Rezumat Album Radu Costinescu - -

Socotesc că domeniul propriu al artei lui Radu Costinescu este o artă abstractă în accepția cea mai strictă. Lumea de imagini pe care o propune decurge necesar, logic și riguros, din postulatul, să zic așa, al sistemului său: polaritatea dintre imanenta genezei și transcendența construcției.
Citește tot rezumatul cărții Album Radu Costinescu... Nimic nu e în această construcție abandonat întâmplării sau sugerat de fantezie ori capriciu. Nici cromatică și distribuirea ei, nici puritatea ei care nu e plauzibilă decât în planul abstract în care e proiectată, nici suprafețele și formele nu sunt efectul hazardului sau bunului plac.               Elaborarea acestei lumi se conformă unor modele necunoscute dar care, ideal îi preexistă. Imaginația nu e un domeniu în care merge orice. Ea trebuie să fie tot atât de riguroasă și de controlată ca și un calcul matematic. Atunci ea capătă (sau naște) ceea ce se numește stil și care nu e niciodată decât acolo unde e rigoare. (Alexandru Paleologu, 1972) Citește mai puțin...

Aștepți momentul potrivit ca să cumperi Album Radu Costinescu?

Nu mai pierde timpul! Am realizat pentru tine lista cu librăriile online care vând Album Radu Costinescu și poți alege librăria cu prețul cel mai mic 💰 ca să comanzi chiar acum.

VEZI CEL MAI MIC PREȚ

DESCOPERĂ RECENZIILE CĂRȚII ALBUM RADU COSTINESCU PUBLICATE PE BOOKNATION: VEZI RECENZIILE