta. Il gaseste curajos, puternic si super inteligent. Bunicul l-a invatat tot felul de lucruri importante: sa cante la muzicuta, sa faca fluier din frunze, sa se catere in copaci, sa faca figurine din umbra degetelor lui etc. Intrucat ii este frica sa nu uite lucrurile, el face o lista cu tot ce l-a invatat bunicul si ii cere sa o verifice. Descoperind ca bunicul lui nu stia sa citeasca, baiatul decide sa faca tot ce ii sta in putinta pentru a-si ajuta bunicul sa invete sa citeasca si sa scrie cu ajutorul invatatoarei lui. Autorul cauta perfectiunea textului sau, chiar si in alegerea sunetelor. Este usor de citit si placut de auzit. Emilie Chazerand abordeaza subiectul analfabetismului intr-un mod original. Ea s-a ocupat deja de subiecte de actualitate si putem spune ca stie sa se adreseze celor mici pentru a-i face sa inteleaga lucrurile cu blandete! Textul este simplu, adaptat si usor de inteles. Imaginile insotesc minunat textul. Nicolas Duffaut a produs desene realiste, luminoase. Simtim emotiile personajelor de acolo, vedem micile detalii pe care textul nu le spune. Pentru copiii care nu citesc, este un ajutor pentru intelegere. Veti ramane impresionati de alegerea culorilor, de personajele usor unghiulare si de ilustratiile care completeaza complet paginile si textul.   Aceasta carte arata clar ca nu este niciodata prea tarziu sa inveti. Se poate invata, chiar si la o varsta inaintata. Si chiar si cei mici pot sti lucruri pe care nu le stim. Acest lucru face posibil sa se arate ca nu adultul este cel care cunoaste si copilul cel care invata; rolurile pot fi inversate. In loc sa facem haz de cineva care nu stie, putem folosi ceea ce stim pentru a-l invata. O experienta grozava!   Relatiile nepotilor cu bunicii raman de nepretuit, oricat de mult s-ar schimba vremurile. Bunicii sunt modele in viata pentru cei mici si un ajutor de nadejde, in perioade grele, pentru parinti.   Autoarea Emilie Chazerand locuieste in apropiere de Strasbourg. De mic copil a adorat cartile si a inceput sa scrie cronici. Incetul cu incetul, cartile au preluat primul loc in viata ei. Este autoarea povestilor Tatal lui Violette si Cand voi fi regina.   Nascut in 1977 la Aubenas, in Ardeche, Nicolas Duffaut si-a testat pentru prima data vocatia de ilustrator pe peretii camerei sale, inainte de a intra in faimoasa scoala Emile Cohl din Lyon, pe care a absolvit-o in anul 2002.

extinde descrierea.

▸ Vezi detalii carte & PDF

17. Palaria bunicului meu - Laura Pamfiloiu , Flavia Chiper

    O poveste despre copilarie, frumos povestita si frumos ilustrata...     Era o vreme cand locuiam in palaria bunicului meu unde nu era niciodata prea devreme sau prea tarziu si uneori soarele rasarea de mai multe ori intr-o zi. Era mama, fantasticii mei bunici, soare si sarbatoare  fara sfarsit. Timpul nu trecea prin fata casei mele, oamenii chiar stiau sa vorbeasca unii cu altii, imblanzeam fluturi si pasari, gustam din iubire si ma ascundeam in contrabasul bunicii  cand voiam sa nu ma gaseasca nimeni... (Autoarele)           Fragment:           “Pe atunci nu era niciodata prea frig sau prea tarziu. Zilele erau mereu tinere si uneori soarele rasarea de mai multe ori intr-o singura dimineata. Zilele nu aveau nume: pe niciuna nu o chema Luni sau Marti sau Miercuri... nici macar Duminica nu stia cine era. Erau zile navalnice, se prindeau unele de altele, abia venea dimineata ca imediat era maturata de amieze orbitoare si infometate... apoi serile isi fluturau cozile si pana imi mancam marul, umpleau camera...     Pe atunci erau zile urs, zile melc si zile omizi. Bunicul imi povestea despre ele:     - Zilele urs sunt blande si pufoase. Au gust de caramele si se lipesc de tine asa cum ti se lipeste jucaria de pijamale si nu-ti mai da drumul pana dimineata. Sunt zilele in care nu iti vine sa deschizi fereastra de frica sa nu fuga, le tii strans si le ascunzi in sosete colorate care iti tin de cald multa vreme...     - Dar zilele melc?     - Acelea sunt zile chinuite in care intri ca intr-un tub de intuneric fara inceput si fara sfarsit, pline de pamant ud si de ploaie. Sunt zile in care degetele se incalcesc si nu-ti iese niciun copac, nicio gradina, creioanele fug pe hartie si cuvintele sunt acre ca muraturile bunicii. Sunt zile pline de julituri si vanatai, iti vine sa le calci, dar ti-e totusi mila si atunci astepti sa se duca, sa se tot duca.”

extinde descrierea.

▸ Vezi detalii carte & PDF

18. Miffy merge la bunici. Carte cu puzzle - Dick Bruna

Miffy merge sa stea cateva zile la bunici. Vine si ursuletul, bineinteles. Va fi grozav!   Aceasta carte contine 6 puzzle-uri ordonate dupa dificultate: • 2 puzzle-uri de 4 piese • 2 puzzle-uri de 6 piese • 2 puzzle-uri de 9 piese Piesele sunt create special pentru copiii mici - sunt rezistente, au dimensiuni mari si colturi rotunjite.   Dick Bruna este unul dintre cei mai renumiti autori contemporani de carti ilustrate pentru copii. A scris si a ilustrat peste 100 de titluri. Printre cele mai cunoscute sunt cartile cu Miffy, traduse in 40 de limbi si vandute in peste 80 de milioane de exemplare.  Iepurasul Miffy, cel mai popular personaj al cartilor sale, a fost creat in 1955, in timpul unei vacante la mare a familiei Bruna. Baiatul lor se juca cu un iepuras de plus, in timp ce tatal Dick desena, ca de obicei. Dick si-a amintit de iepurasii de care avusese grija in copilarie si dintr-o data un iepuras a aparut si pe hartie. Bruna a hotarat ca Miffy sa fie fetita din simplul motiv ca a preferat sa deseneze o rochita si nu niste pantaloni.

extinde descrierea.

▸ Vezi detalii carte & PDF

19. 100 de activitati pentru bunici si nepoti - Gilles Diederichs

100 de activitati pentru bunici si nepoti pentru a crea o relatie apropiata-  1-12 ani Bunicii de astazi sunt din ce in ce mai interesati sa aiba o relatie speciala cu nepotii lor si sa investeasca in activitati din ecologie, constientizare, bunastare, educatie, care ii vor ajuta sa descopere lumea inconjuratoare. Autorul propune 100 de activitati grupate pe teme, astfel incat la fiecare vizita sa creeze o legatura puternica: Terapie prin arta - Miscare - Invatare creativa - Masaj - Jocuri de cooperare Practica si progresiva, aceasta carte insoteste cresterea copiilor, propunand activitati adaptate varstei lor. 1-3 ani- Sprijina cresterea si deschiderea catre lume 4-8 ani- Perioada descoperirii si a socializarii 9-12 ani- Dezvolta noi aptitudini Deoarece si bunicii sunt ocupati, activitatile au fost proiectate pentru a fi organizate cu usurinta, necesitand putine materiale pentru a le pune in practica.

extinde descrierea.

▸ Vezi detalii carte & PDF

20. Ingerul bunicului - Jutta Bauer

Bunicului ii place sa povesteasca. A avut o copilarie amuzanta si aventuroasa, ca orice copil. A supravietuit foametei, razboiului si a muncit pentru cei dragi. La sfarsitul vietii, bunicul ii lasa mostenire nepotului cel mai pretios dar: bucuria de a trai si increderea ca viata are sens.   Sunt rare cartile care reusesc sa le spuna copiilor, cu un minim de cuvinte, o poveste profunda despre viata si moarte. Iata ca Jutta Bauer reuseste! Minimalismul ei grafic si capacitatea de a sintetiza idei majore in povesti aparent simple fac ca „Ingerul bunicului” sa fie una dintre cele mai emotionante si senine carti pentru copii despre viata si moarte, despre bucurie si suferinta, despre bunici si nepoti.   Cartea a fost nominalizata la prestigiosul Premiu German pentru Literatura de Tineret. In 2010, Jutta Bauer a castigat, de altfel, Premiului Hans Christian Andersen pentru intreaga opera.

extinde descrierea.

▸ Vezi detalii carte & PDF

21. Cartea bunicilor - Ray Guarendi

Cartea bunicilor sau cum sa fii un bunic mai bun: ca un parinte... insa cu o alta abordare Batranetea aduce tinerete sau "Intineresc cu fiecare an ce trece."   Ma asteptam sa-mi placa sa fiu bunic. Dar nu mi-am imaginat ca atat de mult. "Daca as fi stiut ca a avea nepoti e atat de placut, i-as fi avut pe ei mai intai." Acesta este un sentiment des intalnit. Ce anume face atat de placut sa fii bunic pentru cei mai multi dintre noi? Nepotii adauga tinerete. Entuziasm, savoare, energie - au destul atat pentru ei insisi, cat si pentru noi. Noi imbatranim, dar ei trag de noi sa fim mai tineri. "Bunicul a mers cu mine la fiecare plimbare si ne-am dat de trei ori pe masinutele electrice." Ei ne ofera o a doua sansa cu copiii. Ceea ce am invatat de-a lungul timpului despre a fi parinte putem acum aplica in viata lor. Avem sansa sa corectam ceea ce am gresit cu copiii nostri. Nepotii adauga iubire.   Sfat ce merita a fi ignorat: Cum sa devii un parinte mai bun ignorandu-i pe experti  Dr. Ray este o voce a ratiunii in vremurile in care adesea traim timpuri irationale. El ne face sa radem, sa gandim si sa devenim cea mai buna varianta a noastra. Ne ofera o viziune ampla asupra lucrurilor, precum si speranta pentru meseria provocatoare de parinte prin sfaturi ce au in vedere bunastarea spirituala a copiilor nostri si nu doar modificarea comportamentului lor. - Rose Malavolti, educator profesionist, speaker, si mama a 21 de copii.   Dr. Ray demonteaza toate ideile gresite cu privire la educatie/parenting ce inunda societatea de azi si te lasa cu intelepciunea bunului simt care te face sa te simti calm, pregatit si entuziasmat ca sa faci fata zilei in calitate de parinte. Cand vei termina de citit aceasta carte, te vei simti ca si cum o mare greutate ti-a fost luata de pe umeri. - Jennifer Fulwiler, prezentator radio, autor de bestseller si mama a sase copii.   Disciplina ce dureaza o viata intreaga: Cel mai bun cadou pe care il poti oferi copiilor tai (volum in curs de aparitie la Galaxia Gutenberg) ,,Dr. Ray Guarendi reuseste pur si simplu sa imbine umorul cu observatii pline de intelepciune si sfaturi sanatoase cu privire la ce sa faci si cum sa faci. Astfel ii ajuta pe parinti sa inteleaga ca disciplina este o metoda importanta de a-si iubi copiii si ca a-i invata pe copii autocontrolul este un dar ce dureaza o viata intreaga.- Peg Carmack Short, Redactor sef al revistei Becoming Family (Familia in devenire). Dr. Ray aduce in discutie intrebari din viata reala si ofera raspunsuri ancorate in viata reala. Te vei trezi spunand "Ma regasesc in povestea asta!" - Dan Seaborn, autor al cartii 26 Words That Will Improve the Way You Do Family (26 de cuvinte care te vor imbogati ca familist).   Dr. Ray a comis-o din nou! Lista lui de raspunsuri amuzante (dar pline de compasiune) la intrebarile obisnuite merita pretul cartii. Iar asta nu este totul. - Mike Aquilina, autor al cartii Yours Is the Church (A voastra este Biserica).   Dr. Ray ofera sfaturi practice de natura spirituala raspunzand la intrebari dificile cu privire la cresterea copiilor in credinta. O carte sub forma de ghid cu raspunsuri si actiuni de pus in practica ce ajuta parintii si bunicii sa persevereze in iubire in timp ce pastreaza adevarul credintei si-l transmit mai departe. - Julie Dorrch Cragon, autor al cartii Amazing Graces: The Blessings of Sacramentals (Haruri dumnezeiesti: binecuvantarile sacramentaliilor).   Aceasta carte este ancorata in realitate, este practica, amuzanta, este o gura de aer proaspat. Multumiri dr. Ray, din partea unui tata a noua copii! - Chris Padgett, coautor al cartii Holy Marriage, Happy Marriage (Casatorie sfanta, casatorie fericita). Traducere din limba engleza de Corina Soimusan.

extinde descrierea.

▸ Vezi detalii carte & PDF

22. Bunica si bunicul se poarta ciudat - Ioana Chicet-Macoveiciuc

Micut descopera ca Bunica si Bunicul au tot felul de activitati surprinzatoare, Bunica e influencer iar Bunicul bate la tobe in trupa rock a blocului.   Cine spune ca bunicii se misca incet, stau toata ziua la televizor si vorbesc mult la telefon cu vecinii?   Micut descopera ca Bunica si Bunicul, pe care ii iubeste atat de mult de cand era bebelus, au tot felul de activitati surprinzatoare. Bunica e influencer: are propriul canal de sport pentru bunici, cu un milion de followeri! Bunicul bate la tobe in trupa rock a blocului. Isi fac planuri sa sara cu parasuta, nu mai mananca ciorba, ci sushi, au o viata sociala foarte activa, merg la facultate si la petreceri, nu mai au nevoie nici de ochelari, nici de pastile, pentru ca sunt sanatosi tun!   Acest nou volum din seria amuzanta creata de Ioana Chicet-Macoveiciuc aduce o noua perspectiva asupra relatiilor nepot-bunici, una plina de surprize, umor si idei de joc intre generatii. Copiii vor rade, parintii si bunicii se vor distra cot la cot cu ei, iar conectarea si iubirea in familie vor fi mai puternice! Colectia Unicorn  Univers coordonata de Ioana Chicet-Macoveiciuc .   Ilustratii color de Karda Zenko.

extinde descrierea.

▸ Vezi detalii carte & PDF

23. Manual pentru bunici - Arcadia Solum

Le putem lasa nepotilor tot felul de mosteniri: o casa, un copac, o bijuterie, un petic de pamant. Dar ei le pot pierde.   Vom dainui doar daca lasam ceva trainic in mintea si in inima lor. Iar in inima nu incap case, ci povesti; in minte nu se sadesc copaci, ci deprinderi; memoria afectiva nu este un seif pentru bijuterii, ci pentru mirosuri, gusturi, simtaminte si amintiri.

extinde descrierea.

▸ Vezi detalii carte & PDF

24. Cand era bunica fata - Autor Anonim

Cand era bunica fata. Portretul femeii de altadata. Emancipata, dar inca puternic constransa, intr-o societate preponderent condusa de barbati, interesata de moda, farduri si prea putin de politica, usor stingherita de indatoririle din gospodarie - astfel era portretizata femeia in perioada antebelica in Romania. Daca imaginarul romantic din primele decenii ale secolului al XIX-lea va pune femeia pe un piedestal, adorand-o ca pe o imagine a dragostei si a poeziei, cea de-a doua jumatate ii va deschide usa spatiului domestic, invitand-o sa intre intr-o colivie aurita. Si intr-un caz, si in celalalt, femeile nu ne sunt prezentate ca sursa individuala, ci mai degraba, in functie de rolurile care le-au fost destinate de catre barbati. Citind aceasta carte putem face o paralela concisa si veridica intre femeile din ziua de azi si bunicile ori strabunicile noastre. De la perioada balurilor, a rochiilor cu volane pana in pamant, cu eticheta stricta si interdictii, la vremurile noastre in care femeia e stapana deplina pe dorintele ei un singur lucru ramane absolut neschimbat: sufletul, misterul si marea pasiune pe care femeia o pune in dragoste.

extinde descrierea.

▸ Vezi detalii carte & PDF

25. Dumbrava minunata - Mihail Sadoveanu

Iar duduia Lizuca, leganata domol, inchise ochii. Si-n miros de busuioc, la pieptul batranei, cu mirare noua, incepu a-si aduce aminte de intamplarile noptii, la hotarul imparatiei minunilor. Dumbrava minunata, este o opera scrisa de Mihail Sadoveanu, povestind aventurile Lizucai si ale lui Patrocle, cainele ei. Viata ei a suferit o schimbare drastica dupa moartea mamei sale si recasatorirea tatalui ei, fetita suferind tot felul de pedepse pentru poznele pe care le facea. Suparata si dorind sa ajunga la bunicii ei dragi, Lizuca impreuna cu Patrocle fuge de acasa. Calatoria ei devine minunata, Lizuca vorbind cu tot ce-i iese in cale, de la plante pana la animale. Se pune accent si pe relatia de prietenie dintre ea si Patrocle care se bazeaza pe iubire, intelegere si loialitate reciproca. In final, dupa multe peripetii si putina magie, Lizuca si Patrocle ajung la bunici, in acea dumbrava minunata unde se simteau cu adevarat fericiti. Ilustratii color.

extinde descrierea.

▸ Vezi detalii carte & PDF

26. Bunicile sunt pentru iubire - Misty Black

Bunicile sunt pentru iubire/ Grandmas are for love de Misty Black cu ilustratii de Marina Batrak este o noua ocazie pentru voi, dragi parinti si bunici, de a petrece mai mult timp de calitate alaturi de copiii si nepotii vostri, iar pentru micutii cu varste cuprinse intre 3 si 8 ani va reprezenta un motiv in plus sa se pregateasca un pic mai devreme de culcare si sa se cuibareasca langa voi. Lectura acestor versuri si comentarea imaginilor frumos colorate cu Koala si bunicii lui va va conduce in mod cat se poate de firesc spre o discutie placuta si linistitoare despre iubitoarele bunici. Copiii se vor pregati astfel pentru o noua calatorie in lumea viselor intr-un mod cum nu se poate mai potrivit si mai frumos: fiind alaturi de cei dragi, depanand amintiri si impartasindu-si iubirea. Va invit sa exploram impreuna aceasta carticica incantatoare.   Cartea reprezinta in primul rand un bun prilej pentru copii de a constientiza cat de norocosi sunt sa aiba o bunica alaturi de ei in primii ani de viata si de a realiza ca nu toti copiii au acest noroc, motiv pentru care ar trebui sa fie recunoscatori.

extinde descrierea.

▸ Vezi detalii carte & PDF

27. La bunici. At the Grandparents: Carte de poezii pentru copii - George Smarandache

La bunici: Carte de poezii pentru copii / At the Grandparents: Poetry book for children Editie bilingva: Romana-engleza. Nu credeam vreodata ca voi trai un asemenea sentiment. Auzeam pe X sau pe V cum ca i s-ar fi schimbat viata, dar, in mintea mea, refuzam sa cred astfel de aberatii. Se pare ca acum mi-a venit randul si mie. Da ... sunt bunic! Si inca ... unul extrem de fericit. Daca mi s-a schimbat viata sau nu, nu pot sa raspund ... Dar ce pot spune, cu siguranta, este faptul ca traiesc un sentiment deosebit ce imi da vigoare, dorinta de viata si o liniste interioara de nedescris. Un inger a intrat in viata noastra si de atunci s-au limpezit lucrurile si am inteles cat de frumoasa si de scurta este viata! Asa ca trebuie traita intens, cu demnitate si fara regrete!    I wouldn\'t ever believe that I will live such a feeling. I heard X or V saying their lives have changed, but, in my mind, I refused to believe such nonsenses. Well, it seems that now it\'s my turn! Yes ... I am a grandfather! And an extremely happy one. If my life changed or not, I can\'t answer ... AII I can say for sure is that I\'m living a special feeling that gives me strength, desire for life and an undescriptible inner peace. An angel came in our life and, since then, things became clear and I understood how beautiful and short life is! So, it has to be intensely lived, with dignity and no regrets!

extinde descrierea.

▸ Vezi detalii carte & PDF

28. Scrieri pentru copii, de la bunica Vol.3: Povesti din curtea bunicilor - Victoria Furcoiu

Scrieri pentru copii, de la bunica Vol.3: Povesti din curtea bunicilor. Editia a 4-a, revizuita si adaugita Cuprins: • Pisicuta Cuta • Lusa catelusa • Marisa si catelusa maidaneza • Poveste cu cirese, grauri si cotofene • Cainele si pisica • Gastele bunicii • Pisoiul si soricelul • Bibilica cea isteata • Povestea unui om de zapada • O discutie aprinsa • Povestea catelului cu trei nume

extinde descrierea.

▸ Vezi detalii carte & PDF

29. Lumea lui Dodo. Raman peste noapte la bunici - Adrienne Heymans

Dodo este un iepuras simpatic care ii va insoti pe copii in primii pasi in viata. O serie incantatoare, plina de caldura si umor, care il ilustreaza pe Dodo in diferite etape din viata lui, invatand noi obiceiuri.   In poveste, Dodo ramane sa doarma la bunici. Fara compania parintilor, se simte ingrijorat. Cum isi invinge frica? Raspunsul este in poveste. Ilustratii color.

extinde descrierea.

▸ Vezi detalii carte & PDF

30. Bunica mi-a zis sa-ti spun ca-i pare rau - Fredrik Backman

Autorul bestsellerului international Un barbat pe nume Ove   Elsa are sapte ani si o inteligenta taioasa si necrutatoare care o face sa fie diferita, dar si marginalizata. Singura care o intelege si care-i cultiva aplombul este bunica, fost medic in zone calamitate, privita la randul ei de ceilalti drept o nebuna excentrica. Pentru ca "toti copiii au nevoie de supereroi", bunica inventeaza pentru Elsa povesti unde toata lumea este diferita si nimeni nu trebuie sa fie normal, iar scopul este sa o pregateasca pentru ceea ce urmeaza sa afle si sa i se intample in viata. Personajele din povestile bunicii - care se dovedesc a fi nimeni altii decat vecinii ei de bloc - ii vor fi alaturi in evenimentele care o vor lua cu asalt. Acest roman, care demoleaza cliseele privind normalitatea, ii va inspira negresit pe bunici in relatia cu nepotii lor si va incanta cititorii de toate varstele. Bunica mi-a zis sa-ti spun ca-i pare rau este o carte despre diversitate si acceptare.   Induiosatoare, amuzanta si inteligent scrisa. - Kirkus Reviews Ia-ti cu tine servetelele atunci cand incepi sa citesti Bunica mi-a zis sa-ti spun ca-i pare rau, dar ia-ti si simtul umorului. Este genul acela de roman pe care daca-l ratezi, n-o sa ti-o ierti niciodata. - Business Insider Romanul lui Backman, care aduce in prim-plan relatia fabuloasa dintre o bunica si nepoata ei, este un omagiu incantator adus puterii povestilor de a vindeca si consola. - Booklist Fredrik Backman are un talent exceptional de a crea povesti deopotriva credibile si ireale. - St. Louis Post-Dispatch. Traducere din limba suedeza de Andreea Caleman.

extinde descrierea.

▸ Vezi detalii carte & PDF

31. Bicicleta fermecata - Andreea Chiornita , Mihaela Cosescu

Bicicleta fermecata este o carte despre vise, despre munca, despre viata bunicilor si a strabunicilor nostri, despre puterea gesturilor mici. Este povestea unei fetite de 4 ani care locuieste intr-un sat indepartat din Romania si care intr-o zi gaseste o carte postala cu o bicicleta. Din acel moment, Zamfira viseaza la o bicicleta cu care sa calatoreasca si ajunge sa munceasca foarte mult pentru a-si cumpara una. Va invitam sa descoperiti bicicleta fermecata a Zamfirei si calatoria ei fantastica.   Bicicleta fermecata a Mihaelei Cosescu m-a facut sa privesc cu ochi noi si plini de uimire acest stravechi vehicul al viitorului, precum si ciorapii de lana impletiti in casa… - Florin Bican   M-au fermecat povestea Mihaelei Cosescu si ilustratiile inspirate si incantatoare ale Andreei Chiornita. O carte scrisa de mana, despre trecut, prezent si viitor. O calatorie prin satul colorat mitic romanesc si prin sufletul viu al unei femei generoase care nu inceteaza sa viseze. Culoare, viata si bunatate pentru bucuria celor mici si nu numai! - Valerie Ciolos-Villemin   Cartea Mihaelei este o ilustrare plina de iubire a faptului ca nu e niciodata prea tarziu sa iti implinesti visurile, daca faci bine si muncesti mult pentru ele. Sper ca, in urma cartii, tot mai multe bunici sa primeasca ceea ce au visat o viata intreaga. Tu ti-ai intrebat mama sau bunica despre visele ei din copilarie? Poate nu e prea tarziu! - Alina Kasprovshi, fondatoare Fundatia Comunitara Bucuresti   Bicicleta fermecata iti descuie mai intai usile in spatele carora stau amintirile nepretuite ale bunicilor blande si indemanatice si iti readuc mirosul de paine rumenita in cuptor. Apoi incepi sa te regasesti in Zamfira si stii ca niciun efort nu e prea mare pentru "Bicicleta" ta. - Madalina Coza, directoarea Centrului Romano-Danez pentru Educatie Integrata   Am citit Bicicleta fermecata ca si cum as fi fost sub efectul unei vraji, dar am decodat-o in cel mai pragmatic mod. Povestea este despre resurse, planificare, asteptari si... miracole. Este o poveste deopotriva pentru copii si adulti. Daca ar fi sa asez aceasta carte pe rafturile unei biblioteci, as incadra-o la literatura pentru copii, dar si pe raftul dedicat cartilor de dezvoltare personala. - Mihaela Savu, Idea Bank Ilustratii color de Andreea Chiornita.

extinde descrierea.

▸ Vezi detalii carte & PDF

32. Povesti pentru copii de la bunica Rodi - Rodica Mosanu

Povesti pentru copii de la bunica Rodi. 20 de povesti despre copilarie   Un dar de la bunici pentru nepotii lor. Am incercat sa dau mai departe in scris, nepotilor mei, un pic din vremurile duse si apuse. Cele pe care poate parintii lor le-au trait la bunici. Desigur, voi fi aici pentru nepotii mei iubiti, sa le ofer o copilarie ca in povesti, doar cu povete si finaluri fericite.   " - Bunico, o intrerupe nepotica, dar ai iesit la joaca fara sa-ti speli fata si dintii?   - Draga mea, erau alte timpuri pe atunci, i-a raspuns bunica, continuandu-si povestea."

extinde descrierea.

▸ Vezi detalii carte & PDF

33. Povestile bunicului - Mircea Goga

Ce poate fi mai placut si mai de neuitat decat o seara linistita, petrecuta in atmosfera calda a cuibului parintesc, plina de magia unor povesti care sa-i transporte pe cei mici in taramul miraculos? Povesti care leagana si leaga generatiile din sanul familiei, asa cum se intampla de cand e lumea.   Cu o carte de iubire in mana, care sa-i faca pe cei mici sa vibreze in lumina valorilor morale de prim ordin, de natura sa-i ajute sa se proiecteze in viitor, parintii sau bunicii pot face minuni in micutele minti si suflete avide de cunoastere. Ilustratii color de Iulian Bogaciev.

extinde descrierea.

▸ Vezi detalii carte & PDF

34. In casa bunicilor - Ionel Teodoreanu

In casa bunicilor a aparut in 1938 si a mai cunoscut inca trei editii pana in 1943 fiindca Ionel Teodoreanu era de multa vreme o vedeta literara. Se stramutase in agitatul Bucuresti, dar pastrase in suflet amintirea delicata a Iasiului, care il impinge sa practice o literatura de frontiera, ilustrata de aceasta carte, care se situeaza intre memorialistica si literatura subiectiva. Intrebat, in aprilie 1938, de un gazetar de la Opinia (I.A. Mirea), daca aceasta carte e tot un roman, Ionel Teodoreanu raspunde: "In casa bunicilor? Stiu eu ce-i? O casa veche din Zlataustul unui Iasi de odinioara, doi bunici, motanul lor, nepotul lor - cam scriitor, cam fumator, si cam licean cu note proaste -, iarna la ferestre - vechea iarna de pe vremea ochilor copilariei -, si asta-i tot. O mana de scrum alb. Am cautat sa culeg cu fragezime si sa imbrac cu transparenta lucruri de altadata, care s-au stins cu vremea lor, si oameni care nu mai sunt decat in morminte si in amintire." Ulita copilariei (evident, povestirea titulara, de aici), In casa bunicilor si numeroase capitole din Intoarcerea in timp , coroborate cu relativ putinele documente de arhiva ce ne stau la dispozitie, dau posibilitatea recompunerii si imaginarii unui univers familial pe fundalul caruia se proiecteaza copilaria si adolescenta lui Ionel Teodoreanu, izbitor de asemanator in configuratia sa spirituala cu acela propus de Amintirile lui Creanga . - Nicolae Ciobanu, istoric literar, autorul biografiei Ionel Teodoreanu, viata si opera

extinde descrierea.

▸ Vezi detalii carte & PDF

35. Bunicul. Bunica - Barbu Stefanescu Delavrancea

 In nuvele si povestiri precum Bunicul sau Bunica si in basme ca Neghinita, autorul prezinta lumea minunata a copilariei, chipurile dragi si apropiate de sufletul copilului. Opera sa este caracterizata de omul simplu, omul naturii, Delavrancea fiind un mare creator de tipologii umane, ramanand un scriitor reprezentativ al literaturii romane. CUPRINS: NUVELE SI POVESTIRI    • Bunicul    • Bunica    • Domnul Vucea    • Fata Mosului    • Hagi Tudose    • Micutii    • Odinioara    • Pravoslavnicul si slaninele    • Suer    • Sultanica BASME    • Neghinita    • Palatul de clestar    • Poveste    • Stapanea odata     Fragment din nuvela "Hagi Tudose" de Barbu Stefanescu Delavrancea:       “Fum pe cosul Hagiului nu s-a pomenit. Ridice viscolul nametii pana la stresini. Apele sa inghete tun. Treaba lor! Hagiul nu vrea sa stie de crapa pietrile la gerul Bobotezei, nici daca in iulie turbeaza canii de caldura. Iarna tremura, vara gafuie.     Toata viata lui, de cate ori nepoata-sa - traind aciolata pe langa dansul - ii pomenea, la Craciun, sa taie si ei un porc, ca tot crestinul, batranul raspundea:     — Imi face rau, nepoata, s-aud guitand... Imi face rau... c-asa sunt eu... milos...     — Cumpara-l, nene, taiat gata.     Daca asa il aducea din cuvant Leana, inghitind in sec, cu gandul la sorici, batranul raspundea linistit:     — Un porc... carne multa... Se strica... Doua guri suntem...     Venea Pastele.     — Nene, sa inrosim si noi oua...     — Ce prostie!... Oua rosii?... Nu e mai bine sa le mananci proaspete?... Oua rosii, oua statute...     — Sa rosim putintele.     — De rosim putintele, ardem focul degeaba, cumparam d-a surda bacanul... Cheltuiala zadarnica... Vremuri grele!     — Da... o ciosvarta de miel...     — Miel?... Ce fel miel?... Cum miel?... Miroase a oaie... Pastele prea e in vara...     — Ce pustia de vara, nene Tudose, nu vezi ca ploua si fulguieste?!...     — Ei, fulguieste, fulguieste... tu nu vezi ca nu tine? Unde tine? Cum cade, se topeste... Eu mor de caldura... Uf!... uf!...     — Si eu mor de frig...     — Mori de frig... crapi!... Asa te-am pomenit... nemultumitoare!     Leana tace si inghite in sec. E saraca. N-are pe nimeni. Tace, ca batranul, de se manie, striga, tranteste usile, apoi se arunca in pat si se vaieta pana la miezul noptii, uitand sa-i dea si de pane.     De mic copil Hagiul fusese copil cuminte si asezat. Nu i s-auzea gurita, nici pasii. Nu rupea pantofii. Nu-si hartanea rochita. Pe ce punea mana punea bine.     Ajuns calfa la gaitanarie, vorbea frumos si cu patima in mijlocul tovarasilor sai.     — De cand eram d-o schioapa pricepusem lumea, le zicea el. Intelesesem bine de tot ca o carpa din gunoi este o munca de om pe care te faci stapan daca o pui doparte. Si daca mama imi dadea un ban de trei ca sa-mi iau un simit, eu ma uitam in ghiozdan: de aveam felia de pane, sanatate buna, aveam ce manca. Nu te saturi cu pane? Ce-ti trebuie simiti? Si puneam banul bine. Si un ban peste altul fac doi, peste doi daca pui altul, fac trei..."

extinde descrierea.

▸ Vezi detalii carte & PDF

36. Ulita copilariei - Ionel Teodoreanu

Ulita copilariei este prima carte tiparita de Ionel Teodoreanu (1897-1954) si cuprinde cateva texte: Bunicii, Ulita copilariei, Vacanta cea mare si Cel din urma basm. Cartea s-a bucurat de aprecieri dintre cele mai elogioase, in care se subliniaza "intimitabila capacitate de evocare si retraire a varstei infantile". In casa bunicilor cuprinde o suita de note lirico-epice fermecatoare, inspirate din propria copilarie, si un ciclu de nuvele si povestiri. Ionel Teodoreanu este, in aceste carti de amintiri, un "poet al starilor nelamurite ale adolescentei", urmarind neintrerupt "vibratiile nuantate ale sufletului copilaresc". Descrierile de o caldura si de o sensibilitate aparte a anturajului si a personajelor te indeamna sa te cufunzi in lectura cat mai rapida a acestor pagini.

extinde descrierea.

▸ Vezi detalii carte & PDF

37. Conni la bunici - Liane Schneider , Janina Gorrissen

La bunici totul este altfel: casa, mirosul si gustul mancarii. Conni adoarme greu in patul din fosta camera a tatalui ei de cand acesta era copil. Insa bunica si bunicul se straduiesc sa-i faca sederea cat mai placuta! Ilustratii de Janina Gorrissen

extinde descrierea.

▸ Vezi detalii carte & PDF

38. La scoala bunicii

La scoala bunicii editie ingrijita la  Manastirea Diaconesti Dragi copii, pesemne ca sunteti satui de scoala si de teme… Dar la scoala bunicii este altfel: trantorii, curcanii, purceii, florile ne invata o lectie de viata, despre cum trebuie si cum nu trebuie sa ne purtam. lar rezumatul acestei lectii este cea mai frumoasa si cea mai iubita rugaciune pe care o spunem cu totii in Postul Mare: Rugaciunea Sfantului Efrem Sirul. Ilustratii: Alexandru Stanese

extinde descrierea.

▸ Vezi detalii carte & PDF

Cărți Despre Bunici: O Călătorie Prin Amintiri și Înțelepciune

Explorând legături profunde și lecții de viață prețioase, colecția noastră de cărți despre bunici dezvăluie povești care îmbogățesc sufletul și mintea. Această listă minuțios selectată te va conduce printr-o călătorie emoționantă de descoperire a înțelepciunii, afecțiunii și istoriilor care modelează legăturile dintre generații.

Cărțile despre bunici sunt ferestre către trecut și punți către viitor, oferind cititorilor de toate vârstele oportunitatea de a înțelege mai bine și de a aprecia rolul vital pe care bunicii îl joacă în viețile noastre. Fie că e vorba de memorii emoționante, ficțiuni inspirate din relații reale sau ghiduri practice pentru a naviga în relația cu bunicii, fiecare carte este o comoară de cunoștințe și emoții.

În această colecție, vei găsi cărți care împărtășesc sfaturi înțelepte, povești amuzante și momente de neuitat petrecute alături de bunici. De la povestiri care explorează impactul lor asupra dezvoltării personale până la ghiduri care oferă sfaturi pentru a crea amintiri durabile, aceste cărți sunt un omagiu adus rolului inestimabil pe care bunicii îl au în formarea noastră ca indivizi.

Invităm cititorii de toate vârstele să descopere aceste cărți despre bunici, fie că sunt în căutarea unui cadou special pentru bunicii lor, fie că doresc să înțeleagă mai bine legătura unică care îi leagă. Această listă nu este doar un ghid, ci și o invitație de a celebra și a recunoaște contribuția neprețuită a buniciilor la viața și cultura noastră.

Această selecție de cărți despre bunici promite să fie o sursă de inspirație și de încântare pentru cititorii de toate vârstele, încurajându-i să prețuiască și să împărtășească poveștile și înțelepciunea transmisă de generații. Descoperă lista noastră și lasă-te inspirat de căldura și dragostea care transpar prin fiecare pagină citită.

Cărți despre Bunici în format PDF

Avem pentru tine Cărți despre Bunici în format PDF. Înainte să cumperi cărțile, poț citit primele câteva pagini în format PDF ca să te poți decide dacă merită să cumperi cartea sau nu. Vezi cărțile cu butonul albastru PDF din lista de mai sus. În această listă de cărți găsești: