Rezumat Contracte bancare - Dan Velicu

Pana la adoptarea actualului Cod civil, contractele bancare au reprezentat o categorie de contracte nenumite, in pofida unei jurisprudente si a unei doctrine care le recunosc individualitatea de cel putin un secol. Actualul Cod civil a recunoscut caracterul autonom al contractelor bancare si a reglementat drepturile si obligatiile generate de acestea.
Citește tot rezumatul cărții Contracte bancare...   Desi, cu siguranta, recunoasterea autonomiei a constituit un pas inainte, abordarea autorilor Codului civil a fost cel putin defazata, daca nu eronata, intrucat, pe de o parte, anumite contracte bancare au fost reglementate numai din perspectiva efectelor juridice, iar, pe de alta parte, alte contracte au fost pur si simplu ignorate (cazul scontului sau al acreditivului bancar).   Prezenta lucrare incearca sa dovedeasca faptul ca aceasta categorie de contracte prezinta o certa autonomie si un profil suficient conturat, pe de o parte, iar pe de alta parte, faptul ca unele dintre contracte necesita in continuare o atentie sporita din partea legiuitorului. Citește mai puțin...

Aștepți momentul potrivit ca să cumperi Contracte bancare?

Nu mai pierde timpul! Am realizat pentru tine lista cu librăriile online care vând Contracte bancare și poți alege librăria cu prețul cel mai mic 💰 ca să comanzi chiar acum.

VEZI CEL MAI MIC PREȚ
Următoarea carte pe care vrei să o citești trebuie să fie Contracte bancare scrisă de Dan Velicu. Contracte bancare a apărut în anul 2022. O mulțime de cărți bune au apărut în anul 2022 (click ca să vezi lista cărților). Editura la care s-a publicat cartea Contracte bancare este editura UNIVERSUL JURIDIC - poți vedea lista completă de cărți publicate la editura UNIVERSUL JURIDIC aici. Cartea Contracte bancare face parte din categoria Categoria: Carte Juridica. Este o carte groasă - trebuie să îți faci timp pentru ea - are 344 de pagini. Sperăm să îți placă timpul petrecut lecturând Contracte bancare și, de asemenea, sperăm că autorul Dan Velicu, s-a ridicat la nivelul așteptărilor.

DESCOPERĂ RECENZIILE CĂRȚII CONTRACTE BANCARE PUBLICATE PE BOOKNATION: VEZI RECENZIILE

0 secunde