Rezumat Suvenire contimpurane - G. Sion

Ediție integrală   Prieten cu Vasile Alecsandri, Dimitrie Bolintineanu, Grigore Alexandrescu, Mihail Kogălniceanu, G. Sion a trăit din plin aventura generației pasoptiste din Moldova. După mișcarea din martie 1848 de la Iași, a fost dat în urmărire pe lista proscrișilor și a trebuit să ia calea „emigrațiunii patriotice”, prin Ardealul austriac, unde s-a aflat în mulțimea strînsă la Blaj pe 3/15 mai.
Citește tot rezumatul cărții Suvenire contimpurane... A trecut apoi în Bucovina, la Cernăuți și la moșia Cernaucă a lui Hurmuzaki. Întors în țară după plecarea lui Mihai Vodă Sturdza, a susținut Unirea, apoi venirea unui principe străin. Despre toate acestea Sion scrie pe larg în memorialistica sa, pe care o concepe ca pe o mărturie a „istoriei mici”, împletită cu „istoria mare” a epocii.   „Singura odihnă ce am găsit în orele de liniște este în citirea Suvenirelor contimpurane ce publici și care m-au interesat prea mult. Te îndemn dar cu tot dinadinsul să urmezi înainte, să le completezi, căci mai ai multe de scris, ca să lași astfel un soi de chronica istorico-literară de mare preț pentru generația actuală și cea viitoare. Bine ar face toți bătrînii să urmeze pilda lui Ion Ghica și a d-tale.” (Vasile Alecsandri) Citește mai puțin...

Aștepți momentul potrivit ca să cumperi Suvenire contimpurane?

Nu mai pierde timpul! Am realizat pentru tine lista cu librăriile online care vând Suvenire contimpurane și poți alege librăria cu prețul cel mai mic 💰 ca să comanzi chiar acum.

VEZI CEL MAI MIC PREȚ