Rezumat Mostenirea legala - Veronica Stoica, Laurentiu Dragu

Mostenirea legala este un curs universitar, destinat, in primul rand, studentilor de la facultatile de drept, dar si practicienilor dreptului: avocati, notari, judecatori etc. Nevoia reeditarii unei astfel de lucrari a fost determinata de modificarile legislative care au aparut de la prima editie si pana astazi.
Citește tot rezumatul cărții Mostenirea legala...   Acest curs universitar reprezinta o analiza utila pentru rezolvarea eficienta a chestiunilor de drept ce tin de deschiderea mostenirii, impartirea acesteia intre rudele defunctului, dreptul la mostenire al sotului supravietuitor, dreptul de mostenire al statului etc., in configuratia stabilita de Codul civil. Analiza, bazata pe experienta doctrinei si jurisprudentei, surprinde progresele legislative aduse de Codul civil, dar, in acelasi timp, nu se limiteaza doar la o interpretare literala a textelor de lege incidente in materie, sci are in vedere si reliefarea deficientelor inerente unei legi generale si suple, care, uneori, se poate vedea depasita de multitudinea situatiilor ce se pot ivi in practica.   Actuala editie a cursului de Mostenire legala incearca sa asigure deprinderea fundamentelor teoretice si a institutiilor din marea sfera a dreptului succesoral, sa faciliteze cunoasterea si insusirea limbajului juridic si categoriilor juridice ale materiei dreptului la mostenire, bazandu-se atat pe dimensiunea teoretica a spatiului disciplinar de referinta, cat si pe cea metodologica.   Nutrim speranta ca lucrarea sa ofere studentilor pregatirea teoretica necesara pentru intelegerea aspectelor juridice din materia dreptului la mostenire, dar, in acelasi timp, sa constituie un instrument de lucru si pentru specialistii consacrati. Citește mai puțin...

Aștepți momentul potrivit ca să cumperi Mostenirea legala?

Nu mai pierde timpul! Am realizat pentru tine lista cu librăriile online care vând Mostenirea legala și poți alege librăria cu prețul cel mai mic 💰 ca să comanzi chiar acum.

VEZI CEL MAI MIC PREȚ
Următoarea carte pe care vrei să o citești trebuie să fie Mostenirea legala scrisă de Veronica Stoica, Laurentiu Dragu. Mostenirea legala a apărut în anul 2022. O mulțime de cărți bune au apărut în anul 2022 (click ca să vezi lista cărților). Editura la care s-a publicat cartea Mostenirea legala este editura UNIVERSUL JURIDIC - poți vedea lista completă de cărți publicate la editura UNIVERSUL JURIDIC aici. Cartea Mostenirea legala face parte din categoria Categoria: Carte Juridica. Este o carte rezonabil de groasă - are 296 de pagini. Sperăm să îți placă timpul petrecut lecturând Mostenirea legala și, de asemenea, sperăm că autorul Veronica Stoica, Laurentiu Dragu, s-a ridicat la nivelul așteptărilor.

DESCOPERĂ RECENZIILE CĂRȚII MOSTENIREA LEGALA PUBLICATE PE BOOKNATION: VEZI RECENZIILE

0 secunde